Πώς θα φροντίσετε τα ξύλινα δάπεδα για να είναι όμορφα παντοτινά!

Πώς θα φροντίσετε τα ξύλινα δάπεδα
Για να διατηρηθούν τα πολύτιμα ξύλινα δάπεδά σας όμορφα και λεία αποφύγετε να περπατάτε με τακούνια και μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα απορρυπαντικά

Πώς θα φροντίσετε τα ξύλινα δάπεδα για να είναι όμορφα παντοτινά

 

Τα ξύλινα δάπεδα είναι υπέροχα και θεωρούνται η ωραιότερη επιλογή.

Χαρίζουν ποιότητα, στιλ και ζεστασιά στον χώρο αλλά χρειάζονται τη φροντίδα τους για να διατηρήσουν την ομορφιά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να τα κρατήσετε λεία, χωρίς γρατζουνιές και να λάμπουν θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συμβουλές που ακολουθούν.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πώς θα φροντίσετε τα ξύλινα δάπεδα για να είναι όμορφα παντοτινά

Μην φοράτε τακούνια!

Κακά νέα για τις λάτρεις των στιλέτο! Όσο και να προσέχετε, τα λεπτά τακούνια με το δικό μας βάρος, γίνονται σαν… βίδες που τρυπούν τα πολύτιμα πατώματά σας. Αποφύγετε να περπατάτε λοιπόν με τακούνια και φροντίστε το ίδιο και για τις αγαπημένες σας φίλες!

 

Μην αφήνετε νύχια στα ζωάκια σας

Τα αθώα γατάκια ή ο αγαπημένος σας σκύλος τριγυρνούν αμέριμνα στο σπίτι, γδέρνοντας με τα νύχια τους το πάτωμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να τους τα κόβετε όσο γίνεται πιο κοντά και συχνά.

 

Μην ξεχνάτε το χαλάκι της εξώπορτας

Για όλες τις φορές που εσείς ή τα παιδιά έρχεστε με βρεγμένα ή λασπωμένα παπούτσια, το καλύτερο είναι να τα βγάλετε πριν μπείτε στο σπίτι. Αλλά και σε κάθε περίπτωση να καθαρίζετε καλά τα παπούτσια σας σε ένα χαλάκι στη εξώπορτα.

 

Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα

Απαγορεύονται δια ροπάλου τα απορρυπαντικά που περιέχουν χλώριο, αμμωνία αλλά και κάθε άλλο συνηθισμένο προϊόν για πλακάκια ή πλαστικά δάπεδα. Όχι μόνο θα καταστρέψουν το λούστρο αλλά και το κερί αλλά και είναι πιθανόν να κάνουν το ξύλινο δάπεδο γλιστερό. Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά και μόνο ένα προϊόν για ξύλα.

  Μικρά – μεγάλα μυστικά στην κουζίνα!
ξύλινα δάπεδα
Το νερό και η υγρασία δεν είναι σύμμαχοι! Μην σφουγγαρίζετε, στεγνώστε αμέσως οτιδήποτε υγρό πέσει και καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα μόνο εφ’ όσον έχει το κατάλληλο εξάρτημα για πατώματα

 

Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα

Η συνηθισμένη βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπα είναι τέλεια για χαλιά αλλά θα κάνει χαράξεις στο ξύλινο δάπεδο. Τη χρησιμοποιείτε μόνο αν έχει το κατάλληλο αξεσουάρ.

 

Μην καθαρίζετε με σφουγγαρίστρα

Η υγρασία ακόμη και από μία καλά στυμμένη σφουγγαρίστρα είναι «θανατηφόρα» για τις ξύλινες επιφάνειες. Σκουπίζετε μόνο με απαλά πανάκια κατάλληλα για ξύλινα πατώματα. Αν σε περίπτωση, έχει δημιουργηθεί κάποιος λεκές, τότε περνάτε αμέσως με ελαφρά υγρό πανί και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί ή άλλο βαμβακερό πανί.

 

Στεγνώνετε αμέσως οτιδήποτε υγρό

Αν σας έπεσε νερό ή άλλο υγρό, θα πρέπει να στεγνώσετε αμέσως. Η υγρασία όπως ήδη είπαμε, προκαλεί φθορές στα ξύλινα δάπεδα, μερικές φορές μάλιστα τα καταστρέφει εντελώς.

 

Μην σέρνετε έπιπλα

Αν θέλετε να μετακινήσετε έπιπλα, να αλλάξετε τη διάταξή τους ή αγοράσατε κάτι καινούργιο, δεν έχετε παρά να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου για να το σηκώσετε στα χέρια. Το να σέρνετε και μάλιστα ένα βαρύ έπιπλο σε μία ξύλινη επιφάνεια κάνει την ίδια ζημιά με το γδάρσιμο από κλειδιά στο αυτοκίνητό σας.

Επιπλέον, φροντίστε να βάλετε τα ειδικά μαλακά πατάκια στα πόδια όλων των επίπλων, κυρίως στα βαριά, π.χ. τραπέζια τραπεζαρίας, καναπέδες, μπουφές κ.λπ.

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *