Τι σημαίνει όταν λέει Σ’ αγαπώ αλλά δεν είμαι ερωτευμένος

Τι σημαίνει όταν λέει «Σ’ αγαπώ

Τι σημαίνει όταν λέει Σ’ αγαπώ αλλά δεν είμαι ερωτευμένος

 

«Σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος», οι λέξεις που κτυπούν σαν μαχαιριά σε αυτόν που τις ακούει. Από τις πιο δύσκολες στιγμές, αλλά τι πραγματικά σημαίνουν, όταν τις ξεστομίζει κάποιος που αγαπάς; Ας δούμε πέντε εκδοχές της ερμηνείας, και δεν είναι όλες αρνητικές!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αν και όταν κάποιος δηλώνει «σε αγαπώ, αλλά δεν αισθάνομαι ερωτευμένος», μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλήματος σε μία σχέση, και μπορεί να μην είναι αυτό εσείς θέλετε να ακούσετε, αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα κακή.

1. «Έχει τελειώσει»

Είναι ο χειρότερος φόβος σας. Οι άνθρωποι μπορεί να εκφράσουν την ατάκα είτε κατά τη διάρκεια μίας σοβαρής συζήτησης για το μέλλον της σχέσης τους, είτε μπορεί και να ειπωθεί στο μέσον του… πουθενά και εντελώς αναπάντεχα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θέτουν τις βάσεις για τη διάλυση της σχέσης με  αβέβαιους όρους. Και το ξέρετε, ότι είναι πιθανόν να το έχετε ήδη διαισθανθεί, αλλά δεν θέλετε να το παραδεχτείτε ακόμη. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που κάποιος θα πει «Σ ‘αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου».

2. «Δεν είμαστε ακόμα εκεί»

Μερικές φορές, οι άνθρωποι το λένε αυτό, ως σήμα προειδοποίησης, ότι πρέπει να «μαζευτούμε». Είναι σαν να λένε ότι θέλουν να γνωρίζετε πως έχουν έντονα συναισθήματα, αλλά φοβούνται ότι τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα. Και αυτό μπορεί να είναι και ΟΚ.

Αυτό συνήθως είναι η απάντηση σε εσάς που τους λέτε ότι τους αγαπάτε ή είστε ερωτευμένοι μαζί τους. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο σενάριο. όταν κάποιος λέει, «Σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου», επειδή σημαίνει ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρονται να προχωρήσει. Απλώς φοβάται ότι η σχέση ξετυλίγεται πολύ γρήγορα και μπορεί να χαλάσει.

  Η αγάπη κρύβεται στην αγκαλιά!

3. «Δεν θέλω να είμαστε πάλι μαζί»

Εάν είστε ήδη σε φάση χωρισμού ή σε κάποια συνάντηση συμφιλίωσης με τον πρώην σύντροφο ή σύζυγο, το να σας πει «Σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου», συχνά είναι ο τρόπος τους να μαλακώσουν το χτύπημα.

Θέλουν να ξέρετε ότι εκτιμούν τον χρόνο που περάσατε μαζί και ότι εξακολουθούν να σας νοιάζονται πολύ. Αλλά σίγουρα δεν σας θέλουν πάλι πίσω. Είτε το εννοούν είτε όχι, είναι μία έξυπνη κίνηση. Αν ο πρώην σας σας πει ότι σας αγαπά, αλλά δεν νιώθει ερωτευμένος μαζί σας, σημαίνει ότι σας παροτρύνει να προχωρήσετε παρακάτω. Είναι σαν να λέει: «Εσύ και εγώ δεν έχουμε μέλλον μαζί».

4. «Σε βλέπω μόνο φιλικά»

Αυτό το «σ’ αγαπώ φιλικά» είναι η ατάκα που ανασύρει κάποιος όταν νιώθει ότι τον πιέζεται για κάτι παραπάνω, ενώ εκείνος δεν το βλέπει έτσι. Σημαίνει απλά ότι δεν αισθάνεται τίποτε περισσότερο από απλή φιλία. Σίγουρα, πονάει περισσότερο, όταν προέρχεται από κάποιον που σας ενδιαφέρει πραγματικά.

Εάν το πει αυτό ένας φίλος σας, πρέπει να σεβαστείτε τις επιθυμίες του και να υποχωρήσετε. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τα συναισθήματά του για εσάς δεν θα γίνουν ποτέ ρομαντικά, αλλά ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνα τους χωρίς να προσπαθήσετε να του αλλάξετε γνώμη.

5. «Η σπίθα έχει χαθεί»

Όταν η σχέση σας δεν έχει το πάθος και τον ενθουσιασμό που είχε κάποτε και ο σύντροφός σας λέει, «Σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου», τότε σημαίνει:

Δεν είναι πάντα τόσο σοβαρό όσο ακούγεται, ούτε ότι βάζει τέλος στη σχέση. Πολλές φορές είναι περισσότερο μια κραυγή για βοήθεια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό μπορεί πραγματικά να είναι καλό. Συχνά, οι σχέσεις μαραίνονται και πεθαίνουν, όταν και τα δύο μέρη φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

  Όταν βρεις τον άνθρωπό σου θα το νιώσεις

Εάν ο σύντροφός σας είναι πρόθυμος να το παραδεχτεί, όσο δύσκολο είναι να το ακούσετε, αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα πράγματα πριν είναι πολύ αργά.

Είναι ένα καμπανάκι ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εστιάσετε στο να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί, να ανακτήσετε τη μαγεία και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να οικοδομήσετε μια υγιή σχέση.

 

Τι σημαίνει όταν λέει Σ’ αγαπώ αλλά δεν είμαι ερωτευμένος

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *