10 τρόποι να εξοργίσεις έναν Αιγόκερω

10 τρόποι να εξοργίσεις έναν Αιγόκερω

10 τρόποι να εξοργίσεις έναν Αιγόκερω

 

Ο λογικός και πειθαρχημένος Αιγόκερως, αν και φιλόδοξος, κρατά συνήθως χαμηλό προφίλ, μιας κι αγαπά τις ισορροπίες και δε θυσιάζει για κανένα λόγο την ηρεμία του.

Δε συμπαθεί τις εντάσεις, δεν είναι όμως κι ο Βούδας. Κι αυτός, όπως κι όλοι, έχει τους διακόπτες του, τα κόκκινα πανιά που μπορούν να τον βγάλουν εκτός εαυτού. Κι αφού μάθεις τι τον εκνευρίζει, μπορείς να το αποφύγεις ή να το προκαλέσεις -ό,τι προτιμά ο καθένας.

 

1. Ξεκίνα τις υπερβολές

Μπορεί να ‘ναι οτιδήποτε ξεφεύγει απ’ τα νορμάλ (ή ό,τι εκείνος θεωρεί ως νορμάλ) όριά του. Από βαθιές συναισθηματικές εξομολογήσεις ενώ ακόμα καλά-καλά δε σε ξέρει και, σίγουρα, δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί ως ιστορίες για τρελές περιπέτειες και φοβερές κατακτήσεις. Δεν αντέχει τις φανφάρες κι έχει αλλεργία στα πομπώδη λόγια, μιας και σχεδόν κατά κανόνα είναι πάντα ψέματα.

 

2. Κάνε φασαρία

…ενώ προσπαθεί να συγκεντρωθεί, να διαβάσει, να δει την αγαπημένη του ταινία. Δεν έχει σημασία το τι κάνει, μπορεί απλά να μαγειρεύει ή να λύνει σταυρόλεξο, όταν όμως ζητά ησυχία, δε θέλει και δεν αντέχει ούτε το παραμικρό κιχ. Δεν μπορεί να τον αποσπούν, αφοσιώνεται κάθε φορά στην όποια ασχολία του κι απαιτεί να σεβαστείς το χρόνο που σου ζητάει. Παραξενιά; Μπορεί, αλλά αυτοί είναι οι όροι του!

 

3. Ειρωνεύσου τον!

Μπορείς να τσακωθείς μαζί του, να φωνάζεις και να τον βρίζεις. Εσύ θα χαλάς τον κόσμο κι εκείνος θα κρατά ψυχραιμία που θα ανταγωνίζεται πολικό ψύχος -μπορεί να βάλει ακόμα και τα γέλια. Εσύ θα ‘χεις βγει εκτός εαυτού, αυτός όμως θα κρατά ακόμα το πάνω χέρι. Το σαρκαστικό υφάκι, όμως, το ειρωνικό βλέμμα και τις δηλητηριώδεις ατάκες δεν τα μπορεί, δεν ξέρει και πώς να τα διαχειριστεί. Δεν είναι των υπονοούμενων και τα θεωρεί πολύ υποτιμητικά.

  Tα 5 ζώδια που είναι πιθανότερο να σου πουν ψέματα

 

4. Πες του ότι κάνει λάθος

Είναι τόσο κάθετος στις πεποιθήσεις του, τόσο αγύριστο κεφάλι που αν του πεις μόνο ότι έχει κάπου λάθος, είναι ικανός να βγει τόσο γρήγορα και τόσο πολύ απ’ τα ρούχα του που θα νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με θηρίο. Θες να τον φέρεις και πέρα απ’ τα άκρα; Μη χάσεις στιγμή τη δική σου ψυχραιμία και παρουσίασε κι ακράδαντα επιχειρήματα γι’ αυτά που λες. Θα βγαίνουν καπνοί απ’ τα αφτιά του.

 

5. Αμφισβήτησέ τον

Φέρε αντίρρηση στις αποφάσεις του και προβλημάτισέ τον, κάν’ τον να ανησυχεί πως κάτι δεν έχει υπολογίσει σωστά. Κάτι σαν να ξέχασε, σαν κάτι να φαίνεται πως άφησε στη μέση. Η πιθανότητα να ξέρεις εσύ κάτι καλύτερα από εκείνον, του μοιάζει εξωπραγματικό φαινόμενο. Αν του θίξεις κάποιο –έστω κι ασήμαντο– λάθος ή κάποια παράλειψή του, είναι ικανός να τα ξεκινήσει όλα απ’ την αρχή.

 

6.  Πιάσ’ τον απροετοίμαστο

Μην υποχωρήσεις εύκολα με τον παραμικρό τόνο θυμού που θα εκφράσει. Δεν υποκύπτει συναισθηματικά, αλλά παύει εντελώς να λειτουργεί όταν τον αποδιοργανώνεις. Τάραξε την πειθαρχημένη λογική του κι είναι λες και τον βγάζεις απ’ την πρίζα. Βγάλε τον απ’ το πρόγραμμά του και του έφερες τούμπα τον κόσμο που είχε κάποια στιγμή σκοπό να κατακτήσει με έναν σίγουρα εντελώς δικό του τρόπο.

 

7.  Κριτίκαρε την εμφάνισή του

Απλώς μετά καλό θα ήταν να απομακρυνθείς διακριτικά, γιατί δεν αποκλείεται να σου ‘ρθει κανένα παπούτσι στο κεφάλι. Μέσα από τον παραδοσιακό του χαρακτήρα του, ο Αιγόκερως έχει μια εξελιγμένη άποψη για το στιλ και την κομψότητα, οπότε όταν εσύ του γειώνεις κάθε στιλιστική του απόπειρα, θεωρεί πως δεν τον σέβεσαι, καθώς ο ίδιος δε θα το έκανε ποτέ σε σένα.

  Ζώδια: Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε σε μια σχέση;

8. Στήσε τον σε κάποιο ραντεβού

Ή (αν θες να το χοντρύνεις κι άλλο) μην εμφανιστείς ποτέ. Είναι γενικά πολύ συνεπής κι αν δώσετε ραντεβού στις εφτά, εκείνος θα ‘ναι εκεί απ’ τις παρά τέταρτο. Αν, λοιπόν, ένα πράγμα τους βγάζει απ’ τα ρούχα τους, είναι να τους αφήσεις να σε περιμένουν χωρίς καμία ειδοποίηση από πλευράς σου ότι θα αργήσεις. Απλά μετά μην περιμένεις να ξαναβγείς μαζί του, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

 

9. Μην του δώσεις ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο Αιγόκερως έχει μάθει να λέει τα πάντα με το όνομά τους, είναι ευθύς κι άμεσος στις δηλώσεις και τις αποφάσεις του. Όσο εσύ δεν του μιλάς σταράτα, τόσο το νευρικό του σύστημα κλονίζεται. Λίγα λόγια και ξεκάθαρα, αν θες να τα πηγαίνετε καλά, διαφορετικά θα απομακρυνθεί, μιας κι η αβεβαιότητα τον τρομάζει!

 

10. Καν’ τον να ζηλέψει -και μάλιστα επίτηδες!

Περίφημος για την κτητικότητά του. Θα εξοργιστεί πραγματικά αν είσαι το ταίρι του και σε δει να μιλάς με άγνωστο τρίτο πρόσωπο, ακόμα κι αν η μόνη ένδειξη απιστίας είναι ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σου την ώρα της συζήτησης. Γενικώς, κάνει σενάρια στο μυαλό του και πρέπει να ‘σαι λιγότερο εκδηλωτικός και πολύ συγκρατημένος μπροστά σε τρίτους, αν δεν έχεις όρεξη για καβγάδες.

 

10 τρόποι να εξοργίσεις έναν Αιγόκερω

pillowfights.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *