Δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα για να αγκαλιάσει τη γιαγιά του

Δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα

Δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα

 

Εν καιρώ πανδημίας η συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα δεν θεωρείται πλέον δεδομένη. Ένας δεκάχρονος περπάτησε 2.700 χιλιόμετρα, μαζί με τον μπαμπά του, για να αγκαλιάσει τη γιαγιά του, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα χρήματα για παιδιά πρόσφυγες.

Η επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχει καταστεί πιο απαιτητική από ότι πριν.

Ακόμα κι έτσι, ο 10χρονος Romeo Cox αποφάσισε ότι αυτό που ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν μια αγκαλιά από την 77χρονη γιαγιά του. Γι αυτό δεν άφησε μερικά εμπόδια να του χαλάσουν τα σχέδια – όπως την καραντίνα ή ότι ήταν 2.700 χιλιόμετρα μακριά και δεν υπήρχαν πτήσεις.

 

“Δεν είχα δει τη γιαγιά για ενάμιση χρόνο, έτσι κατά τη διάρκεια της καραντίνας σχεδίασα κρυφά να τη δω”, είπε σε συνέντευξή του.

“Ρώτησα τους γονείς μου και είπαν όχι περισσότερο από 50 φορές”, είπε. “Τελικά συμφώνησαν – υπό την προϋπόθεση ότι θα τα σχεδιάζαμε όλα με τρόπο που να είναι ασφαλή για την Covid-19”.

“Έφτιαξα έναν χάρτη. Θα περπατούσα και θα έπαιρνα καράβια και θα το έκανα με φυσικό τρόπο για να βοηθήσω τον πλανήτη. Και θα έπαιρνα τον μπαμπά. Θα ήταν βολικό να έχουμε μαζί έναν ενήλικα”.

 

 

Πράγματι, έτσι και έγινε. Ο πατέρας του Romeo, ο 46χρονος Phil Cox, είναι βετεράνος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης που διαθέτει εμπειρία από πρώτο χέρι έχοντας καλύψει ζώνες πολέμου. Αυτό του έδωσε ανεκτίμητες γνώσεις σχετικά με το πώς θα φτάσει σε έναν προορισμό χωρίς να υπάρχουν ιδανικές συνθήκες.

 

 

Ο Romeo και ο Phil ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 20 Ιουνίου. Πατέρας και γιος περπάτησαν σε όλη την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, το ντουέτο πέρασε πολλές νύχτες κάτω από τα αστέρια.

Αναγκάστηκαν επίσης να απομακρύνουν άγρια σκυλιά, υπέφεραν από πόνους στα πόδια, ενώ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Βόρειο Καλέ της Γαλλίας, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο ασυνήθιστες ή δυσμενείς οι συνθήκες συνέχισαν.

 

 

Αυτό συνέβη επειδή, εκτός από το να δει την αγαπημένη του γιαγιά, ο Romeo είχε έναν ακόμα επιτακτικό λόγο να ολοκληρώσει την αποστολή του – συγκέντρωνε χρήματα για να βοηθήσει τα παιδιά πρόσφυγες.

Ο Romeo κινητοποιήθηκε μετά από την συγκινητική ιστορία που του διηγήθηκε ο καινούριος του φίλος στο σχολείο, ο οποίος ως παδί προσφύγων από την Γκάνα, είχε περπατήσει μαζί με την οικογένειά του από αυτή την χώρα της Αφρικής μέχρι την Ιταλία, όπου και γνωρίστηκαν με τον δεκάχρονο.

“Περπάτησε περισσότερο από ότι έχω περπατήσει εγώ σε αυτό το ταξίδι, αλλά χωρίς φαγητό και νερό και με φόβο. Διακινδύνευε τη ζωή του”, δήλωσε ο Romeo. “Με βοήθησε όμως όταν ήρθα στη Σικελία, και έτσι ήθελα να τον βοηθήσω κι εγώ, όπως κι άλλα ευάλωτα παιδιά”.

Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 14.000 £ σε δωρεές για το Refugee Education Across Conflicts Trust, ο Romeo είναι πολύ κοντά στον στόχο του για τα 15.000 £, σύμφωνα με το Good News Network.

 

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας και ο γιος έφτασαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, όπου πέρασαν υποχρεωτικά δύο εβδομάδες σε απομόνωση πριν τους επιτραπεί να κάνουν το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού στο σπίτι της γιαγιάς Rosemary.

“Δεν πίστευα στην αρχή το απίστευτο ταξίδι του εγγονού μου”, παραδέχτηκε η γιαγιά με έκπληξη.

Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ένιωθε γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. “Τα παιδιά μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας ανυψώσουν. Εκ μέρους όλων των γιαγιάδων σε όλο τον κόσμο, θέλω να ευχαριστήσω τον Romeo”.

Δείτε στο βίντεο την συγκινητική στιγμή της συνάντησης.

 

news247.gr

  «Να σας κάνω μια αγκαλίτσα;, ρώτησε τις νοσοκόμες πριν το χειρουργείο και ταξίδεψε»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *