Δίαιτες για απώλεια βάρους: Υπάρχει βασιλική οδός για το αδυνάτισμα

Δίαιτες για απώλεια βάρους

Δίαιτες για απώλεια βάρους: Υπάρχει βασιλική οδός για το αδυνάτισμα

 

Εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες προσπαθούν να χάσουν βάρος κάθε χρόνο.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε βάρος είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας. Ωστόσο, ο τεράστιος αριθμός διαθέσιμων σχεδίων διατροφής μπορεί να σας δυσκολεύει να ξεκινήσετε, καθώς δεν είστε βέβαιοι ποιο είναι το πιο κατάλληλο, βιώσιμο και αποτελεσματικό.

Ορισμένες δίαιτες στοχεύουν στη μείωση της όρεξής σας για να πετύχουν τη μείωση της πρόσληψης τροφής, ενώ άλλες προτείνουν τον περιορισμό της πρόσληψης θερμίδων και υδατανθράκων ή λίπους. Επιπλέον, πολλές προσφέρουν οφέλη για την υγεία που υπερβαίνουν την απώλεια βάρους.

οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες προσπαθούν να χάσουν βάρος κάθε χρόνο

 

1. Διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία είναι μια διατροφική στρατηγική που περιστρέφεται μεταξύ περιόδων νηστείας και φαγητού. Υπάρχουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της μεθόδου 16/8, η οποία περιλαμβάνει τον περιορισμό της πρόσληψης θερμίδων σε 8 ώρες την ημέρα και τη μέθοδο 5: 2, η οποία περιορίζει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σε 500-600 θερμίδες δύο φορές την εβδομάδα.

Πώς λειτουργεί: Η διαλειμματική νηστεία περιορίζει τον χρόνο που επιτρέπεται να τρώτε, ο οποίος είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους – εκτός εάν το αντισταθμίσετε τρώγοντας πάρα πολύ φαγητό κατά τη διάρκεια των επιτρεπόμενων διατροφικών περιόδων.

 

2. Δίαιτες με βάση τα φυτά

Οι φυτικές δίαιτες μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Η χορτοφαγία και ο veganism είναι οι πιο δημοφιλείς εκδόσεις, οι οποίες περιορίζουν τα ζωικά προϊόντα για λόγους υγείας, ηθικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο ευέλικτες φυτικές δίαιτες, όπως η flexitarian δίαιτα, η οποία είναι μια φυτική διατροφή που επιτρέπει την κατανάλωση ζωικών προϊόντων με μέτρο.

  Πίνει αυτό το σπιτικό ρόφημα στάνταρ 1 φορά την εβδομάδα: Έτσι παραμένει σταθερά στα 56 κιλά η Δέσποινα Βανδή

Πώς λειτουργεί: Υπάρχουν πολλοί τύποι χορτοφαγίας, αλλά οι περισσότεροι περιλαμβάνουν την εξάλειψη όλων των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών. Ορισμένοι χορτοφάγοι μπορούν επίσης να αποφεύγουν τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δίαιτες για απώλεια βάρους

 

3. Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων

Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες για απώλεια βάρους. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη δίαιτα Atkins, την κετογονική (κετο) δίαιτα και τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, υψηλών λιπαρών (LCHF). Ορισμένες εκδοχές μειώνουν τους υδατάνθρακες πιο δραστικά από άλλες. Για παράδειγμα, οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως η δίαιτα κετο, περιορίζουν αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό σε λιγότερο από 10% των συνολικών θερμίδων, σε σύγκριση με το 30% ή λιγότερο για άλλους τύπους.

Πώς λειτουργεί: Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων περιορίζουν την πρόσληψη υδατανθράκων υπέρ της πρωτεΐνης και του λίπους. Είναι συνήθως υψηλότερες σε πρωτεΐνες από τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών, κάτι που είναι σημαντικό, καθώς η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξής σας, στην αύξηση του μεταβολισμού σας και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Σε δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όπως η κετο, το σώμα σας αρχίζει να χρησιμοποιεί λιπαρά οξέα και όχι υδατάνθρακες για ενέργεια μετατρέποντάς τα σε κετόνες. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται κέτωση.

 

healthweb.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση