Δίαιτα της Σαμπάνιας Δεν κοστίζει και αξίζει! 10 συμβουλές

Δίαιτα της Σαμπάνιας Δεν κοστίζει και αξίζει! 10 συμβουλές

Δίαιτα της Σαμπάνιας

 

Φαντάσου μια ζωή με υπέροχα αλλά υγιεινά γεύματα και βραδινά σνακ με σαμπάνια. Φαντάσου επίσης να αγαπάς το σώμα σου και το φαγητό χωρίς να γίνεσαι έρμαιο της ζυγαριάς.

Η lifestyle και wellness coach Cara Alwill Leyba υποστηρίζει ότι είναι εφικτό και δείχνει το δρόμο.

Έχοντας δοκιμάσει όλες τις δίαιτες που κυκλοφορούν, κατέληξε -ύστερα από προτροπή μιας φίλης- να παρατήσει το θέμα «δίαιτα» και να αρχίσει απλά να τρώει υγιεινά. Όταν ρώτησε τη φίλης της αν επιτρέπεται το αλκοόλ, εκείνη της απάντησε ότι μπορεί να πίνει σαμπάνια με 90 περίπου θερμίδες το ποτήρι.

 

Έτσι γεννήθηκε η «Δίαιτα της Σαμπάνιας».Η Cara δεν έχασε μόνο κιλά, αλλά έμαθε να αγαπά το σώμα της και να απολαμβάνει κάθετι ωραίο σε αυτή τη ζωή. Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές της για να ξεκινήσεις;

 

1. Σταμάτα να στερείσαι
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις όταν προσπαθείς να αδυνατίσεις είναι να σκέφτεσαι ότι δεν επιτρέπεται να φας κάτι. Αν θέλεις να φας ένα κομμάτι κέικ, απλά κάντο. Όταν τα φαγητά δεν είναι πια κάτι νέο, σταματούν να γίνονται εμμονή.

 

2. Αγάπησε το σώμα σου

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα, συνήθως δεν είμαστε στα καλύτερά μας. Είναι σημαντικό να αγαπήσεις το σώμα σου και ό,τι κάνεις να γίνεται με ευχαρίστηση.

 

3. Αν δεν μπορείς να προφέρεις τα συστατικά, μην το τρως

Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθετί που είναι light ή με λίγες θερμίδες, είναι ταυτόχρονα και υγιεινό. Δοκίμασε να τρως ολόκληρες τροφές, που δεν έχουν υποστεί υπερβολική επεξεργασία.

  Τρεις τροφές που κόβουν την πείνα. Καταστέλλουν τις ορμόνες της πείνας

 

4. Κάνε τη γυμναστική διασκεδαστική

Αντί να πηγαίνεις με το ζόρι στο γυμναστήριο, κάνε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και σου αρέσουν.

 

5. Να είσαι στα καλύτερα σου

Αν δείχνεις όμορφη, νιώθεις όμορφη. Μην περιμένεις να αγοράσεις καινούρια ρούχα, αφού χάσεις κιλά. Βρες ρούχα που κολακεύουν το σώμα που έχεις κι όχι αυτό που θέλεις να αποκτήσεις το επόμενο καλοκαίρι.

 

6. Ανάδειξε τη θηλυκότητά σου

Μην αφήσεις τα περιττά κιλά να χαλάσουν τη διάθεσή σου. Περιποιήσου τον εαυτό σου, κάνοντας μανικιούρ και πεντικιούρ, προσέχοντας το βάψιμό σου και φορώντας ένα ωραίο άρωμα.

 

7. Προτίμησε μία χορτοφαγική ως επί το πλείστον δίαιτα

Δεν χρειάζεται να γίνεις 100% χορτοφάγος, απλά προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος, ειδικά του επεξεργασμένου λόγω των ορμονών.

 

8. Πρόσεχε τα λόγια σου

Μην χρησιμοποιείς τη λέξη «χοντρή» για τον εαυτό σου, αφού όταν μιλάς αρνητικά επηρεάζεις και την ψυχολογία σου. Αντιθέτως, προσπάθησε να κάνεις που και που κομπλιμέντα στον εαυτό σου.

 

9. Κάνε τα γεύματά σου πιο λαμπερά

Μπορεί η ποσότητα ή αυτό που τρως να μη σε ικανοποιεί 100%, αλλά η εμφάνιση και το σέρβις μετράει. Χρησιμοποίησε τα καλά σου πιάτα και ποτήρια κι απόλαυσε ότι τρως σαν να είσαι σε ένα ακριβό εστιατόριο.

 

10. Στην υγειά μας

Αν θέλεις να πιεις κάτι, επέλεξε σαμπάνια. Δεν περιέχει απλά λίγες θερμίδες, αλλά προσφέρει και πολλά οφέλη (όταν καταναλώνεται με μέτρο), αφού ενισχύει τη μνήμη, την υγεία της καρδιάς και προστατεύει τον εγκέφαλο από αρρώστιες.

 

newsitamea.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *