Τι τρώνε οι πιο κομψές και υγιείς του πλανήτη!

Τι τρώνε οι πιο κομψές και υγιείς του πλανήτη!

Τι τρώνε οι πιο κομψές και υγιείς του πλανήτη

 

Τι κρατάει τις Ιταλίδες τόσο γοητευτικές; Σε ποιο διατροφικό μυστικό ορκίζονται οι Γαλλιδούλες; Τι συμβουλεύουν οι Γιαπωνέζες και τι οι Μεξικάνες για αδυνάτισμα;

Από τη Γαλλία μέχρι τη Γερμανία και από την Ιαπωνία μέχρι το Μεξικό αυτά είναι τα καλύτερα διατροφικά μυστικά για αδυνάτισμα και fitness απ’ όλο τον κόσμο.

 

Τι τρώνε οι πιο κομψές και υγιείς του πλανήτη

Η Μπλε Ζώνη:

Τι κοινό έχουν οι λαοί της Σαρδηνίας, της Κόστα Ρίκα και της Οκινάουα; Θεωρούνται από τους μακροβιότερους και πιο υγιείς λαούς του πλανήτη και αποτελούν τη λεγόμενη Μπλε Ζώνη στην οποία οι λαοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των τροφών που προσλαμβάνουν καθημερινά.

Ακόμη κι αν οι διατροφικές τους συνήθειες είναι τελείως διαφορετικές, έχουν ένα βασικό κοινό ορίζοντα κι αυτός είναι πως αποφεύγουν συστηματικά οποιαδήποτε τροφή δεν είναι βιολογική και δεν προέρχεται από τη φύση (βλέπε junk food), ενώ η διατροφή τους επικεντρώνεται σε τροφές ολικής άλεσης, χωρίς όμως να αποκλείουν καμία διατροφική ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως τρώνε τα πάντα, απλά είναι ιδιαίτερα εκλεκτικοί ως προς την ποιότητα των τροφών που μπαίνουν στο τραπέζι τους.

 

Μεσημεριανό, όπως λέμε Μεξικό:

Στο Μεξικό το μεσημεριανό αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, ασχέτων της θερμιδικής αξίας ενός πιάτου, άτομα που συνηθίζουν να τρώνε κανονικές ποσότητες για μεσημεριανό και προτιμούν ένα βραδινό χαμηλό σε λιπαρά, είναι πιθανότερο να χάσουν κιλά γρηγορότερα σε σχέση με εκείνους που τρώνε βαριά το βράδυ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός προλαβαίνει να μεταβολίσει το μεσημεριανό στην ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο υπόλοιπο της ημέρας χωρίς να το αποθηκεύει ως λίπος.

  Σε 8 μέρες θα μείνεις μισή - Η δίαιτα με γιαούρτι και πατάτες που θα σου αλλάξει την ζωή

 

Στη Γαλλία το… «απολαμβάνουν»:

Αναρωτήσου πότε ήταν η τελευταία φορά που πραγματικά ευχαριστήθηκες το φαγητό σου, αντί να το φας γρήγορα και …στο πόδι; Οι Γαλλίδες, ξέρουν πως το μυστικό για μια τέλεια σιλουέτα δεν κρύβεται στη στέρηση αλλά στην απόλαυση, γι’ αυτό και μπορεί ένα γεύμα τους (ειδικά ένα οικογενειακό) να κρατάει έως και 42 λεπτά κι αυτό χωρίς να «παρεμβάλλονται» λάπτοπ, τηλεοράσεις ή οποιοσδήποτε άλλος αντιπερισπασμός.

Όπως έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, χρειάζεται περίπου μισή ώρα μέχρι το στομάχι σου να δώσει «σήμα» στον εγκέφαλο πως έχει χορτάσει γι΄ αυτό και το να τρως αργά σε προστατεύει από το να φας περισσότερο απ’ ό,τι έχεις ανάγκη (plus δεν καταπίνεις αέρα την ώρα που μασάς, άρα δεν φουσκώνεις).

 

Οι “Πράσινοι” της Ιαπωνίας:

Στην Ιαπωνική κουλτούρα βασικότατο χαρακτηριστικό είναι τα λαχανικά και οι μικρές αλλά χορταστικές μερίδες, τόσο στο μεσημεριανό όσο και στο βραδινό. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της ιαπωνικής διατροφής είναι πως στηρίζεται κατά βάση στο ψάρι, το οποίο πέρα από τα πολλά θρεπτικά του οφέλη είναι ιδανικό για καύση λίπους.

 

Τουρσί αλά Κορεάτικα:

Μπορεί να μην ήταν σίγουρα η πρώτη σου επιλογή, όμως στην Κορέα συνώνυμο της καλής διατροφής είναι το λάχανο τουρσί, καθώς είναι πλούσιο σε προβιοτικά, είναι βασικό στην καλή υγεία και αποδεδειγμένα και στο αδυνάτισμα.

 

Ζαχαρη; Nein!

Στη Γερμανία το 75% του πληθυσμού απολαμβάνει ένα πλούσιο πρωινό (κρέας, τυρί, βραστά αυγά, φρούτα και ψωμί) κάτι που πιθανότατα σε μας να φάνταζε υπερβολή. Κι όμως, ακριβώς επειδή ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα πλούσιο γεύμα που τους δίνει όλη την ενέργεια που έχουν ανάγκη είναι λιγότερο πιθανό να ενδώσουν σε λιγούρες και παχυντικά σνακ στη διάρκεια της ημέρας.

  Έτσι κρατιέται σε φόρμα η Τατιάνα Στεφανίδου: Πώς έχασε 4 κιλά σε 1 μήνα - Αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής

 

Στην Ελλάδα ξέρουμε σε πια λιπαρά να ποντάρουμε:

Η Μεσογειακή διατροφή βρίσκεται εδώ και χρόνια στα πιο δημοφιλή διατροφικά και διαιτητικά πλάνα του κόσμου και όχι άδικα. Μυστικό στη δική μας διατροφή υπήρξε πάντα το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το ψάρι και τις πλούσιες σαλάτες.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *