6 τρόποι να αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20!

6 τρόποι να αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20

6 τρόποι να αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20

 

Όταν σκεφτόμαστε τα 20s μας, μερικά πράγματα είναι καλύτερα να μένουν στο παρελθόν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη λεπτή μας μέση, την οποία είχαμε χωρίς κόπο. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να ξαναθυμηθούμε. Μάλιστα, με τους παρακάτω τρόπους μπορούμε να την αποκτήσουμε και πάλι και να ξαναμπούμε στο παλιό αγαπημένο τζιν. Πώς; Αποκτώντας και πάλι τον μεταβολισμό που είχαμε στα είκοσι.

6 τρόποι να αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20!

Βάλε μπρος την καφετιέρα

Η καφεΐνη δεν ενεργοποιεί μόνο τον εγκέφαλο το πρωί, αλλά μπορεί να συμβάλλει αρκετά στην ενίσχυση του οργανισμού. Μια δανέζικη μελέτη διαπίστωσε ότι η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίει ο οργανισμός όταν ξεκουράζεται μέχρι και 25% για τρεις ώρες μετά την κατάποση. Άλλες έρευνες ανακάλυψαν ότι η καφεΐνη δημιουργεί την τάση να τρως λιγότερο, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αποθηκεύει λιγότερο λίπος.

 

Αβγά κανείς;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, οι διαιτόμενοι που έτρωγαν αβγά για πρωινό πέντε μέρες την εβδομάδα είχαν 61% χαμηλότερο ΔΜΣ, 34% πιο λεπτή μέση, και 16% λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνους που έτρωγαν bagels.

 

Πιες νερό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Utah διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν 8 με 12 ποτήρια νερό την ημέρα, έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από αυτούς που έπιναν μόνο 4. Άλλες έρευνες προτείνουν να πίνεις κρύο νερό δεδομένου ότι το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα -και ως εκ τούτου να κάψει περισσότερες θερμίδες- για να αυξήσει τη θερμοκρασία ώστε να ταιριάζει με εσωτερικό θερμόμετρο του οργανισμού.

  Ελέγξτε τον μεταβολισμό σας σε κάθε ηλικία

 

Κάνε έντονη διαλειμματική προπόνηση

Η δυναμική προπόνηση ωθεί τον οργανισμό να καταναλώσει περισσότερο οξυγόνο από ότι η μέτρια και σταθερή σε ένταση, πυροδοτώντας έτσι τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με το American College of Sports Medicine, η έντονη διαλειμματική προπόνηση σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες ακόμα και 24 ώρες μετά. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στον διάδρομο για το καθιερωμένο 30λεπτο περπάτημα, ανέβασε μερικές φορές την ένταση για 1 ή 2 λεπτά.

 

Πικάντικο φαγητό

Είτε τρως στο αγαπημένο σου ταιλανδέζικο είτε στο σπίτι, φέρσου έξυπνα και ανέβασε τη θερμοκρασία. Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις πιπεριές τη φλογερή τους γεύση, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολικό ρυθμό, σύμφωνα με το Journal of Biological Chemistry. Αν τα πικάντικα τρόφιμα δεν είναι από τα αγαπημένα σου, αναζήτησε δισκία καψαϊκίνης δισκία στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

 

Πες “ναι” στο πράσινο τσάι

Δεν σε βοηθάει μόνο να ανακτήσεις την ενέργειά σου το απόγευμα, αλλά αυξάνει και επιταχύνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Το πράσινο τσάι δεν περιέχει μόνο καφεΐνη, αλλά και κατεχίνες. Έχει αποδειχθεί ότι αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην επιτάχυνση του οργανισμού και την καύση του λίπους.

 

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *