Έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη σοκολάτα

Έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη σοκολάτα

Ποιά είναι τα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη σοκολάτα

 

Η σοκολάτα έχει καταγεγραμμένη ιστορία που ξεπερνά τα 2.000 χρόνια αλλά, ακόμα και σήμερα, ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρετε γι’ αυτή.

Η σοκολάτα είναι ένα από τα πλουσιότερα και τα πιο λαχταριστά προϊόντα στον κόσμο και… γλυκαίνει την ανθρωπότητα για περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε γι’ αυτήν.

Αρχικά, εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ 40 και 50 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από το κακάο για τα προς το ζην, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστών των ΗΠΑ.

Επίσης, χρειάζονται περίπου 900 κόκκοι κακάο για ένα κιλό σοκολάτας, ενώ κάθε δέντρο παράγει περίπου 2.500 κόκκους. Ωστόσο, τα δέντρα είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν, γι’ αυτό οι γεωργοί χάνουν περίπου το 30% της σοδειάς τους σε ετήσια βάση.

Στην αρχαιότητα, οι κόκκοι κακάο ήταν τόσο πολύτιμοι που οι πρώτοι Μεσοαμερικανοί τούς χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα. Μάλιστα, έπιναν σοκολάτα ως ένα αφρώδες ποτό, αναμειγνύοντας το κακάο με νερό και μπαχαρικά. Επιπλέον, ζύμωναν τον πολτό του κόκκου κακάο για να φτιάξουν άλλα ροφήματα.

 

Επίσης, το κακαόδεντρο ονομάζεται theobroma cacao και σημαίνει «τροφή των θεών».

Σήμερα, ο μεγαλύτερος παραγωγός κακάο είναι η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία παρέχει περίπου το 40% της παγκόσμιας προσφοράς.

Συν τοις άλλοις, υπάρχουν διάφορες ημερομηνίες που έχουν οριστεί ως Ημέρα Σοκολάτας σε όλο τον κόσμο, αλλά η πιο κοινά αποδεκτή είναι αυτή της 7ης Ιουλίου καθώς θεωρείται ότι εκείνη την ημέρα, το 1550, η σοκολάτα έφτασε στην Ευρώπη.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής, αλλά και τρόπου ζωής. Άλλωστε, η μέση μερίδα σοκολάτας γάλακτος έχει περίπου την ίδια ποσότητα καφεΐνης με ένα φλιτζάνι καφέ τύπου ντεκαφεϊνέ.

  6 Συμβουλές για να Απολαύσετε τη Σοκολάτα Χωρίς Ενοχές

Ωστόσο, είναι καλύτερο να καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα, καθώς περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά.

 

sputniknews.gr

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση