12 Κόλπα για καθαρίσετε κάποια πράγματα που νομίζατε ότι θα μείνουν βρώμικα για πάντα

12 Κόλπα για καθαρίσετε

12 Κόλπα για καθαρίσετε κάποια πράγματα που νομίζατε ότι θα μείνουν βρώμικα για πάντα

 

Για πολλούς από εμάς το καθάρισμα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή στην λίστα με τις αγαπημένες μας ασχολίες. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε τις δυσάρεστες, αλλά υποχρεωτικές ασχολίες λίγο πιο εύκολες.

Το καλό είναι, ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε κάποια ειδικά καθαριστικά.

Δείτε παρακάτω 12 κόλπα για να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες, που νομίζατε, ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

 

Οι σχάρες πάνω από τη σόμπα

Το λίπος και το λάδι μπορούν να καθαριστούν με οινόπνευμα αμμωνίας. Βάλτε 2-3 κουταλιές του διαλύματος μέσα σε μια σακούλα και αφήστε την όλο το βράδυ. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε.

 

Κουφώματα παραθύρων

Κουφώματα παραθύρων
© TIPHERO

Ψεκάστε το κάτω μέρος του πλαισίου με σόδα. Με ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό και ξύδι ψεκάστε την σόδα. Στην συνέχεια, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα και μετά με ένα βρεγμένο πανί.

 

Ταπετσαρία

Ταπετσαρία

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας σόδα, 1/3 του ποτηριού ξύδι, λίγο ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πλυσίματος. Αυτό το μείγμα είναι ιδανικό για την αφαίρεση λεκέδων από ταπετσαρίες.

 

Η περιοχή ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου

12 Κόλπα για καθαρίσετε
© SHANE WHITE

Η βρωμιά και μούχλα που συσσωρεύεται ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου μπορεί να αφαιρεθεί, αν τρίψετε την περιοχή με ένα διάλυμα από ξύδι και σόδα. Αφήστε το μείγμα στην επιφάνεια για μερικά λεπτά, ξεπλύνετε με νερό και μετά σκουπίστε.

 

Ο νεροχύτης

Ο νεροχύτης
© TIPHERO

Αναμείξτε δυο κουταλιές της σούπας διασπασμένης σόδας και δυο κουταλιές της σούπας συνηθισμένης μαγειρικής σόδας και τρίψτε πάνω από την επιφάνεια του ελαφρώς βρεγμένου νεροχύτη. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ανακατέψτε 50 γραμμάρια ξύδι και 50 γραμμάρια λευκαντικό και ρίξτε το πάνω από το στρώμα της σόδας. Ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

  7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας

 

Ο φούρνος

12 Κόλπα για καθαρίσετε

Ρίξτε λίγο οινόπνευμα αμμωνίας μέσα στον φούρνο και αφήστε το όλο το βράδυ. Το πρωί τα τοιχώματα του τοίχου θα καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα.

 

Βρύσες από χρώμιο

Βρύσες από χρώμιο
© MIRROR

Σκουπίστε τις με χαρτί από κερί και θα φαίνονται σαν καινούργιες.

 

Φούρνος μικροκυμάτων

Φούρνος μικροκυμάτων
© PRACTICALLYFUNCTIONAL

Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο και γεμίστε το με ξύδι. Βάλτε το δοχείο μέσα στον φούρνο και θέστε τον σε λειτουργία μέχρι να βγουν ατμοί από πάνω. Κλείστε το και αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα. Βγάλτε το δοχείο και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

 

Χαλιά

12 Κόλπα για καθαρίσετε
© LIZZYWRITE

Ψεκάστε τους λεκέδες με σόδα και αφήστε τους για 10 λεπτά για να απορροφηθεί. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Τρίψτε τον λεκέ και μετά αφήστε την περιοχή να στεγνώσει.

 

Ασημικά

Ασημικά
© ONSUTTONPLACE

Πάρτε ένα μεγάλο δοχείο και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Γεμίστε το με ζεστό νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι αλάτι και μισό φλιτζάνι σόδα. Βάλτε μέσα τα ασημικά σας και αφήστε τα για μισή ώρα. Στην συνέχεια, βγάλτε τα και σκουπίστε με ένα στεγνό μαντηλάκι.

 

Επιφάνειες κοπής

12 Κόλπα για καθαρίσετε
© SNAPGUIDE

Τρίψτε τις στεγνές επιφάνειες κοπής με αλάτι. Στην συνέχεια, τρίψτε τις με ένα σφουγγάρι που πρώτα το έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό.

 

Ταπετσαρία αυτοκινήτου

12 Κόλπα για καθαρίσετε

Ανακατέψτε νερό και υγρό πιάτων μέσα σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε με το μείγμα την ταπετσαρία σε απόσταση 10 εκατοστών. Μετά, τρίψτε με μια βούρτσα και στην συνέχεια με ένα καθαρό πανί και ζεστό νερό. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, για να βοηθήσετε την ταπετσαρία να στεγνώσει.

  Άπλωσε κόλλα σε ένα βάζο και το τύλιξε με χαρτί υγείας. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

 

tilestwra.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *