7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας

7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας, σαν επαγγελματίας

 

Η απολύμανση του μπάνιου κρίνεται επιτακτική ανάγκη, καθώς πρόκειται για έναν χώρο που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια απ’ όλο το σπίτι.

Υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία, είτε δεν καθαρίζουμε σωστά, είτε τα παραλείπουμε. Εάν ακολουθήσετε όμως τα παρακάτω έξυπνα tips, το καθάρισμα γίνεται…παιχνιδάκι!

7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας

Απολύμανση του μπάνιου: Κουρτίνα μπάνιου

Η κουρτίνα μπάνιου συσσωρεύει πολλά άλατα, εξαιτίας των υδρατμών. Επιπλέον, καθώς δεν είναι από τα αντικείμενα που καθαρίζουμε συχνά, είναι πιθανόν να εμφανίσει μούχλα και διάφορους λεκέδες. Αν δεν θέλετε να την αλλάξετε μπορείτε να την καθαρίσετε με τον εξής τρόπο:

Αρχικά τοποθετήστε την σε μια μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό. Ρίξτε ελάχιστη χλωρίνη και αφήστε την να μουλιάσει για μια ώρα. Στην συνέχεια, κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε τους επίμαχους λεκέδες. Μόλις δείτε ότι εξαφανίζονται, πλύνετε την κουρτίνα με κρύο νερό και αφήστε την να μουλιάσει επιπλέον δύο ώρες.

 

Απολύμανση του μπάνιου: Πλακάκια

Ένα από τα σημεία του μπάνιου που μας παιδεύουν στο καθάρισμα είναι τα πλακάκια, τα οποία, μαζεύουν άλατα από τους υδρατμούς. Για να τα καθαρίσετε, δημιουργήστε μια μορφή πάστας από 3 κουταλιές μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά νερό. Με μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε τους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια. Αφού περάσει ένα μισάωρο, ξεπλένετε με άφθονο, κρύο νερό.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ανακατέψετε μισή κούπα χυμό λεμονιού, μισή κούπα καθαριστικό πιάτων και 4 κουταλιές μαγειρική σόδα. Βάλτε το μείγμα σ’ ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τα πλακάκια, περιμένετε 10 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένετε με νερό. Η καλύτερη λύση, όμως, για να αποφύγουμε να καθαρίζουμε συχνά τα πλακάκια, είναι μετά το μπάνιο μας να σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανάκι τα νερά.

 

  Πώς να Κάνετε το Μπάνιο σας να Αστράψει με 2 Κινήσεις

Απολύμανση του μπάνιου: Νιπτήρας και τηλέφωνο του ντους

Στην βρύση, την βάση του νιπτήρα και στο τηλέφωνο του ντους, συσσωρεύονται πολλά άλατα, τα οποία δύσκολα μπορούν να αφαιρεθούν. Κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε τους λεκέδες. Στη συνέχεια, σ’ ένα μπουκάλι ψεκασμού αναμείξτε ½ κούπα νερό και ½ κούπα λευκό ξύδι. Ψεκάστε τις επιφάνειες και αφού περιμένετε λίγο, καθαρίστε τις με ένα πανί. Φροντίστε οι επιφάνειες τους να μείνουν στεγνές έτσι ώστε να μην εμφανιστούν λευκοί λεκέδες.

 

7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας

Απολύμανση του μπάνιου: Μπανιέρα

Σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, αναμίξετε μια κούπα χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Με ένα σφουγγάρι τρίβετε την επιφάνεια της μπανιέρας και στην συνέχεια ξεπλένετε με κρύο νερό.

 

Απολύμανση του μπάνιου: Το πιγκάλ

Ένα αντικείμενο του μπάνιου που χρειάζεται συχνά απολύμανση είναι το πιγκάλ, καθώς αποτελεί εστία πολλών μικροβίων. Καλό θα ήταν να καθαρίζεται 1 φορά την εβδομάδα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεφορτωθούμε τα μικρόβια είναι να αδειάσουμε στην λεκάνη ένα ποτήρι ξίδι και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Αφήνουμε το πιγκάλ μέσα στην λεκάνη για περίπου μία ώρα, ρίχνουμε καυτό νερό και τραβάμε το καζανάκι.

 

Απολύμανση του μπάνιου: Λεκάνη

Η μαγειρική σόδα εκτός του ότι καθαρίζει πολύ καλά το σιφόνι της τουαλέτας, δίνει τέλος και στις δυσάρεστες οσμές. Ρίξτε μια κούπα μαγειρική σόδα στο εσωτερικό της λεκάνης και στη συνέχεια βραστό νερό. Αφού περιμένετε λίγα λεπτά , ρίξτε λευκό ξίδι και τραβήξτε καζανάκι.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση