Ο πιο απλός τρόπος για να τρως λιγότερο

Ο πιο απλός τρόπος για να τρως λιγότερο

Ο πιο απλός τρόπος για να τρως λιγότερο

 

Τα λαχανικά, οι τροφές που είναι μαγειρεμένες στον ατμό και τα φρούτα μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε κιλά, ειδικά όταν ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή χωρίς τηγανιτά, γλυκά και παχυντικά φαγητά. Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν χρειάζεται να αποκλείουμε από το διαιτολόγιο μας τις αγαπημένες μας λιχουδιές, αφού υπάρχει τρόπος να τις απολαμβάνουμε χωρίς να παίρνουμε κιλά.

Μια έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Iowa, συμπέρανε ότι ο τρόπος που μασάμε το φαγητό μπορεί να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

 

Ένας απλός και έξυπνος τρόπος για να μασάμε σωστά που αν τον κάνουμε συνήθεια θα καταφέρουμε να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

Οι συμμετέχοντες της έρευνας έφαγαν για πρωινό ένα κομμάτι πίτσα. Την πρώτη φορά μάσησαν την κάθε μπουκιά φαγητού 15 φορές ενώ την δεύτερη φορά μάσησαν την μπουκιά 40 φορές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τη δεύτερη φορά, όταν δηλαδή μάσησαν περισσότερο και πιο αργά το φαγητό, τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας που μας ειδοποιεί ότι πρέπει να φάμε, είχαν μειωθεί.

Ταυτόχρονα, σημείωσαν αυξημένα επίπεδα χολεκυστοκίνης, της ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις.

Κάθε φορά που μασάμε το φαγητό μας περισσότερο, καταλήγουμε να πεινάμε λιγότερο. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες της έρευνας πεινούσαν πολύ λιγότερο μέχρι το επόμενο γεύμα τους. Έτσι αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα και μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξή μας ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή που δεν μας παχαίνει.

 

Ο πιο απλός τρόπος για να τρως λιγότερο

joytv.gr

  Τα 7 κορυφαία ροφήματα που λειτουργούν ως λιποδιαλύτες!

Αφήστε μια απάντηση