Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες που μας εμποδίζουν να αδυνατίσουμε, όσο κι αν προσπαθούμε

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες που μας εμποδίζουν να αδυνατίσουμε, όσο κι αν προσπαθούμε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία ανά τον κόσμο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι πολύ δύσκολη – οι άνθρωποι προσπαθούν να ακολουθήσουν διάφορες δίαιτες, κάνουν εξαντλητική γυμναστική, μετράνε θερμίδες και πολλά άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σε καθημερινή βάση που εμποδίζουν τις προσπάθειές μας να χάσουμε βάρος.

Έχουμε συγκεντρώσει 8 πράγματα που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά συμβάλλουν στην αύξηση βάρους! Μάθετε περισσότερα για το ποιες είναι αυτές οι συνήθειες και ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να τις ξεφορτωθείτε για πάντα!

 

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες που μας εμποδίζουν να αδυνατίσουμε, όσο κι αν προσπαθούμε

1. Παραλείπετε το πρωινό

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τείνουν να πάρουν λιγότερο βάρος από εκείνους που το παραλείπουν. Η μελέτη εξέτασε 350 ενήλικες και εκείνοι που έτρωγαν πρωινό κάθε μέρα είχαν πιο στενή μέση από εκείνους που δεν περιελάμβαναν το πρωινό στην καθημερινή τους ρουτίνα. Ωστόσο, είναι αρκετά λογικό: Εάν παραλείψετε το γεύμα σας το πρωί, είναι πιο πιθανό να είστε πεινασμένοι το μεσημέρι και να φάτε περισσότερα.

2. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Το πόσιμο νερό βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων και ωφελεί την απώλεια βάρους. Μια μελέτη παχύσαρκων γυναικών εξέτασε τον αντίκτυπο που είχε η αυξημένη πρόσληψη νερού στο βάρος τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε ένα χρόνο, η κατανάλωση πάνω από ένα λίτρο νερού την ημέρα οδηγεί σε απώλεια 2 κιλών. Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε τι να πιείτε, επιλέξτε το νερό.

  Ελευθερία Ρήγου: "Έτσι έχασα 40 κιλά!" - Αποκαλύπτει το πρόγραμμα διατροφής της!
3. Τρώτε αργά το βράδυ

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι είναι προτιμότερο να αποφεύγετε τα γεύματα αργά το βράδυ, εκτός εάν θέλετε να πάρετε επιπλέον κιλά. Εάν η τροφή καταναλώνεται αργά το βράδυ, το σώμα θα αποθηκεύσει σίγουρα αυτές τις θερμίδες ως λίπος και δεν θα τις κάψει. Ένα ελαφρύ σνακ για βραδινό είναι καλή επιλογή, αλλά προσπαθήστε να μείνετε μακριά από το ψυγείο σας πριν από τον ύπνο.

4. Περιορίζετε τον ύπνο

Περιορίζετε τον ύπνο

Η στέρηση του ύπνου μπορεί να επηρεάζει πραγματικά το βάρος σας. Όταν είστε κουρασμένοι, παραλείπετε την σωματική σας άσκηση και τείνετε να επιλέξετε σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πολύ καφέ. Επίσης, η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πιο αργό μεταβολισμό. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε μέρα.

5. Κατανάλωση τροφίμων χωρίς λιπαρά

Κατανάλωση τροφίμων χωρίς λιπαρά

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, αλλά η προσκόλληση σε μια δίαιτα χωρίς λιπαρά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε επιπλέον αύξηση βάρους. Η αφαίρεση του λίπους από τα τρόφιμα μας δημιουργεί περισσότερες λιγούρες και μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφής και την υπερφαγία. Επιπλέον, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε χαμηλά λιπαρά μας εμποδίζει να απορροφήσουμε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D.

6. Απόσπαση προσοχής ενώ τρώτε

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες

Εάν πρόκειται να φάτε το γεύμα σας, προσπαθήστε να το κάνετε χωρίς να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά ή να περιηγηθείτε στα μέσα κοινωνικού δικτύου. Το να αποσπάται η προσοχή κατά τη διάρκεια του γεύματος σας, σύμφωνα με τους ερευνητές, οδηγεί στην κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων. Εν τω μεταξύ, η προσοχή στο γεύμα σας θα σας επιτρέψει να το απολαύσετε περισσότερο και να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε.

  Ρόφημα κουρκουμά με λεμόνι για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και με πράσινο τσάι για αντιγήρανση και λάμψη!
7. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Απώλεια βάρους: 8 καθημερινές συνήθειες

Την επόμενη φορά που θα πάρετε ένα ποτήρι μπύρας, σκεφτείτε το διπλά. Η κατανάλωση μπύρας προκαλεί υπερβολικό λίπος στην κοιλιά, ενώ η υπερβολική κατανάλωση όλων των τύπων αλκοόλ είναι γνωστό ότι αυξάνει το βάρος σας. Προσπαθήστε να έχετε λιγότερα «Happy Hours» εάν ανησυχείτε για το βάρος σας.

8. Κάθεστε στο γραφείο σας όλη την ημέρα

Κάθεστε στο γραφείο σας όλη την ημέρα

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που περνά κάποιος καθιστός και της παχυσαρκίας. Γι ‘αυτό προσπαθήστε να μετακινείστε κάθε 60-90 λεπτά ή ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πότε πρέπει να σηκωθείτε.

Δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις γυμναστικής στην καρέκλα ή πηγαίνετε για μια βόλτα – ακόμα κι αν απλά επισκέπτεστε έναν συνάδελφο που εργάζεται σε άλλον όροφο. Κινηθείτε όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην μέρα!

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *