Πως θα καταφέρετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας

Πως θα καταφέρετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας

Πως θα καταφέρετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας

 

Είναι δεδομένο ότι το τρέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και φυσικά συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Για να γίνει, ωστόσο, περισσότερο, αποδοτικό, το τρέξιμο πρέπει να έχει διακυμάνσεις.

Τα οφέλη ακόμα και σε ένα συγκεκριμένο τέμπο είναι δεδομένα και έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι αυτό. Αλλά για να ενεργοποιήσεις περισσότερο τον μεταβολισμό και να πετύχεις μεγαλύτερες καύσεις, θα πρέπει ορισμένες φορές να να τρέξεις με ρυθμό υψηλότερης έντασης, περίπου στο 80 ή 90% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού σου. Σε ρυθμό δηλαδή που δεν μπορείς να συνεχίσεις μια συνομιλία.

Για παράδειγμα τρέξτε 800 μέτρα σε αυτόν το ρυθμό και περπατήστε 90 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 φορές. Στη συνέχεια τρέξτε σε ένα σταθερό τέμπο για 2 χλμ. και δώστε τη δυνατότητα στον οργανισμό σας να… ηρεμήσει. Αν επιλέξετε να κάνετε 400 μέτρα, κάνετε περισσότερες επαναλήψεις.

Φυσικά, δεν πρέπει να τρέχετε με γρήγορο ρυθμό σε κάθε διαδρομή. Μετά από οποιαδήποτε έντονη προπόνηση, πρέπει να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ανακάμψει. Βάλτε στόχο να ολοκληρώνετε μία ή δύο διαδρομές υψηλής έντασης την εβδομάδα.

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ολοκληρώστε μεγαλύτερες διαδρομές που είναι λιγότερο έντονες. Αυτές οι διαδρομές θα σας φανούν πιο εύκολες, επομένως θα μπορείτε να τρέξετε μεγαλύτερες αποστάσεις και κατ’ επέκταση να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Επίσης αλλάξτε τη διαδρομή σας και δοκιμάστε να τρέξετε είτε στην ανηφόρα, είτε στο βουνό άν έχετε τη δυνατότητα. Εκεί δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε υψηλής έντασης προπόνηση, αλλά δεδομένα θα σας βοηθήσει, αφού ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκαλιά.

  «Ξόδεψα 150.000 σε πλαστικές επεμβάσεις, αλλά δεν βρίσκω σύντροφο γιατί τρομάζω τους άντρες»

Προσπαθήστε να βγάλετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με 3-4 προπονήσεις. Προσέξτε τη διατροφή σας και μην κάνετε υπερβολές. Θα εντυπωσιαστείτε όταν μετά από ένα μήνα θα αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Πως θα καταφέρετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες τρέχοντας

runnfun.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *