Το τσίμπημα πριν πάτε για ύπνο, δεν παχαίνει!

Το τσίμπημα πριν πάτε για ύπνο, δεν παχαίνει

Το τσίμπημα πριν πάτε για ύπνο, δεν παχαίνει!

Χρόνια ολόκληρα ζούμε με την ιδέα ότι δεν πρέπει να τρώμε πριν πάμε στο κρεβάτι μας για ύπνο, γιατί αυτός είναι ένας παράγοντας που μας παχαίνει. Πάει κι αυτός ο μύθος… καταρρίπτεται!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

 

Σταματήστε λοιπόν να αισθάνεστε τόσο ένοχη, αν τσιμπήσετε ακόμη και μερικά πατατάκια ακριβώς λίγο πριν κατευθυνθείτε στο κρεβάτι σας. Ο ευρέως διαδεδομένος μύθος ότι το να φάμε νυχτιάτικα κάνει το λίπος να αποθηκεύεται στο σώμα μας απλώς δεν ισχύει. Απλά, δεν ισχύει!

Σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο λανθασμένο. Αντίθετα μάλιστα, το να φάμε κάτι πριν πάμε για ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους.

Δηλώνουν ότι: «το σώμα μας βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για μεγάλη χρονική περίοδο ακόμη και την ώρα που κοιμόμαστε, και σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να “τρώει” τους μύες, κάτι που πραγματικά δεν θέλουμε».

Αν λοιπόν, φάτε κάτι πλούσιο σε πρωτεϊνες πριν πάτε για ύπνο, όπως για παράδειγμα ένα κομματάκι ανθότυρο ή ένα γιαούρτι, αυτό βοηθά τον οργανισμό να συνεχίζει να συνθέτει πρωτεϊνη, ενώ ταυτόχρονα επενεργεί στη ρύθμιση της αυξητικής ορμόνης.

Το ίδιο καλό είναι ένα μπολ με δημητριακά και γάλα που ενεργεί ως «λιποδιαλυτικός» παράγοντας και βοηθά να καίμε περισσότερο λίπος. Όπως διατείνονται οι επιστήμονες: «Όσο περισσότερο ενεργοποιούμε την αυξητική ορμόνη, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα σε σχέση με την καύση του λίπους».

Για να εξηγούμαστε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μασουλήσετε τρία χάμπουργκερ στις 3 τα ξημερώματα!

Ούτε ότι θα κατασπαράξετε 2-3 κομμάτια πίτσα! Ό,τι δηλαδή μας παχαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ισχύει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  Κάνε την δίαιτα των 3 ημερών και χάσε εύκολα γρήγορα κιλά!

 

Το τσίμπημα πριν πάτε για ύπνο, δεν παχαίνει!

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *