Διατροφολόγος μοιράζεται το μυστικό της για να χάνει κιλά -Το «κόλπο» στη διατροφή της

Διατροφολόγος μοιράζεται το μυστικό της για να χάνει κιλά

Διατροφολόγος μοιράζεται το μυστικό της για να χάνει κιλά
Η διατροφολόγος Κίμπερλι Μπόουμαν/Φωτογραφία: Instagram/kimcisabella

 

Μια κορυφαία αθλητική διατροφολόγος αποκάλυψε τα μυστικά της διατροφής της αλλά και την χρήση μιας μεθόδου που ονομάζεται carb cycling για απώλεια βάρους και πώς να την ακολουθήσετε για να δείτε αποτελέσματα μέσα σε μερικές σε εβδομάδες.

Η Κίμπερλι Μπόουμαν, από την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι το carb cycling (κυκλικοί υδατάνθρακες) είναι μια διατροφική προσέγγιση που λειτουργεί ακριβώς με τον τρόπο που ακούγεται, δηλαδή να κάνετε «κύκλο» μεταξύ ημερών με υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων και χαμηλή πρόσληψη εναλλάξ.

 

Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η δίαιτα

«Οι ημέρες χαμηλών υδατανθράκων συμβάλουν στην πρόληψη μεγάλων αλλαγών στο σάκχαρο του αίματός σας, ενώ οι ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, περιέχουν ινσουλίνη για την διαχείριση των μυών και βελτιώνουν τις ορμόνες του θυρεοειδούς και τα επίπεδα λεπτίνης» δήλωσε η διατροφολόγος στο διεθνές αθλητικό franchise F45.

Διατροφολόγος μοιράζεται το μυστικό της για να χάνει κιλά

«Ουσιαστικά αυτό που κάνει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η πλήρωση γλυκογόνου (μορφή αποθήκευσης υδατανθράκων) στους μύες και το συκώτι, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την αποθήκευση περίσσειας γλυκόζης ως λίπους».

Η αθλητική διατροφολόγος είπε ότι χιλιάδες κορυφαίοι αθλητές ορκίζονται σε κάποια μορφή αυτής της μεθόδου, επειδή είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για την προώθηση της αύξησης των μυών, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την αύξηση του λίπους».

https://www.instagram.com/p/B8R0rqAFDR9/?utm_source=ig_embed

 

Τι να τρώτε κατά την διάρκεια της δίαιτας

Όσον αφορά την διατροφή στην πράξη, η Κίμπερλι είπε ότι τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, είναι καλύτερο να επιλέξετε «πυκνούς, θρεπτικούς, υγιεινούς σύνθετους υδατάνθρακες που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες».

Τα καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν βρώμη, ψωμί ολικής αλέσεως, μαύρα φασόλια, γλυκοπατάτα, ρεβίθια και φακές – καθώς αυτό θα σας κρατήσουν χορτάτους για ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα, ενώ επίσης θα αυξήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας. Τις ημέρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καλά παραδείγματα τροφίμων είναι τα αμυλούχα λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθια, πιπεριά, σπανάκι και σπαράγγια.

«Τα μη αμυλούχα λαχανικά εξακολουθούν να παρέχουν γλυκόζη και ενέργεια, ωστόσο, δεν παρέχουν μεγάλες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος» τόνισε η διατροφολόγος. Συνήθως πάντως, η μέθοδος των κυκλικών υδατανθράκων πραγματοποιείται σε διαδοχική εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

https://www.instagram.com/p/B6ywMGpgCI9/?utm_source=ig_embed

 

Κυριακή και Δευτέρα πολλούς υδατάνθρακες, Πέμπτη με Σάββατο, λίγους

Για παράδειγμά, σύμφωνα με την Κίμπερλι, μπορείτε την Κυριακή και την Δευτέρα να έχετε μια «ημέρα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες» όπου το 45-50% της συνολικής ημερήσιας προσληψής σας να προέρχεται από υδατάνθρακες. Στην συνέχεια, την Τρίτη ή την Τετάρτη, θα πρέπει να καταναλώνετε «μέτρια» ποσότητα υδατανθράκων – ή περίπου το 30-35% της ημερήσιας πρόσληψής σας. «Πέμπτη έως και Σάββατο είναι ημέρες χαμηλών υδατανθράκων ή το 20-25% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης» ανέφερε η διατροφολόγος.

 

Παλαιότερα, η Κίμπερλι είχε μοιραστεί το μυστικό για την απώλεια βάρους. «Όσον αφορά στην απώλεια βάρους, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση όλων των μορφών επεξεργασμένων υδατανθράκων – συμπεριλαμβανομένης της λευκής ζάχαρης» είχε δηλώσει στο Body and Soul.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση ινών ολικής αλέσεως, όπως βρώμη και φρούτα και λαχανικά.

 

iefimerida.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

  Έτσι θα χάσετε τα περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι: Το έξυπνο ρόφημα με το «μαγικό» υλικό που θα σε αφήσει μισή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *