Θέλεις να ελαττώσεις το κρέας; Τρεις τροφές για να το αντικαταστήσεις

Θέλεις να ελαττώσεις το κρέας; Τρεις τροφές για να το αντικαταστήσεις

 

Δεν χρειάζεται να είσαι vegan ή vegetarian για να έρθει κάποια στιγμή στη ζωή σου που να θες να αποκοπείς από την κατανάλωση κρέατος. Μπορεί να είναι δύσκολο έργο η στροφή προς τη χορτοφαγία, αλλά μπορείς πολύ απλά και εύκολα να μειώσεις το κρέας από το διατροφολόγιό.

Σήμερα, σου παρουσιάζουμε τις τρεις τροφές που θα το αντικαταστήσουν με ασφάλεια. Μέσω των συγκεκριμένων υπερτροφών που μιμούνται τη γεύση του κρέατος, θα καταναλώσεις και την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι καθημερινά και θα κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου.

Θέλεις να ελαττώσεις το κρέας

Ιδού οι τρεις τροφές που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου:

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι μια μη επεξεργασμένη τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και γεμάτη φυτικές ίνες. Η γεύση του πλησιάζει αρκετά εκείνη του κρέατος και για αυτό το λόγο θα τα βρεις σε πολλά vegan burgers, να αντικαθιστούν το μπιφτέκι. Οι θερμίδες των μανιταριών είναι ελάχιστες και μόνο θετικά πράγματα θα συμβούν στο σώμα σου αν αρχίσεις να τα καταναλώνεις συχνά.

Μανιτάρια

 

Tofu

To tofu αποτελεί αγαπημένη τροφή των Ασιατών και το μεγάλο του χαρακτηριστικό είναι πως έχει την δυνατότητα να παίρνει τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών του φαγητού, μιας και το ίδιο είναι άγευστο. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει μιας και πρόκειται για μια άκρως ουδέτερη τροφή. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β12 και σίδηρο, για αυτό θα μπορούσε να συγκριθεί με το μοσχάρι.

Θέλεις να ελαττώσεις το κρέας

 

Φακές

Οι «ταπεινές» φακές έχουν σεβαστή ποσότητα πρωτεΐνηςσιδήρου και είναι μεγάλη πηγή ενέργειας. Προκαλούν κορεσμό και για αυτόν τον λόγο όσοι τις συμπεριλαμβάνουν στο εβδομαδιαίο διατροφολόγιό τους έχουν την τάση να χάνουν κιλά. Φυσικά στα υπέρ των φακών θα βάλουμε την χαμηλή τιμή τους καθώς και το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές.

  Ποια τροφή αν τη φας για πρωινό σου κόβει τις λιγούρες της ημέρας;

 

Θέλεις να ελαττώσεις το κρέας; Τρεις τροφές για να το αντικαταστήσεις

belikeyou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *