“Ορεξοστάτης”; Τι είναι πάλι αυτό;

Ορεξοστάτης

“Ορεξοστάτης”; Τι είναι πάλι αυτό;

 

Δεν υπάρχει δίαιτα για όλους αγαπητοί αναγνώστες!

Οι φανατικοί που πιστεύουν πως όλοι θα έπρεπε να τρώνε την ίδια τροφή, δεν είναι πιο λογικοί από αυτούς που θέλουν όλοι να ανήκουν στην ίδια θρησκεία ή να φορούν τα ίδια ρούχα.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

 

Υπάρχουν γενικότητες που είναι χρήσιμες, όπως π.χ. ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει κάποιο πνευματικό επίκεντρο ή ότι θα πρέπει να ντύνεται και να τρέφεται υγιεινά. Πέρα όμως απ’ αυτές, κάθε άτομο θα πρέπει να βρει τι του ταιριάζει, κι αυτό θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση, τις δραστηριότητες, τον καιρό, το κλίμα, τα οικονομικά του… Το ίδιο λοιπόν, ισχύει και για την τροφή.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται με έναν «ορεξοστάτη». Ακριβώς όπως ο θερμοστάτης κανονίζει τη θερμοκρασία, ο «ορεξοστάτης» ρυθμίζει την όρεξη έτσι που να μην βγαίνει έξω από τον έλεγχό μας ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα. Όταν είμαστε όμως παιδιά, συνήθως οι γονείς μας, μας βάζουν στο στόμα συνεχώς τροφή, έστω κι αν κλαίμε για κάποιον άλλο λόγο.

Έτσι, ο «ορεξοστάτης» πεθαίνει, ή παραμελείται από έλλειψη χρήσης.

Για να τον επανενεργοποιήσουμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε διάφορα συστήματα σωστής διατροφής σαν κίνητρα, σαν ερεθίσματα για να προσανατολίσουμε ξανά το σώμα και τις συνήθειες διατροφής και να ξέρουμε από τα μέσα, πώς, πότε και τι τρώμε…

Τώρα θα ρωτήσετε, τι σύστημα να διαλέξουμε; Υπάρχουν τόσα συστήματα… Κρεατοφαγίας, χορτοφαγίας, φρουτοφαγίας, δίαιτες με φύτρα, με ωμές τροφές, δίαιτες με πολλές πρωτεϊνες, μακροβιοτικές (γιν-γιανγκ), δίαιτες γιόγκικες, δίαιτες Khosher, με φυσικές τροφές, κ.λπ.

  Ανοιξιάτικη Δίαιτα των Βιταμινών: Ο τρόπος να χάσεις 4 κιλά σε 1 εβδομάδα – Πρόγραμμα διατροφής από τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Κατά τη γνώμη μας, τίποτε ακραίο. Πρώτη έγνοια είναι να απομακρύνετε για ένα διάστημα τις τοξίνες. Η άσπρη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, το κόκκινο κρέας και τα χημικά κάνουν το αίμα όξινο. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, κρατούν το αίμα σε αλκαλική κατάσταση.

Το μυστικό είναι λοιπόν να διατηρηθεί το σώμα σε αλκαλική κατάσταση. Αυτό είναι επίσης το μυστικό της επανεύρεσης του περίφημου ορεξοστάτη» και της εξίσου περίφημης αντικαρκινικής δίαιτας.

Αν πάντως θέλετε να εντρυφήσετε περισσότερο στο θέμα και να διαβάσετε περισσότερα για τα μυστικά της διατροφής και πώς μπορείτε να έχετε ομορφιά υγεία και μακροβιότητα, συμβουλευτείτε ένα παλιό, (από τη δεκαετία του ’80) αλλά υπέροχο βιβλίο που έγραψαν ο Μπομπ Νατζέμυ και η Νότα Γεωργίου, το «Διατροφή για Υγεία και ζωντάνια» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

 

“Ορεξοστάτης”; Τι είναι πάλι αυτό;

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *