Δίαιτα του Ουράνιου Τόξου τι Είναι; Πρέπει να την Κάνετε;

Δίαιτα του Ουράνιου Τόξου τι Είναι; Πρέπει να την Κάνετε;

Δίαιτα του Ουράνιου Τόξου

 

Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει ότι πρέπει να «τρώτε το ουράνιο τόξο» πράγμα που σημαίνει πως το πιάτο σας πρέπει να είναι γεμάτο χρώματα. Αλλά τι είναι η δίαιτα του ουράνιου τόξου;

Δημιουργήθηκε από την διατροφολόγο Deanna Minich και περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολύχρωμων φαγητών και συμπληρωμάτων διατροφής.

Η δίαιτα συνιστά να τρώτε φρούτα και λαχανικά που έχουν διαφορετικά χρώματα γεμίζοντας το πιάτο σας με μια ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 7 συστήματα υγείας. Το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει κάποια από τα όργανα του σώματος και κάθε σύστημα ανταποκρίνεται σε ένα χρώμα από το ουράνιο τόξο.

Για παράδειγμα, το “σύστημα της φωτιάς” εκπροσωπεί το πεπτικό σύστημα που περιλαμβάνει το στομάχι, το πάνκρεας, το συκώτι. Για να το θρέψετε σωστά πρέπει να φάτε ότι είναι κόκκινο (δηλαδή γκρέιπφρουτ, παντζάρια, κεράσια, ντομάτες και καρπούζι).

 

Ποια είναι τα θετικά αυτής της δίαιτας;

Όλα τα φαγητά που προτείνονται σε αυτή τη δίαιτα είναι υγιεινά και έχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

 

Πρέπει να την δοκιμάσουμε;

Λόγω του ότι δεν υπάρχει πολλή επιστημονική έρευνα πίσω από την συγκεκριμένη δίαιτα καλό είναι να μην βιαζόμαστε. Παρόλο που είναι πολύ καλό να τρώμε φρούτα και λαχανικά σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου υπάρχουν και άλλες τροφές στις οποίες δεν γίνεται αναφορά στη δίαιτα. Τι γίνεται με το κρέας, τα ζυμαρικά και τη σοκολάτα; Οι ειδικοί λένε πως μια δίαιτα που βασίζεται μόνο στα χρώματα δεν είναι ό,τι καλύτερο.

  Το απόλυτο τρικ: Μειώνει στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια

Αυτό που κρατάμε εμείς από όλα τα παραπάνω είναι πως μια σαλάτα με διάφορα λαχανικά μέσα είναι κάτι που θα μας κάνει καλό. Από την άλλη ακόμα καλύτερο θα είναι να τη συνδυάσουμε και με λίγη πρωτεϊνη και λίγο υδατάνθρακα έτσι ώστε να είναι πιο πλήρης.

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση