Λευκό Ξύδι: Δείτε 10 Πλεονεκτήματα της χρήσης του!

Λευκό Ξύδι: Δείτε 10 Πλεονεκτήματα της χρήσης του

λευκό ξύδι

 

Το πλύσιμο των ρούχων πολλές φορές είναι δύσκολη εργασία: κάνουμε λάθη και δύσκολα βρίσκουμε το σωστό απορρυπαντικό.

Ωστόσο, χρειάζεστε ένα μονάχα συστατικό σε κάθε πλύση για να εξοικονομήσετε κόπο, χρήματα και νεύρα. Απλά προσθέστε λίγο λευκό ξίδι στο πλυντήριο ρούχων και σύντομα θα δείτε τα παρακάτω 10 πλεονεκτήματα της χρήσης του.

1. Πριν βάλετε μέσα τα ρούχα σας, ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα. Αυτό θα ενισχύσει το κοινό απορρυπαντικό, εμποδίζοντας τα χρώματα να ξεθωριάσουν και μειώνει τη σαπουνάδα στα ρούχα, που καμιά φορά μένει μετά τη πλύση.

ρίξτε μισό φλιτζάνι ξίδι στα ρούχα

2. Ρίξτε λίγο ξίδι στο σχεδιασμένο θάλαμο, αντί για μαλακτικό. Το ξίδι έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

3. Το ξίδι αφαιρεί και λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό σε λευκά ρούχα.

Λευκό Ξύδι

4. Μερικές φορές μένουν σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα μετά τη πλύση. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Προσθέτοντας μισή κούπα λευκό ξίδι στο πλύσιμο θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

σημάδια από τη σκόνη απορρυπαντικού στα ρούχα

5. Το ξίδι εξουδετερώνει έντονες μυρωδιές, όπως τα τσιγάρα.

 

Λευκό Ξύδι: Δείτε 10 Πλεονεκτήματα της χρήσης του

6. Βάλτε ρούχα με πολύ δύσκολους λεκέδες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μισό φλιτζάνι ξίδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ και στη συνέχεια πλύντε τα όπως κάνετε συνήθως.

Λευκό Ξύδι

7. Αν έχετε κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζετε ότι τα ρούχα σας γεμίζουν συχνά με τρίχες. Σε αυτή τη περίπτωση, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει, προσθέτοντάς στη πλύση. Μετά το στέγνωμα των ρούχων, οι τρίχες δε θα κολλάνε τόσο εύκολα.

  20 Φοβερές Χρήσεις Του Ξυδιού Που Δεν Τις Φαντάζεστε!

8. Κάποια υφάσματα τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. Για άλλη μια φορά, το ξίδι μπορεί να βοηθήσει.

Κάποια υφάσματα τείνουν να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό

9. Προσθέστε 6 κουταλιές ξίδι όταν πλένετε στο χέρι ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να πλύνετε και ευαίσθητα ρούχα, όπως εσώρουχα και μαγιό.

Λευκό Ξύδι

10. Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε αποτελεσματικά το εσωτερικό του πλυντηρίου με ξίδι, χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.

 

Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας, για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ξιδιού στο πλύσιμο των ρούχων.

Πηγή

destora.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *