Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι για να έχεις τέλεια με μαλλιά ανάλογα με τον δικό σου τύπο

 

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι για να έχεις τέλεια με μαλλιά ανάλογα με τον δικό σου τύπο

 

Αν κόβετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά μπορεί να μην τα αφήνετε να μακρύνουν. Εάν κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας πολύ σπάνια μπορεί το μαλλί σας να φαίνεται σαν άχυρο! Αλλά πόσο συχνά είναι το “συχνά” και πόσο σπάνια είναι το “σπάνια”; Το προτιμότερο είναι να κουρεύεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

Ανακαλύψαμε πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας, για να διατηρήσετε ένα εξαιρετικό λουκ και σας το παρουσιάσουμε παρακάτω.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι για να έχεις τέλεια με μαλλιά ανάλογα με τον δικό σου τύπο

1. Σγουρά ή κατσαρά μαλλιά

Σγουρά ή κατσαρά μαλλιά

Αυτό το είδος μαλλιών χρειάζονται λιγότερο συχνό κούρεμα.Αυτό επειδή ακόμα και όταν αρχίζει να μακραίνει δεν φαίνεται η διαφορά. Εάν θέλετε να τα μακρύνετε πρέπει να τα τρυμάρετε κάθε 6 μήνες. Ενώ αν θέλετε να διατηρήσετε το μήκος και το κούρεμα, θα πρέπει να τα τριμάρετε κάθε 3 μήνες.

2. Μαλλιά με μπούκλες

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι

Αυτά τα μαλλιά είναι από την φύση τους λίγο ξηρά. Για αυτόν εάν έχετε μπούκλες και θέλετε να τις διατηρείσετε συνιστάται να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 6 με 12 εβδομάδες. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας έχουν καταστραφεί από την θερμοκρασία ή την βαφή, θα ήταν προτιμότερο να κουρεύεστε κάθε φορά που ανανεώνετε την βαφή σας.Αυτό προλαμβάνει την ψαλίδα.

3. Ίσια ή κυματιστά μαλλιά

Ίσια ή κυματιστά μαλλιά

Τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι απαιτητικό να τα διατηρείσετε ένα ωραίο χτένισμα. Στην ουσία μπορεί να φαίνονται αψεγάδιαστα για ολόκληρες εβδομάδες και ξαφνικά μπορεί να ξυπνήσετε και να τα δειτε τα μαλλιά σας πολύ ακατάστατα. Το κλειδί είναι για καλοδιατηρημένα ίσια ή κυματιστά μαλλιά είναι να ανανεώνετε το κούρεμα σχήμα χωρίς να τα κόβετε υπερβολικά πολύ. Για καλύτερα αποτελέσματα, τριμάρετά κάθε 10 εβδομάδες με 3 μήνες.

  Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη

4. Πυκνά μαλλιά

Πυκνά μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά μπορεί να είναι πιο βολικά- δεν χρειάζονται συχνά κούρεμα. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να εκνευρίζεστε με ατιμέλητες τούφες. Οπότε εάν έχετε πυκνά μαλλιά πρέπει να κουρεύεστε κάθε εξάμηνο για να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

5. Αδύναμα μαλλιά

Αδύναμα μαλλιά

Οι λεπτές τρίχες είναι ευάλωτες στο σπάσιμο. Επιπλέον ενδέχεται το σχήμα τους γρήγορα. Οπότε για να διατηρείσετε το χτένισμά που θέλετε και να αποφύγετε την καταστροφή τους, πρέπει να τα τριμάρετε κάθε 2 μήνες.

6. Κατεστραμένα μαλλιά.

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι

Αν τα μαλλιά σας τείνουν να κάνουν ψαλίδα, επειδή χρησιμοποιείτε ισιωτική ή τα βάφετε τακτικά, είναι προτιμότερο να τα κουρεύετε κάθε 8 εβδομάδες (6-12 εβδομάδες). Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Το συχνό κούρεμα προλαμβάνει στο σπάσιμο της τρίχας από το συχνό βάψιμο.

Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα κουρεύετε πάρα πολύ, ακόμη και αν κόβετε μονάχα τις μύτες των μαλλιών θα δείτε αποτέλεσμα.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *