Οι 4 must τροφές για να έχεις πιο υγιή μαλλιά από ποτέ

Οι 4 must τροφές για να έχεις πιο υγιή μαλλιά από ποτέ

Οι 4 must τροφές για να έχεις πιο υγιή μαλλιά από ποτέ

 

Τα μαλλιά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, εύθραυστα και ξηρά, μη βιαστείτε να πάρετε φαρμακευτικά προϊόντα. Η ταλαιπωρημένη κεφαλή μπορεί να διορθωθεί απλά και μόνο με την διατροφή σας.

Για να ξαναγίνουν τα μαλλιά σας φρέσκα και υγιή πρέπει να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας κάποιες βιταμίνες. Οι κατηγορίες τροφίμων που ακολουθούν θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας προσδίδοντας τους τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

 

Ποιες είναι οι 4 must τροφές για να έχεις πιο υγιή μαλλιά από ποτέ

#1 Κρέας και θαλασσινά – Πρωτεΐνη

Η κατανάλωση της απαραίτητης ποσότητας κρεάτων και θαλασσινών θα προσφέρει στον οργανισμό σας πρωτεΐνη, χαλκό και ψευδάργυρο, στοιχεία αναγκαία για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Χαλκό μπορείτε να βρείτε επίσης και στη μαύρη σοκολάτα, στα φασόλια και στους ξηρούς καρπούς.

 

#2 Ξηροί καρποί και ελαιόλαδο – Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε ή αλλιώς βιταμίνη της νεότητας είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και εμποδίζει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών και επομένως καθυστερεί την γήρανση των μαλλιών. Καλές πηγές είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι σιταριού οι νιφάδες βρώμης κα.

 

#3 Γαλακτοκομικά προϊόντα – Βιταμίνη Α

Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Α είναι η διατήρηση της λειτουργίας του επιθηλίου, δηλαδή της βάσης της τρίχας και είναι πολύ σημαντική για τον κύκλο ζωής των κυττάρων της κεφαλής. Η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ευθραυστότητα στα μαλλιά. Βιταμίνη Α περιέχουν οι τροφές όπως το συκώτι, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και βούτυρο.

  Η πεθερά μου στοίχισε τη ζωή του παιδιού μου. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Ήταν 2 χρονών. Το πληρώνω κάθε μέρα

 

#4 Κόκκινες και κίτρινες πιπεριές – Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C χρησιμεύει στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, δηλαδή της πρωτεΐνης που αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα από τον οποίο αναπαράγεται και αναπλάθεται η τρίχα. Καλές πηγές εκτός από τις πιπεριές είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, η πατάτα κα.

 

parallaximag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *