5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας!

5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας

5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας

 

Κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, βρίσκεις μικρές ατέλειες που θα ήθελες να διορθώσεις-λίγοι πόντοι λιγότεροι στην περιφέρεια ή λίγο πιο flat κοιλιά; Μετά σκέφτεσαι ότι πλησιάζει Πάσχα κι όλο το σόι θα σε περάσει από κόσκινο από το τι κάνεις στη ζωή σου μέχρι τι φοράς;

Πριν βγάλεις εισιτήρια για Περού, σου έχουμε τη λύση: μια δίαιτα βασισμένη στη σούπα που θα σε βοηθήσει να χάσεις το λιγότερο 5 κιλά!

 

5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας

Έχουμε πάρα πολλές φορές ακούσει για τις δίαιτες με σούπες, ενώ έστω και μία φορά στη ζωή μας τις δοκιμάσαμε. Σκεφτήκαμε ότι για να γίνεται τόσες δεκαετίες τόσος ντόρος γύρω από ατές και να υπάρχουν σε τόσες πολλές παραλλαγές κάτι γίνεται. Υπάρχει ψωμί εδώ.

Μετά από πολλά βράδια ψαξίματος σε επιστημονικά site και forum διατροφολογίας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι κατάλληλες αν χρειάζεσαι μια καλή αρχή για να ανέβει το ηθικό σου και να συνεχίσεις μια ισορροπημένη απώλεια βάρους ή για να μπορέσεις σύντομα να μπεις στο αγαπημένο σου τζιν χωρίς να ασφυκτιάς.

Οι δίαιτες με σούπες ανήκουν στην κατηγορία με τα χημικά διαιτολόγια, όπως όλες εκείνες που βοηθούν να χάσεις μεγαλύτερη ποσότητα βάρους από τα 4 κιλά μέσο όρο το μήνα που είναι το συνιστώμενο από τους ειδικούς.

Οπότε, εκτός ότι προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα με το χαμηλότερο δυνατό κόπο το συντομότερο, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε μετακινήσεις, ραντεβού με γιατρούς και το επιπλέον άγχος ότι είσαι σε μια αυστηρή δίαιτα και έχεις κάπου να λογοδοτήσεις αποτελούν μερικούς από τους κύριους λόγους που τόσα χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή των fad diets-γρήγορες δίαιτες.

Για να είμαστε ειλικρινής, όμως, το διατροφικό πλάνο που θα δεις παρακάτω πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι μια μόνιμη λύση που μπορείς να ακολουθείς εσαεί. Είναι ένα πλάνο minimum 7 ημερών που είναι σχεδιασμένο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απώλεια επιπλέον κιλών σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ενώ, στην περίπτωση που επιθυμείς να την ακολουθείς για καιρό έχεις τη δυνατότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα αρκεί το ένα από το άλλο να απέχει 2 εβδομάδες και στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα φροντίζεις να μην παρεκλίνεις από ένα σωστό πρότυπο διατροφής γυρνώντας σε καταχρήσεις και τάσεις υπερφαγίας.

  Stop στη λιγούρα με πέντε τρόπους

Το παρακάτω πλάνο είναι βασισμένο στο λάχανο και τις ευεργετικές διουρητικές του ιδιότητες που θα σε βοηθήσουν να απομακρυνθούν τοξίνες και περιττά κιλά, χαρίζοντας σου ένα αίσθημα ευεξίας. 

Τη δίαιτα αυτή με τη λαχανόσουπα μπορούν να την ακολουθήσουν άντρες και γυναίκες, ενώ τα κιλά που θα χάσεις κυμαίνονται ανάλογα τον τρόπο ζωής σου-καθιστικός ή αθλητικός και την κατάσταση του μεταβολισμού σου. Δηλαδή αν τσιμπολογάς πράγματα που δεν είναι στη λίστα δεν θα χάσεις 5 κιλά, αλλά λιγότερα.

Όπως και αν συνοδέψεις το πρόγραμμα με γυμναστική θα χάσεις παραπάνω από 5 κιλά. Είναι στο χέρι σου το πόσα κι αν είσαι διατεθειμένη έστω και για μερικές ημέρες να κάνεις ορισμένες θυσίες.

 

5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας

Ας ξεκινήσουμε με την αυθεντική συνταγή της λαχανόσουπας

Συστατικά

• 6 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια

• 2 πράσινες πιπεριές

• 1 ή 2 κονσέρβες ντομάτας (σε κύβους ή ολόκληρες)

• 3 καρότα

• 1 κιλό μανιτάρια (φρέσκα ή σε κονσέρβα)

• 1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό

• 1/2 λάχανο κομμένο στη μέση

 

• 2 -3 σκελίδες σκόρδο (εναλλακτικά σκόνη σκόρδου)

• 1 ή 2 κύβους ζωμού λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικά)

• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο (στο εξωτερικό χρησιμοποιούν βούτυρο)

• Χυμός από 1 λεμόνι (ή και περισσότερα ανάλογα το επιθυμητό)

• 12 φλιτζάνια νερό

• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή κάρυ

 

Εκτέλεση

• Σοτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια σε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με ελάχιστο από το ελαιόλαδο.

• Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές, το λάχανο, τα καρότα και τα μανιτάρια σε καρέ και τα προσθέτουμε.

• Μόλις μαραθούν, συμπληρώνουμε με τα 12 φλιτζάνια νερό (είναι περίπου 1,5 λίτρο-το μέτρησα!), το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ντομάτες.

• Τώρα, ρίχνουμε μέσα και τον κύβο, ενώ σταδιακά προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.

• Μόλις πάρει την πρώτη βράση-θα το δεις που θα βγάζει μεγάλες μπουρπουλήθρες, χαμηλώνεις τη φωτιά στο μισό, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λεμόνι και τα μπαχαρικά, και αφήνεις να σιγοβράσει για 2 ώρες.

  Η δίαιτα με τα φανταστικά αποτελέσματα! Χάστε 2 κιλά μέσα σε μόλις 1 εβδομάδα!

 

5 κιλά μείον με τη δίαιτα της σούπας

Διαιτολόγιο

Ημέρα 1η

Την πρώτη ημέρα μπορείς να φας μόνο σούπα και φρούτα εκτός από μπανάνες. Δηλαδή, το πρωί μαζί με τον καφέ σου μπορείς να φας μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια ή ό,τι άλλο σου αρέσει, όπως κι ενδοιάμεσα. Ενώ, η σούπα παίρνει τη θέση των γευμάτων σου. Για αναψυκτικά προτίμησε τσάγια, αφεψήματα βοτάνων, χυμό από βατόμουρα ή φράουλα και νερό.

Ημέρα 2η

Δυστυχώς, σήμερα δεν έχει φρούτα το μενού, αλλά λαχανικά-εκτός από φασόλια ξερά, αρακά και καλαμπόκι! Μάντεψε… για πρωινό θα φας ένα μπολάκι σούπα εκτός αν θέλεις μπορείς να φας λαχανικά ψημένα στο γκριλ ή sticks καρότο, αγγούρι και ντοματίνια.

Το μεσημέρι μπορείς με τη σούπα σου μαζί να φας και ό,τι άλλα λαχανικά όπως θέλεις-βραστά, ψητά ή σαλάτα, εκτός των 3 που προαναφέρθηκαν. Επιπλέον, το απόγευμα αν πεινάς το μενού έχει λαχανικά-ντομάτα, καρότα, αγγούρια, σαλάτα, χόρτα ή ό,τι σου αρέσει.

Υπομονή μέχρι το βράδυ. Για ανταμοιβή μαζί με τη σούπα σου μπορείς να φας μια μεγάλη ψητή πατάτα στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο ή ακόμα και να κάνεις τις λεγόμενες τηγανητές πατάτες στο φούρνο (τις κόβεις κανονικά όπως αν τις τηγάνιζες, βάζεις ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, ανακατεύεις και ψήνεις σε λαδόκολλα σε καλά προθερμασμένο φούρνο).

Ημέρα 3η

Η τρίτη ημέρα είναι μια μίξη των πρώτων δύο. Δηλαδή, μπορείς να φας όση σούπα θέλεις, όσα φρούτα θέλεις κι όσα λαχανικά θέλεις! Α, όχι όμως πατάτα σήμερα!

Ημέρα 4η

Σκέψου ότι μέχρι τώρα δεν έχεις φάει οτιδήποτε γλυκό. Έτσι, η μέρα αυτή είναι σχεδιασμένη ώστε να μειώσει τις λιγούρες σου και το στερητικό σύνδρομο που κατά πάσα πιθανότητα θα σε έχει καταβάλει-αν κάνεις σωστά τη δίαιτα και δεν κλέβεις!

Μπορείς να φας μέχρι 8 μπανάνες και να πιες όσο γάλα-άπαχο- θέλεις, ενώ κανονικά συνεχίζεις να έχεις τη σούπα στα κύρια γεύματα σου. Πρακτικά, το πρωί μπορείς να κάνεις smoothie με γάλα και μπανάνα, αν δεν θες να τα φας έτσι, το ίδιο και το απόγευμα. Το πώς θα κατανείμεις τις 8 μπανάνες που πρέπει να φας μέσα στη μέρα εξαρτάται από εσένα και το πρόγραμμα σου. Παράλληλα, αν σου έχει λείψει το γάλα στον καφέ, μπορείς να προσθέσεις άφοβα φτιάχνοντας τον αγαπημένο σου latte ή cappuccino.

  3 χυμοί λαχανικών για αδυνάτισμα (δοκίμασέ τους για αποτοξίνωση!)
Ημέρα 5η

Αν σου έλειψε το κανονικό φαγητό, σήμερα θα επιβραβευθείς καταλλήλως, αφού μπορείς να καταναλώσεις από 280 έως και 560 γραμμάρια κοτόπουλο ή μοσχάρι, και μέχρι 6 φρέσκιες ντομάτες, ενώ θα πρέπει να φας σούπα το λιγότερο μια φορά σήμερα. Πολύ σημαντικό είναι σήμερα να πιεις άφθονο νερό (6 – 8 ποτήρια) για να αποβάλλεις το ουρικό οξύ από τον οργανισμό σου. Εννοείται ότι το κρέας μπορεί να το μαγειρέψεις ανάλογα την όρεξη σου- βραστό, στο αντικολλητικό, στο φούρνο ή μαριναρισμένο με μπαχαρικά.

Ημέρα 6η

Και η κρεατοφαγία καλά κρατεί. Σήμερα μπορείς καταναλώσεις όσο κρέας και λαχανικά τραβάει η όρεξη σου. Ναι, ακόμα και μπριζόλες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, χόρτα ή σαλάτα. Εκτός μενού είναι η πατάτα και τα φρούτα, ενώ πρέπει να φας το λιγότερο μια φορά τη σούπα σου.

Ημέρα 7η

Αναποφλοίωτο ρύζι, χυμοί φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λαχανικά είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την έβδομη ημέρα χωρίς περιορισμό την ποσότητα ή τον τρόπο παρασκευής, ενώ για ακόμα μία φορά επιβάλλεται να καταναλώσεις το λιγότερο μια μερίδα σούπας.

Σημειώσεις

• Όσο περισσότερο νερό τόσο το καλύτερο.

• Χρησιμοποίησε μπαχαρικά, λεμόνι ή ξύδι για να δώσεις γεύση στα λαχανικά.

• Μπορείς να καταναλώνεις καφέ, τσάι, αφεψήματα βοτάνων και κακάο χωρίς ζάχαρη ή με γλυκαντικά.

 

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *