Τα καλύτερα και τα χειρότερα δώρα των γιορτών

Τα καλύτερα και τα χειρότερα δώρα των γιορτών

Τα καλύτερα και τα χειρότερα δώρα των γιορτών

 

Έρευνα της MasterCard αποκαλύπτει τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων και των Ευρωπαίων την περίοδο των γιορτών.

«Αν θέλετε να δείξετε ότι νοιάζεστε και θέλετε να αποφύγετε τους καυγάδες την περίοδο των γιορτών, τότε σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν αγοράσετε τα δώρα σας»!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας για τις συνήθειες των καταναλωτών την εορταστική περίοδο, που αποκάλυψε ότι το 1/3 των Ευρωπαίων πιστεύει ότι τα μετρητά είναι ένα προσβλητικό δώρο και δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος. Τόσο, που 1 στους 10 υποστηρίζει ότι αυτό θα ήταν αιτία για καυγά με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

 

Τα καλύτερα και τα χειρότερα δώρα

Προτιμούν τα προσωπικά δώρα που έχουν επιλεγεί με σκέψη κι ενδιαφέρον

Η πανευρωπαϊκή μελέτη της MasterCard διεξήχθη σε πάνω από 15.000 ανθρώπους σε 17 χώρες για να μας δείξει τι μας αρέσει και τι απεχθανόμαστε όσον αφορά στα δώρα – και όταν τα λαμβάνουμε και όταν τα προσφέρουμε.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν να προσφέρουν και να λαμβάνουν δώρα από τους αγαπημένους τους που να είναι επιλεγμένα αποκλειστικά γι’ αυτούς (46%) και με προσωπικό νόημα (44%). Στην κορυφή των προτεραιοτήτων όσον αφορά στα δώρα, είναι η κατανόηση του τι πραγματικά θέλουν οι άλλοι (87%) και το να δείχνουν ενδιαφέρον (86%).

Όταν δεν αφιερώνουμε χρόνο και σκέψη, η ενοχή μας καταβάλλει: ένας στους τέσσερις μετάνιωσε για ένα δώρο που προσέφερε γιατί δεν έβαλε αρκετή σκέψη σ’ αυτό. Το 45%, σχεδόν οι μισοί, που λένε ότι έχουν λάβει ένα απρόσωπο δώρο, έχουν επίσης απογοητευτεί.

Φαίνεται ότι η σκέψη είναι η πιο σημαντική επένδυση που κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα δώρο, με σχεδόν όλους μας (97%) να πιστεύουμε ότι το κόστος του δώρου που παίρνουμε από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο δεν έχει καμία σημασία.

  23η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα για την Υπενθύμιση του Δουλεμπορίου και της Κατάργησής του

 

Προτιμούν τα προσωπικά δώρα

 

Οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής

Η μελέτη ρίχνει φως και στο πόσο νωρίτερα ξεκινάμε τα ψώνια των εορτών. Παρόλο που το 1/3 των καταναλωτών (32%) ξεκινάει ένα μήνα νωρίτερα, σχεδόν οι μισοί (45%) παραδέχονται ότι ξεκινούν να ψάχνουν για δώρα μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα ή την τελευταία στιγμή! 

Οι Έλληνες είναι της τελευταίας στιγμής (60%), περιμένοντας την τελευταία εβδομάδα για να ξεκινήσουν τα εορταστικά ψώνια τους. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να  αφήσουν τα ψώνια για την τελευταία στιγμή (34%) σε σχέση με τις γυναίκες (27%), ξεκινώντας το νωρίτερο μόλις μια εβδομάδα πριν.

Είναι ενδιαφέρον ότι από αυτούς που είπαν ότι έχουν λάβει ένα απρόσωπο δώρο (45%), σχεδόν ένας στους τρεις (28%) πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι αγαπημένοι τους άφησαν την αγορά του δώρου για την τελευταία στιγμή.

 

Τα καλύτερα και τα χειρότερα δώρα των γιορτών

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *