4 Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος!

4 Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος

 

Το καλοκαίρι είναι σχεδόν έξω από την πόρτα μας και οι περισσότεροι κάνουμε  αγώνα να χάσουμε βάρος. Αν κιόλας είμαστε λάτρες της γυμναστικής σίγουρα θα έχουμε ξεσκιστεί σε κάποιο έντονο 5λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που μας υπόσχεται απώλεια λίπους.

Δεν είναι τυχαίο όμως που οι γυμναστές λένε πως το σώμα χτίζεται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο.

Το να ακολουθήσουμε μία διατροφή χωρίς να στερούμαστε και να έχει αποτελέσματα, είναι δύσκολο. Γιατί; Όλο και κάποια μέρα θα ξεφύγουμε ή θα πέσουμε στις κλασσικές παγίδες όπως ανθυγιεινά σνακ που θα μας χαρίζουν πολλές θερμίδες!

 

Ορίστε λοιπόν οι 4 βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος!

4 Λόγοι που δεν χάνουμε κιλά!

1) Τρώμε περισσότερο από ότι νομίζουμε

Τρώμε περισσότερο από ότι νομίζουμε

Νούμερο 1 λάθος που θα μας οδηγήσει στο να φρακάρουμε την ζυγαριά μας. Το να χάσουμε κιλά και βάρος βασίζεται μόνο σε μία παράμετρο: να τρώμε λιγότερο από όσο πρέπει καθημερινά. Αυτό είναι το λεγόμενο θερμιδικό έλλειμα το οποίο όλοι οι γυμναστές και οι διατροφολόγοι έχουν ως στόχο.

Αν για παράδειγμα η ημερήσια πρόσληψη θερμιδών σου είναι στις 2000 θερμίδες, για να αρχίζεις να χάνεις βάρος, πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες από 2000 θερμίδες. Εκτός και αν γυμνάζεσαι. Εκεί πρέπει να υπολογίσεις πόσες θερμίδες περίπου έκαψες ώστε να ξέρεις τα όρια σου.

Ενδεικτικά αρκεί να αναφέρουμε ότι για να χάσουμε μισό κιλό την βδομάδα χρειαζόμαστε 500-600 θερμίδες λιγότερες από όσες πρέπει να καταναλώσουμε καθημερινά.

Είναι πιο εύκολο όμως αν βάλουμε την γυμναστική στο πρόγραμμα. Καθώς όχι μόνο θα περνάει πιο γρήγορα η ώρα χωρίς να τρώμε απλά επειδή βαριόμαστε αλλά και επειδή θα χάσουμε περισσότερες θερμίδες!

  6 κανόνες για να μην παχαίνετε καθώς μεγαλώνετε και να διατηρήσετε υγιή το σώμα και τον μεταβολισμό σας

 

2) Τρως πολλά λιπαρά

4 Βασικοί λόγοι που δεν χάνεις βάρος

Δεν υπάρχει πιο περιεκτικός τίτλος. Ένας ακόμα λοιπόν λόγος για τον οποίο δεν χάνουμε βάρος είναι ότι τρώμε πολλά λιπαρά. Τα λίπη περιέχουν αρκετές θερμίδες και συγκεκριμένα 1g λιπαρών περιέχει 9 θερμίδες. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, ας τα συγκρίνουμε με την πρωτεΐνη. Ένα γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει μόλις 4 θερμίδες. Για αυτό και η ημερήσια πρόσληψη σε λιπαρά περιορίζεται μόνο στο 20-30% των ημερήσιων θερμίδων.

Τι λιπαρά μπορούμε να τρώμε;

Mία ερώτηση που μπερδεύει όλο τον κόσμο. Αρχικά τα ακόρεστα λιπαρά οξέα που τα βρίσκουμε στα έλαια, στα αυγά, στο αβοκάντο, στον σολομό είναι αυτά που πρέπει να γεμίζουν το μενού μας. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθούν στην σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος. Αντιθέτως, τα κορεσμένα είναι αυτά που θα μας γεμίσουν με άδειες θερμίδες. Απέφυγε λοιπόν τα κεκάκια, τις σοκολάτες και τις ζύμες και σίγουρα θα δεις διαφορά!

 

3) Δεν καις πολλές θερμίδες

Δεν καις πολλές θερμίδες

Το να νομίζουμε ότι επειδή ιδρώσαμε κάψαμε 1000 θερμίδες είναι τέρμα λάθος. Αυτός είναι κιόλας ο λόγος που θα ξεφύγουμε στο επόμενο γεύμα μας αφού θα νομίζουμε ότι τα κάψαμε. Για να το αποφύγουμε αυτό και να ξέρουμε πόσες θερμίδες καίμε μπορούμε να βάλουμε κάποια εφαρμογή που θα μας μετράει τις θερμίδες ή να δούμε στο ίντερνετ πόσες θερμίδες για παράδειγμα καίμε σε μία ώρα τρεξίματος.

Αν βλέπεις όμως ότι πάλι δεν σε βοηθάει αυτό ενώ γυμνάζεσαι τότε υπάρχει ένας ακόμα τρόπος. Προσπάθησε να αλλάξεις την ένταση της άσκησης σου έτσι ώστε να καις και περισσότερο λίπος. Βάλε στο πρόγραμμα έντονες ασκήσεις για απώλεια βάρους όπως Burpees ή διάφορα είδη συνδυαστικών ασκήσεων όπως squat με άλμα. Έτσι θα δεις εύκολα και σύντομα διαφορά στο βάρος σου.

  13 Απλά tips για χάσιμο βάρους και μείωση του λίπους!

 

4) Έχεις πολύ άγχος

Ναι και όμως εννοείται επηρεάζει και εδώ το άγχος. Οι περισσότεροι διατροφολόγοι ρωτάνε αν αγχώθηκες και έβαλες βάρος πριν δώσουν την διατροφή τους. Όλοι μας όταν είμαστε σε περιόδους stress βάζουμε βάρος αφού τσιμπάμε ό,τι βρούμε μπροστά μας. Δεν μας νοιάζουν οι θερμίδες αρκεί να φάμε κάτι για να ηρεμίσουμε από την υπερένταση που έχουμε.

Για να το διορθώσουμε αυτό μπορούμε να κάνουμε διαλογισμό, έστω 5 λεπτά, γεγονός που σίγουρα θα εξισορροπήσει την ψυχική με την σωματική μας υγεία. Επιπλέον, ακόμα και αν γυμναζόμαστε δεν θα μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της γυμναστικής αν σκεφτόμαστε συνεχώς άλλες υποχρεώσεις.

Οπότε, παίρνουμε μία βαθιά ανάσα, αντιμετωπίζουμε κατάματα τις δυσκολίες μας, βάζουμε ένα πρόγραμμα και ξεκινάμε! Έτσι και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χάσουμε αποτελεσματικά βάρος!

 

Άλλοι λόγοι που δεν χάνεις βάρος

λόγοι που δεν χάνεις βάρος

Ένας ακόμα από τους σημαντικούς λόγους που μπορεί να μην χάνουμε βάρος είναι το να παίρνουμε πολλές θερμίδες από αυτά που πίνουμε. Είτε αναφερόμαστε σε ποτά είτε απλά σε αναψυκτικά και τα δύο μας χαρίζουν σίγουρα 100 θερμίδες τη φορά. Πρέπει να δείξουμε προσοχή ακόμα και σε ότι πίνουμε αφού εκεί είναι που χάνουμε σίγουρα το μέτρημα.

Τέλος, όσον αφορά το αγαπημένο μας ρόφημα, τον καφέ, πρέπει να προσπαθήσουμε να μην βάζουμε ζάχαρη μιας που δύο κουταλιές θα μας δώσουν γύρω στις 100 θερμίδες. Ας δείξουμε προσοχή και σίγουρα θα δούμε την πολυπόθητη αλλαγή στην ζυγαριά μας!

 

the-man.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *