Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας!

Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας

Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας!

Το βιβλίο «The Marie Antoinette Diet: Eat Cake ane Still Lose Weight» της Karen Wheeler, προτείνει έναν πιο υγιεινό και σαφώς πιο απολαυστικό τρόπο για να χάσουμε τα κιλά που μας βαραίνουν!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Με βάση τις διατροφικές συνήθειες της πρώην βασίλισσας της Γαλλίας Μαρίας Αντουανέτας, η συγγραφέας Karen Wheeler διεισδύει στην πολυτελή κουζίνα των Βερσαλλιών του 18ου αιώνα και μεταφέρει τα μυστικά της.

Η περιβόητη φράση «Ας φάνε παντεσπάνι», η οποία έχει χαρακτηρίσει την προσωπικότητα της Μαρίας Αντουανέτας, ίσως να ήταν και η αφορμή που η Wheeler αποφάσισε να εντρυφήσει στο απόφθεγμα και να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

The Marie Antoinette Diet: Eat Cake ane Still Lose Weight
Η βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα παρά τα γλυκά που κατανάλωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας διατηρούσε μία πολύ λεπτή σιλουέτα

 

Βασιλικές συνήθειες…

Οι διατροφικές συνήθειες της πρώην βασίλισσας περιελάμβαναν ένα γλυκό με καφέ ή ζεστή σοκολάτα για πρωινό, πατέ, στρείδια, αστακό ως ορεκτικά του κυρίως γεύματος και χτένια, πάπια, σολομό, πανέ fois gras ή λαγό στιφάδο ως κύριο πιάτο.

Σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας διάφορα είδη τυριών, μακαρόνια και λαχανικά μαγειρεμένα με κρέμα. Ως επιδόρπιο η Μαρία Αντουανέτα δεν μπορούσε να αντισταθεί στα μικρά ταρτάκια και στις γκοφρέτες της εποχής.

Βλέποντας την ταινία της Σοφίας Κόπολα για την Μαρία Αντουανέτα, η Wheeler παρατηρεί πως η ζωή της βασίλισσας απεικονίζεται σαν μια μεγάλη τούρτα, όπου καταβροχθίζονταν άπειρα αμυγδαλωτά και γεμιστά φοντάν που ξεπλένονταν με ποτάμια σαμπάνιας!

Σύμφωνα, όμως, με την Caroline Weber, συγγραφέα του βιβλίου «Βασίλισσα της Μόδας: Τι φορούσε η Μαρία Αντουανέτα στην Επανάσταση», η σιλουέτα της ήταν τόσο λεπτή που της επέτρεπε να ντύνεται με τα επίσημα ενδύματα, χωρίς να χρησιμοποιεί τους άκαμπτους κορσέδες της εποχής, οι οποίοι θεωρούνταν must στη γαλλική Αυλή, ενώ παράλληλα οι μαρτυρίες της μοδίστρας της, Madame Eloffe, προδίδουν πως διατηρούσε τη μέση της στα 58 εκ.!

  Ο Κανόνας των 4 Βημάτων: Εξαφανίστε το Λίπος στην Κοιλιά Κάνοντας 4 Πράγματα για 30 Ημέρες.
Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας
Πίνακας με τα πλούσια γλυκά της βασίλισσας // H Kirsten Dunst τρώγοντας… ταρτάκια όπως και η Μαρία Αντουάνετα στις Βερσαλλίες

 

Δίαιτα με… βασιλική σφραγίδα!

Είναι γεγονός πως πολλές δίαιτες της μόδας έρχονται και παρέρχονται και έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές. Η νέα αυτή δίαιτα, όμως, έρχεται να αλλάξει τον τρόπο σκέψης γύρω από τις δίαιτες και τη διατροφή γενικότερα.

Το βασικό σκεπτικό είναι να τρώμε με ευχαρίστηση, αλλά και με σύνεση, έχοντας τις αρχές της μετριοπάθειας κατά νου. Ξεκινήστε με ένα πλούσιο πρωινό και κατά τη διάρκεια της ημέρας συνεχίστε λαμβάνοντας όλο και πιο ελαφριά γεύματα.

Επιστημονικές έρευνες, άλλωστε, έχουν αποδείξει πως όποιοι τρώνε γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιο λεπτοί από εκείνους που τα καταναλώνουν μετά το δείπνο.

Το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου θα μπορούσε να είναι: «Φάτε κέικ με διακριτικότητα, όπως μια βασίλισσα και όχι όπως ένας ενθουσιώδης έφηβος, δηλαδή μετά μανίας».

 

Η μαγική σούπα

Σημείο αναφοράς του βιβλίου, αλλά και στοιχείο για τη διατήρηση μιας λεπτής σιλουέτας ανά τους αιώνες, είναι η «σούπα θαύμα». Η συνταγή για τη «σούπα θαύμα» της Μαρίας Αντουανέτας, την οποία κατανάλωναν κάθε βράδυ στο παλάτι των Βερσαλλιών είναι απλή αλλά χρονοβόρα!

Παρασκευάζεται από κοτόπουλο, βοδινό ή αρνίσιο κρέας με κόκαλα και φρέσκα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, σέλινο, λάχανο, καρότο, σέσκουλα, σκόρδο, κουρκουμά και άλλα βότανα, που βράζουν περίπου για μία με δύο ώρες.

Το μεγάλο διάστημα βρασμού επιτρέπει την απελευθέρωση των μεταλλικών στοιχείων από τα κόκαλα και ενισχύει την περιεκτικότητα της σούπας σε πρωτεΐνες.

Η σούπα αυτή έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες (δράση κατά κρυολογημάτων, τόνωση των αρθρώσεων, ενίσχυση των επιπέδων ασβεστίου), πέρα από την απώλεια βάρους και ικανοποιεί πολύ ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη τροφή το αίσθημα της πείνας, ενώ περιέχει από 100 έως 120 θερμίδες.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ο ζωμός λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και ένα ποτό/γεύμα αντικατάστασης, καθώς είναι φουλ στις θρεπτικές ουσίες και σε βιταμίνες, αλλά χαμηλός σε θερμίδες.

Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας

Θα μπορούσε να είναι και μια αποτελεσματική επιλογή για τους υπέρβαρους που θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά. Στο βιβλίο της η Wheeler, προτείνει συνταγές για σούπες ως έναν τρόπο ενσωμάτωσής τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και δηλώνει πως ξεκίνησε την κατανάλωση τους από τα τέλη του 2012 και ως σήμερα διατηρεί το βάρος που έχασε από τότε.

  Ελένη Μενεγάκη Η διατροφή που την κρατά στα 59 κιλά

Για να πετύχουμε την απώλεια βάρους ευκολότερα και γρηγορότερα είναι σημαντικό να μην καταναλώνουμε τίποτα μετά τις 19:00 – 20:00 μ.μ. και επίσης να ξεχάσουμε τις τηγανιτές τροφές. Κατά τα άλλα, όπως συμβουλεύει και η Karen Wheeler: «Τρώτε επιδόρπιο μόνο εάν είναι καταπληκτικό!».

Το βιβλίο «The Marie Antoinette Diet: How to Eat Cake and Still Lose Weight» της Karen Wheeler κυκλοφορεί ως e-book από τον Ιούνιο του 2013 και σε έντυπη μορφή. Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://www.amazon.com/The-Marie-Antoinette-Diet-Weight/

 

womanidol.com

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *