Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφο σας για εσάς και τη σχέση σας

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφο σας

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε

 

Η στάση ύπνου του ζευγαριού επηρεάζεται άμεσα από τη σχέση του, σύμφωνα με μία πρόσφατη ψυχολογική έρευνα, που διεξήχθη στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου. Το σημαντικό είναι η στάση που κοιμούνται όλο το βράδυ και ξυπνάνε το πρωί.

Εμπνευσμένοι από την έρευνα του καθηγητή Ρίτσαρντ Γουάισμαν (Πανεπιστήμιο του Hertfordshire) και το έργο της ψυχολόγου Κορίν Σουίτ, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με την σημασία που έχει ο τρόπος που κοιμόμαστε για κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις.

 

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφο σας Η στάση “ταξίδι του μέλιτος”

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε με τον σύντροφο σας

Σε αυτή την στάση κοιμούνται συνήθως τα καινούργια ζευγάρια ή τα ζευγάρια που έχουν μείνει χώρια για κάποιο διάστημα.

Αυτή η στάση είναι επίσης συνηθισμένη και στα παντρεμένα ζευγάρια, αν η οικογενειακή τους ζωή είναι ακόμα παθιασμένη και τρυφερή.

 

Η στάση “διάλογος”

Η στάση “διάλογος”

Αυτή η στάση είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που έχουν ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους, αλλά χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να βελτιώσουν την επικοινωνία τους.

 

Η στάση “αστροφεγγιά”

Η στάση “αστροφεγγιά”

Και οι δυο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα. Συνήθως, ο ένας σύντροφος ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του άλλου, καθιστώντας τον πιο εξαρτημένο. Αυτό το ζευγάρι έχει φοβερή χημεία, αλλά μερικές φορές ο ένας δυσκολεύεται να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία του άλλου.

 

Η στάση των ερωτευμένων

Η στάση των ερωτευμένων

Αυτή η στάση μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, αλλά εμπεριέχει περισσότερη οικειότητα. Είναι πολύ συνηθισμένη σε ζευγάρια που δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Δείχνουν πολύ τρυφερότητα και φροντίδα ο ένας στον άλλον.

  Αγγελία στη Σκωτία: 10.700€ σε νταντά για να φροντίσει δύο παιδιά σε κάστρο τα Χριστούγεννα

 

Η στάση “Σ’αγαπώ”

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε

Το ζευγάρι με αυτή την στάση ύπνου είναι πολύ ευτυχισμένο και απολαμβάνει πραγματικά την σχέση του. Αυτή η στάση αντανακλά αμοιβαίο σεβασμό του προσωπικού χώρου. Οι ακουμπισμένες πλάτες είναι απόδειξη ότι έχουν την ανάγκη να νιώθουν την παρουσία του συντρόφου τους.

 

Η στάση “ελευθερία”

Η στάση “ελευθερία”

Αυτή η στάση δείχνει ότι το ζευγάρι μπορεί να πήγε για ύπνο μετά από έναν τσακωμό. Βέβαια, υπάρχει και εναλλακτική εξήγηση: και οι δυο σύντροφοι είναι πολύ ανεξάρτητοι και εγωκεντρικοί, που απαιτούν πολύ προσωπικό χώρο.

 

Η στάση “βασιλιάς του κρεβατιού”

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε

Οι σύντροφοι που τείνουν να απλώνονται σε όλο το κρεβάτι είναι εκείνοι που έχουν ανάγκη να νιώθουν κυρίαρχοι, παρά να δείχνουν τα συναισθήματά τους. Η συμπεριφορά τους στις σχέσεις είναι πολύ εγωιστική και αυτό αντανακλάται στον ύπνο τους.

 

Η στάση “κουτάλι”

Η στάση “κουτάλι”

Αυτή η στάση αντανακλά μια παθιασμένη και αρμονική σχέση και είναι πολύ συνηθισμένη τα πρώτα χρόνια ενός γάμου. Συνήθως ο σύντροφος που βρίσκεται από πίσω έχει κυρίαρχο ρόλο και ο άλλος του αρέσει να νιώθει προστατευμένος.

 

Η στάση “χαλαρό κουτάλι”

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε

Τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτή την στάση δίνουν αρκετή ελευθερία ο ένας στον άλλον. Είναι μια από τις πιο πολύπλοκες στάσεις με 2 ερμηνείες:

Αυτή η στάση αντανακλά μια σχέση χωρίς πάθος. Τουλάχιστον ο ένας σύντροφος δεν νιώθει καμία ανάγκη για σωματική επαφή.

Στην δεύτερη περίπτωση ο σύντροφος που γυρίζει την πλάτη του προσπαθεί να προκαλέσει τον άλλον και να του τραβήξει την προσοχή.

 

Η στάση “αγκαλιά ποδιού”

Η στάση “αγκαλιά ποδιού”

Τα ζευγάρια που επιλέγουν αυτή την στάση μοιράζονται μια οικογενειακή αρμονία και έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δίνουν ελευθερία ο ένας στον άλλον, ενώ κρατάνε μια “γέφυρα” επικοινωνίας και αγγίζονται ακόμα και το βράδυ.

  Αγόρι τριών ετών διαβάζει άπταιστα και μετρά σε επτά γλώσσες -Έγινε μέλος της Mensa

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *