5 Tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

5 Tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

Ποια είναι τα 5 tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

 

Αν παρατηρείς ότι καθώς τα χρόνια περνούν χάνεις και πιο δύσκολα βάρος αυτό είναι αλήθεια! Πράγματι, ο μεταβολισμός με την πάροδο των χρόνων πέφτει με αποτέλεσμα τα κιλά να μπαίνουν πιο εύκολα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές απώλειας βάρους που έχουν αποτέλεσμα ακόμα κι αν έχεις περάσει τα 50.

Παρ’ όλο λοιπόν που το αδυνάτισμα γίνεται πιο δύσκολο χρόνο με το χρόνο, υπάρχουν τρόποι να τα καταφέρεις. Ανακάλυψε 5 tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50!

 

5 Συμβουλές διατροφής και αδυνατίσματος για άντρες πάνω από 50

1. Βάλε τα όσπρια στο καθημερινό διαιτολόγιο σου

Βάλε τα όσπρια στο καθημερινό διαιτολόγιο σου

Τα όσπρια είναι μια κατηγορία τροφίμων που όταν είμαστε νέοι δεν εκτιμούμε όσο θα έπρεπε. Ένα όμως από τα σημαντικά οφέλη τους που εκτιμάς περισσότερο καθώς μεγαλώνεις είναι ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου. Ακόμα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και σε χορταίνουν.

Πρέπει λοιπόν να τα εντάξεις ενεργά στο διαιτολόγιο σου. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποτελούν το βασικό σου γεύμα καθημερινά. Μπορείς να το βάλεις σε μικρότερες ποσότητες σαν γαρνιτούρα ή στη σαλάτα σου.

 

2. Κάνε yoga

5 Tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

Ακόμα και αν μέχρι τώρα έκανες πιο έντονη γυμναστική, δεν είναι ποτέ αργά για να βάλεις τη yoga στη ζωή σου. Μάλιστα, όσο τα χρόνια περνούν γίνεται όλο και πιο χρήσιμη καθώς συμβάλλει στην ευκινησία του σώματος χωρίς να το επιβαρύνει, όπως κάνουν άλλα είδη γυμναστικής. Ακόμα, είναι ένα τρόπος να ηρεμείς και να αποβάλλεις το στρες της καθημερινότητας, το οποίο είναι πιθανό να σε κρατάει από το να χάσεις βάρος. Δοκίμασε λοιπόν τη yoga και είναι σίγουρο ότι δε θα την αλλάζεις!

  Έτσι δεν θα ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε – Τι κάνουν όσοι «τα χάνουν» για πάντα

 

5 Tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

3. Κατανάλωσε περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης

5 Tips απώλειας βάρους για άντρες άνω των 50

Μιας που λογικά μετά τα 50 δεν έχεις όρεξη για κουραστικές και πολύ απαιτητικές δίαιτες είναι καλύτερα να κάνεις μερικές έξυπνες επιλογές παρά να στερείσαι. Τα τρόφιμα ολικής άλεσης είναι λιγότερο επεξεργασμένα και περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Αυτό σε κρατάει χορτάτο για περισσότερες ώρες και συμβάλλει και σε άλλα κομμάτια, όπως η καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Βάλε λοιπόν τα τρόφιμα ολικής άλεσης ενεργά στο πιάτο σου και θα δεις ότι σε πιάνουν λιγότερες λιγούρες και τρως λιγότερο.

 

5. Διάλεξε προσεκτικά τα snacks

Διάλεξε προσεκτικά τα snacks

Τα snacks είναι μια συνηθισμένη διατροφική παγίδα στην οποία πέφτουν σχεδόν όλοι. Ειδικά από μια ηλικία και μετά που έχεις κουραστεί να υπολογίζεις θερμίδες οι λάθος επιλογές στα snacks είναι και πιο συχνές. Μια εύκολη λύση που δε θέλει πολλή σκέψη αν θέλεις ένα υγιεινό τσιμπολόγημα είναι οι ξηροί καρποί που δίνουν ενέργεια και είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων.

 

the-man.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *