Τα σημάδια ότι το δέρμα μας πάσχει από… στρες

Τα σημάδια ότι το δέρμα μας πάσχει από στρες

Τα σημάδια ότι το δέρμα μας πάσχει από στρες

 

Όταν αγχωνόμαστε, μας παρουσιάζονται πολλά προβλήματα.

Και αυτό περιλαμβάνει και το δέρμα μας. Το δέρμα μας λοιπόν, «πληρώνει» το τίμημα για την πίεση που ασκούμε στον εαυτό μας δείχνοντας σημάδια στρες. Ας δούμε ποια είναι αυτά που χρειάζεται να προσέξουμε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

 

Σε έναν ονειρικό κόσμο, θα ξυπνούσαμε καθημερινά με την επιδερμίδα μας, φωτεινή, δροσερή, λαμπερή και αψεγάδιαστη! Καλωσήρθατε στον πραγματικό κόσμο, όπου ξυπνάμε για να αντιμετωπίσουμε τη δουλειά, το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, τις ασθένειες και τις ατελείωτες λίστες υποχρεώσεων.

Όλο αυτό το άγχος έχει άσχημες επιπτώσεις στο δέρμα μας. Σωστά. Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι το δέρμα μας είναι στρεσαρισμένο;

Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον γύρω σας ή τον ίδιο σας τον εαυτό, όταν είστε απίστευτα αγχωμένη που να είδατε το πρόσωπό σας και να αναφωνήσατε: «Ουάου, τι λαμπερή που είμαι σήμερα»; Μάλλον όχι!

Η θαμπή όψη της επιδερμίδας μας είναι ένα βασικό σημάδι άγχους. Ένα δεύτερο σημάδι που υποδεικνύει ότι έχουμε πολλά στο μυαλό μας, είναι τα κουρασμένα μάτια. Εάν έχετε χάσει τον ύπνο από τις σκέψεις σας, τότε εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και τα μάτια μοιάζουν πρησμένα.

 

Το άγχος μπορεί να επηρεάζει προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως το θαμπό δέρμα και τα κουρασμένα μάτια, δεν είναι τα μόνα προβλήματα. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις προϋπαρχουσών καταστάσεων.

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι εάν το έκζεμά σας παρουσιάζει έξαρση, ή ίσως η ψωρίαση σας φαίνεται χειρότερη από το συνηθισμένο, αυτό θα μπορούσε να προκαλείται από άγχος. Και εξηγούν: Όλα είναι αλληλένδετα.

  Έλληνας πήγε στην Αλάσκα και έμαθε τους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκια

Το άγχος και ο εκνευρισμός μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις δερματικές παθήσεις, αλλά και ανάποδα, τα δερματικά προβλήματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε στρεσογόνες καταστάσεις και να δράσουν αρνητικά στην ψυχολογία μας. Η σχέση μεταξύ του δέρματος και του στρες φαίνεται να είναι φαύλος κύκλος.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα ακόμη πρόβλημα που σίγουρα δεν είναι το καλύτερό μας: Η ακμή. Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι το δέρμα μας υποφέρει… από στρες. Οι δερματολόγοι λένε: «Όταν έχετε ήδη ακμή και αντιμετωπίζετε μια αγχωτική κατάσταση, τότε παρατηρείται μία έξαρση.

Αυτό εξηγεί το σπυράκι που εμφανίστηκε ακριβώς την πιο ακατάλληλη στιγμή».

 

Τα σημάδια ότι το δέρμα μας πάσχει από στρες

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *