Ξέρεις τη δίαιτα του 8ωρου; – ΔΙΑΙΤΑ

Ξέρεις τη δίαιτα του 8ωρου;

Ξέρεις τη δίαιτα του 8ωρου;

 

Η Δίαιτα των 8 ωρών σχεδιάστηκε από τον David Zinczenko και τον Peter Moore εκδότες του αμερικάνικου περιοδικού Men’s Health.

Η δίαιτα είναι σχεδιασμένη να την ακολουθήσουμε τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αυτές τις ημέρες τρώμε ότι θέλουμε και όσο θέλουμε για 8 ώρες κάθε μέρα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τρεις συνεχόμενες ημέρες αλλά όποιες τρεις ημέρες θέλουμε μέσα στη βδομάδα. Το οκτάωρο της διατροφής το προσαρμόζουμε ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας.

Παράδειγμα μπορεί να ξεκινάει από τις 9 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα ή να ξεκινάει στις 11 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα.

Όταν ολοκληρωθεί το οκτάωρο δεν τρώμε τίποτα (εκτός από νερό και ροφήματα βοτάνων) για τις επόμενες 16 ώρες.

Ο Zinczenko συνιστά κατά τη διάρκεια των 8 ωρών να καταναλώνουμε από 2 έως 8 Τροφές Ενέργειας.

 

Τις Τροφές Ενέργειας τις χωρίζει σε δυο κατηγορίες:

1. Τροφές Καύσης Λίπους Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Βοηθάνε το σώμα να χτίσει και να διατηρήσει τους μυς, να κάψει το λίπος και να δώσει το αίσθημα του κορεσμού. Πουλερικά (Κοτόπουλο, Γαλοπούλα) Αυγά Άπαχο κρέας Ψάρι Ξηροί Καρποί Γαλακτομικά Όσπρια

2. Τροφές Καλής Υγείας Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα προάγουν την καλή υγεία του οργανισμού, την καλή υγεία του εγκεφάλου και βελτιώνουν τη διάθεση μας. Μούρα Φρούτα Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Δημητριακά ολικής αλέσεως και τα παράγωγά τους

Έρευνα που διεξήχθηκε στο “Κέντρο Ερευνών Ανθρώπινης Διατροφής” στο Beltsville, έδειξε ότι όταν καταναλώνουμε τον ίδιο αριθμό θερμίδων σε περιορισμένη χρονική περίοδο, η σύσταση του σώματος αλλάζει σημαντικά και μειώνεται το σωματικό λίπος.

  Χάστε τα παραπανίσια κιλά από όποιο μέρος του σώματός σας θέλετε με αυτό τον πανεύκολο τρόπο

Η δίαιτα των 8 ωρών ενδυναμώνει τα μιτοχόνδρια, αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα τα οποία ευθύνονται για τον μεταβολισμό, ελέγχουν την αναγέννηση των κυττάρων και ενεργοποιεί τον μηχανισμό καύσης θερμίδων ώστε να καίει το λίπος και να δίνει στο σώμα ενέργεια.

 

Mε αποτέλεσμα να έχουμε καλή υγεία, να φαινόμαστε νέοι και να έχουμε περισσότερη ενέργεια.

Όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώμε συνέχεια, τα μιτοχόνδρια δεν ξεκουράζονται και χάνουν την ικανότητα τους να δημιουργούν νέα κύτταρα και να επεξεργάζονται αποτελεσματικά τις τροφές που καταναλώσαμε. Με αποτέλεσμα η ενέργεια των τροφών να αποθηκεύεται σε λίπος και να αυξάνεται το σωματικό μας βάρος.

Όσον αφορά την άσκηση ο Zinczenko αναφέρει ότι η άσκηση είναι σημαντική για την καλή υγεία και την απώλεια βάρους αλλά αν δεν έχουμε χρόνο 8 λεπτά το πρωί πριν το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι αρκετά.

Ο μέσος όρος απώλειας κιλών όσων δοκίμασαν την δίαιτα ήταν 10 κιλά σε 6 εβδομάδες.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα έως 3η Ημέρα 8 ώρες την ημέρα Καταναλώνουμε ότι θέλουμε χωρίς περιορισμό στην ποσότητα. Συνδυάζουμε κάθε γεύμα ή σνακ με 2 Τροφές Ενέργειας. Γεύμα ή Σνακ με 2 Τροφές Ενέργειας

Σε κάθε γεύμα ή σνακ καταναλώνουμε μια από την ομάδα Καύσης λίπους και μια από την ομάδα των τροφών που προάγουν την καλή υγεία.

Παραδείγματα: – Γιαούρτι με μούρα – Χούμους με καρότα – Σαλάτα λαχανικών με καρύδια Γεύμα ή Σνακ με Υδατάνθρακα και 2 Τροφές Ενέργειας Σε κάθε γεύμα ή σνακ που περιλαμβάνει υδατάνθρακα θα πρέπει να το συνδυάζουμε με 2 τροφές ενέργειας.

Παραδείγματα: – Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα και μαρούλι – Βρώμη με γάλα και μούρα – Μακαρόνια ολικής αλέσεως με τυρί και σάλτσα ντομάτας

  Αδυνάτισμα: Με αυτά τα βότανα θα επιταχύνετε το αποτέλεσμα

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. – Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.

Δεν επιτρέπεται – Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες – Τεχνητά γλυκαντικά – Ζάχαρη Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες. Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

 

Ξέρεις τη δίαιτα του 8ωρου;

Πηγή: enter2life.gr

marymary.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *