Δίαιτα εξπρές με φρούτα του χειμώνα: Χάσε 5 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Δίαιτα εξπρές με φρούτα του χειμώνα: Χάσε 5 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Δίαιτα εξπρές με φρούτα του χειμώνα: Χάσε 5 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

 

Κι όμως, τα φρούτα δεν είναι όσο βαρετά νομίζεις.

Εκτός του ότι σου προσφέρουν απλόχερα τη γλύκα και τα θρεπτικά συστατικά τους είναι από τις τοπ τροφές για αδυνάτισμα και πρώτη ύλη για ένα σωρό συνταγές. Αν το ψάξεις λίγο θα εκπλαγείς αν δεις πόσα διαφορετικά επιδόρπια και σνακ μπορείς να φτιάξεις με ένα μόνο φρούτο!

Κι επειδή οι γιορτές πλησιάζουν με βήμα ταχύ και όλο και κάποιο κιλάκι θες να χάσεις για να δείχνεις εκθαμβωτική (ε, και να φας κι ένα μελομακάρονο που λέει ο λόγος, χωρίς τύψεις, σου βρήκαμε τα καλύτερα φρούτα της εποχής για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα.

Συνδύασέ τα με τα γεύματά σου, από το πρωί μέχρι το βράδυ κι θα δεις που τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή σε ελάχιστο χρόνο!

 

Δίαιτα εξπρές με φρούτα του χειμώνα: Χάσε 5 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα

Μήλο:

Αποτελεί αναμφίβολα το «βασιλιά του χειμώνα» κι όχι άδικα, αφού είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες αλλά και το ότι είναι γεμάτο φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύ, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μηλικό οξύ.

Πώς θα το φας;Σαν σνακ με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, βρώμη και κανέλα ή σε smoothie όλη μέρα:  Η δική μας αγαπημένη συνταγή για smoothie με λίγες θερμίδες: πράσινο μήλο, 1 λεμόνι, 2 φύλλα σέλερι, 2 χούφτες σπανάκι, 1 αγγούρι (όλα με τις φλούδες τους, εκτός από το λεμόνι) .

 

Ρόδι:

Το ρόδι είναι ένα φρούτο με εξαιρετική γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ποιο συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες A, C, E, φυτικές ίνες, κάλιο και υδατάνθρακες. Επίσης είναι πολύ πλούσιο σε διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες και τα οφέλη του για τον οργανισμό, αμέτρητα!

  Απίστευτο ρόφημα "εξαφανίζει" το λίπος στην κοιλιά χωρίς γυμναστική!

Πώς θα το φας; Τα μικρά του σποράκια το κάνουν εκτός των άλλων το ιδανικό «τσιμπολόγημα» ενώ μπορείς να το απολαύσεις και σε smoothie. Η δική μας αγαπημένη συνταγή για smoothie ενάντια στις λιγούρες και την κυτταρίτιδα : ½ φλιτζάνι χυμό ροδιού, ¼ φλιτζάνι πράσινο τσάι, ¼ φλιτζάνι γάλα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους λιναριού

 

Εσπεριδοειδή:

Λεμόνια, πορτοκάλια, σαγκουίνια, μανταρίνια , όλη η «οικογένεια» των εσπεριδοειδών είναι από τους καλύτερους συμμάχους στο αδυνάτισμα. Η αντιοξειδωτική τους δράση σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχουν τα κάνουν ιδανικά τόσο για την αποβολή των τοξινών από το σώμα όσο και την απόδοση ενέργειας σε αυτόν (κάτι που συνεπάγεται πολύ λιγότερες καταστεπτικές λιγούρες).

Το ήξερες πως τα μανταρίνια είναι γνωστά και για τις αγχολυτικές τους ιδιότητες, κάτι που σημαίνει πως μειώνουν την «συναισθηματική υπερφαγεία»; 

Πώς τα φας; Το πρωί πριν το πρωινό σου πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι,  στο πρωινό σου φαν φρεσκοστυμμένο χυμό και μέσα στην μέρα σαν σνακ.Η δική μας αγαπημένη συνταγή για smoothie για αδυνάτισμα:  1/2 φλιτζάνι σμέουρα, 1/2 φλιτζάνι φράουλες, 1-2 πορτοκάλια, 1 μήλο.

Ακτινίδιο: 

Περιέχει την περισσότερη βιταμίνη C από οποιαδήποτε άλλο φρούτο, ακόμη κι από το πορτοκάλι, ενώ είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή υγεία του εντέρου, βοηθώντας τη διαδικασία της πέψης και προστατεύοντας από εποχικές ασθένειες.

Ταυτόχρονα  βοηθά στη διατήρηση των ηλεκτρολυτών σε ισορροπία παρεμποδίζοντας την δράση  (κατακράτηση υγρών και φούσκωμα) του «κακού» νατρίου ενώ χάρη στις φυτικές του ίνες κρατά το μεταβολισμό σου ενεργό και εσένα χορτάτη για περισσότερο. Άσε που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι το μυστικό της αντιγήρανσης.

  Φρούτα και λαχανικά: Τι δείχνει το χρώμα τους για τις ιδιότητες τους

Πώς θα το φας; Είτε ολόκληρο είτε σε smoothie. Η δική μας αγαπημένη συνταγή για smoothie για τέλειο δέρμα και αποτοξίνωση: 2 γκρέιπφρουτ, 1 ανανάς , 1 μικρό μήλο, 1 ακτινίδιο και κ.σ. άπαχο γιαούρτι.

 

Δαμάσκηνο: 

Όλοι όσοι κάνουν δίαιτα, συνήθως αποφεύγουν την κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων, επειδή περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Όμως, σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε δαμάσκηνα, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν τρώνε.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες του συγκεκριμένου φρούτου, κάνουν το άτομο να νοιώθει πλήρωση για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μια χούφτα από δαμάσκηνα, δύο φορές την ημέρα, θα μπορούσε να κρατήσει μακριά το αίσθημα της πείνας.

Πώς θα το φας; Σαν σνακ! Η δική μας αγαπημένη συνταγή για smoothie για αποτοξίνωση: 6 ώριμα δαμάσκηνα, 1/2 φλιτζάνι σμέουρα, 1 νεκταρίνι, 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού, 1κ.σ. μέλι.

 

Πηγή

idiva.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *