Ιδού ο λόγος που τα παρατάς από την πρώτη εβδομάδα δίαιτας

ο λόγος που τα παρατάς από την πρώτη εβδομάδα δίαιτας

Επιστημονική εξήγηση: Ιδού ο λόγος που τα παρατάς από την πρώτη εβδομάδα δίαιτας

 

Η όρεξή μας κάθε φορά που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε δίαιτα είναι τεράστια.

Πιστεύουμε πολύ στον εαυτό μας, είμαστε και δηλώνουμε βέβαιες ότι θα καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά που επιθυμούμε και ελπίζουμε πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το κορμί που επιθυμούμε.

Τελικά τι πάει στραβά και καταλήγουμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια από την πρώτη εβδομάδα; Φταίνε οι δεκάδες γευστικοί πειρασμοί που κυκλοφορούν γύρω μας ή μήπως δεν έχουμε αρκετή θέληση παρά τον αρχικό ενθουσιασμό μας;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Canadian Journal of Surgery» ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής για περισσότερους από τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά θέλουν μόλις το 20% να καταφέρνει να κλείνει τρίμηνο δίαιτας, με το 40% να τα παρατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα!

Ένας στους πέντε αντέχει μεν την πρώτη εβδομάδα, αλλά δεν συμπληρώνει μήνα ισορροπημένης διατροφής. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι σύμφωνα με τους ειδικούς ξεκάθαρος.

 

Το λάθος έγκειται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να ξεκινάμε τον αγώνα της απώλειας βάρους έχοντας εξαιρετικά μεγάλες προσδοκίες.

Πόσο εύκολο θα μπορούσε να είναι να χάσουμε τα κιλά που επιθυμούμε από την πρώτη εβδομάδα; Σχεδόν ακατόρθωτο. Αυτό, όμως, απογοητεύει μεγάλη μερίδα ανθρώπων, με αποτέλεσμα να τους οδηγεί να τα παρατούν αμέσως όταν βλέπουν πως τα κιλά δεν χάνονται… μαγικά.

Οι επιστήμονες από τη μεριά τους τονίζουν τη σημασία του να θέτουμε στόχους εφικτούς οι οποίοι θα αποτελέσουν κίνητρο και όχι αιτία για να καταρρακωθεί η ψυχολογία και η αυτοεκτίμησή μας κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μας.

  Τατιάνα Στεφανίδου: Έτσι κρατιέται αδύνατη στα 50 της – Η δίαιτα 7 ημερών

Επιπλέον, καθιστούν σαφές ότι το να περιμένουμε να χάσουμε άμεσα μεγάλο αριθμό κιλών δεν είναι η εξυπνότερη κίνηση, αφού είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο πως μόνο εκείνοι που χάνουν ένα με δύο κιλά την εβδομάδα καταφέρνουν να μείνουν πιστοί στο πρόγραμμά τους για καιρό και να διατηρήσουν το βάρος τους μετά την επιθυμητή απώλεια κιλών.

Συμβουλή τους;

«Αργά και σταθερά». Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους αμφισβητήσουμε.

 

Ιδού ο λόγος που τα παρατάς από την πρώτη εβδομάδα δίαιτας

limeandlife.com

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *