Αυτή είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους υδατάνθρακες και το λίπος της κοιλιάς!

Αυτή είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους υδατάνθρακες και το λίπος της κοιλιάς!

Δείτε ποια είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους υδατάνθρακες και το λίπος της κοιλιάς!

 

Οι υδατάνθρακες δεν δημιουργούν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς από μόνοι τους. Παρόλα αυτά σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Οποιαδήποτε τροφή τρως σε πολύ μεγάλες ποσότητες θα πάρεις βάρος και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φυσικά ο τρόπος με τον οποίο μεταβολίζονται οι υδατάνθρακες τους καθιστά επικίνδυνους για εσένα που προσπαθείς να χάσεις βάρος ή προσπαθείς να μην πάρεις επιπλέον βάρος.

Όταν τρως υδατάνθρακες τα επίπεδα της ινσουλίνης σου ανεβαίνουν. Η ινσουλίνη αυτό που κάνει είναι να μεταφέρει γλυκόζη μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε περιοχές του σώματς που χρειάζονται ενέργεια.

Είναι, όμως, και μια ορμόνη που αποθηκεύει λίπος. Όταν τρως πολλούς υδατάνθρακες και δεν υπάρχουν σημεία του σώματός σου που να χρειάζονται ενέργεια, η γλυκόζη δεν έχει που να πάει και έτσι αποθηκεύεται ως λίπος.

 

Μπορείς να τρως υδατάνθρακες χωρίς να παίρνεις βάρος;

Υπάρχουν δύο είδη υδατανθράκων: οι απλοί υδατάνθρακες που βρίσκεις στις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές και οι σύνθετοι υδατάνθρακες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να σε κρατάνε χορτάτη για πολύ περισσότερο ενώ διατηρούν και τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά. Αυτό σημαίνει πως ενθαρρύνεται το κάψιμο λίπους και αποτρέπεται η αποθήκευσή του.

Το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι από τους σύνθετους υδατάνθρακες που μπορείς και πρέπει να τρως.

Αν θέλεις, λοιπόν, να χάσεις βάρος και να κάψεις το λίπος της κοιλιάς δεν έχεις παρά να βγάλεις από τη διατροφή σου τους απλούς υδατάνθρακες. Όταν φτάσεις στο επιθυμητό βάρος μπορείς να προσθέσεις μερικούς ακόμα σύνθετους υδατάνθρακες στην διατροφή σου όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης.

  Δίαιτα βασικής ινσουλίνης: Πώς γίνεται και πώς συμβάλλει στον έλεγχο του διαβήτη

 

Αυτή είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους υδατάνθρακες και το λίπος της κοιλιάς

keepup.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *