Ανοιξιάτικη ντουλάπα: Χρηστικές συμβουλές για τη μεταβατική περίοδο

Ανοιξιάτικη ντουλάπα

 

Πλέον βρισκόμαστε για τα καλά στην «καρδιά» της άνοιξης, η θερμοκρασία ανεβαίνει, και τα πολύ ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα μας, δεν έχουν πλέον θέση στην ντουλάπα μας! Σας δίνουμε μερικά εύκολα κόλπα χρήσιμα και χρηστικά για να οργανώσετε τη μεταβατική σας ντουλάπα, γεγονός που θα επιδράσει πολύ θετικά και στην ψυχολογία σας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Βγάλτε τα όλα… έξω!

Όποιον οδηγό και να συμβουλευτείτε για τη σωστή οργάνωση της ντουλάπας σας, το πρώτο πράγμα που θα διαβάσετε, είναι να την αδειάσετε. Αυτή η κίνηση έχει διπλό όφελος. Το πρώτο είναι η καθαριότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα την καθαρίσουμε επιμελώς με ένα υγρό πανάκι και στις πιο βαθιές γωνίες.

Η αλλαγή σεζόν είναι η κατάλληλη εποχή και για το δεύτερο όφελος. Αδειάζοντας όλα τα πράγματα μπορούμε να δούμε πολύ καλύτερα όλα μας τα κομμάτια, να τα αερίσουμε και στη συνέχεια να τα οργανώσουμε πιο σωστά.

Η αλλαγή σεζόν είναι η κατάλληλη εποχή

Ανοιξιάτικη ντουλάπα

 

Μαζέψτε τα πολύ ζεστά και βαριά χειμωνιάτικα κομμάτια

Μόλις καθαρίσετε την ντουλάπα σας, το επόμενο βήμα είναι να ξεχωρίσετε τα πολύ ζεστά και βαριά χειμερινά σας. Η αλήθεια είναι ότι για λίγο καιρό ακόμα μπορούμε να επιλέγουμε στην καθημερινότητα μας κάποιες μπλούζες με μακρύ μανίκι ή λεπτά πουλόβερ και σακάκια ή την ελαφριά γκαμπαρντίνα μας.

Όμως, τα χοντρά και πολύ ζεστά ρούχα δεν έχουν καμία θέση στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα. Γι’ αυτό ήρθε και η ώρα να τα αφήσετε στην άκρη και να τα μαζέψετε. Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να ελέγξετε και ποια είναι τα ρούχα που δεν… θέλετε πλέον! Δωρίστε τα και μην τα κρατάτε, απλώς για να σας πιάνουν τόπο.

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!! Με αυτό το υλικό ,που όλοι έχουμε σπίτι, εξαφανίζεται η σκουριά από τα σκεύη!

Για αυτά που θα μαζέψετε για τον επόμενο.. χειμώνα, θα πρέπει να ξεχωρίσετε αυτά που χρειάζονται καθαριστήριο και όσα θα πρέπει να πλυθούν. Πέρα από το κομμάτι της καθαριότητας, τα καθαρά ρούχα χαρίζουν φρεσκάδα και υπέροχη μυρωδιά στην ντουλάπα σας!

Στο προσκήνιο τα ανοιξιάτικα και κάποια καλοκαιρινά

Φυσικά και δεν είναι η ώρα για τα άκρως καλοκαιρινά σας ακόμη. Όμως, υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα σας κάποια πιο ελαφριά μπλουζάκια, πουκάμισα αλλά και αέρινα φορέματα που συνδυάζονται με πολλούς τρόπους αυτή την εποχή, φέρνοντας έναν ανοιξιάτικο αέρα ανανέωσης.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη μεταβατική περίοδο η ντουλάπα μας «απαιτεί» κομμάτια απ’ όλες τις εποχές για να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία και ποικιλία.

Ανοιξιάτικη ντουλάπα

Ανοιξιάτικη ντουλάπα: Χρηστικές συμβουλές για τη μεταβατική περίοδο

Τακτοποίηση

Αφού έχετε ξεχωρίσει αυτά που επιθυμείτε να κρατήσετε κι αυτά που ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε κι αφού έχετε αποφασίσει τα κομμάτια που θα διατηρήσετε από όλες τις εποχές ήρθε η πιο σημαντική στιγμή. Η τακτοποίηση!

Η σωστή τοποθέτηση των κομματιών σας στη ντουλάπα εκτός του ότι θα βοηθήσει στην καθημερινότητά, καθώς θα έχετε μία καλύτερη εικόνα και θα τα βρίσκετε πιο εύκολα, θα συμβάλει σημαντικά και στην ψυχολογία σας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρούχα σας με δύο τρόπους για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση.

Ο πρώτος αφορά την εποχή. Όπως αναφέραμε προηγουμένως η μεταβατική σας ντουλάπα ουσιαστικά αποτελείται από τρεις εποχές. Μερικά φθινοπωρινά, τα ανοιξιάτικα και μερικά καλοκαιρινά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα τα χωρίσετε καθώς τα κρεμάτε για να έχετε μία πολύ καλή οργάνωση και να ξέρετε πού θα ψάξετε ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

  Οι πιο Έξυπνες Ιδέες για να Κάνετε το Μικρό σας Σπίτι να Δείχνει Πολύ Μεγαλύτερο!

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τα χρώματα.  Αυτή ο τρόπος τακτοποίησης βέβαια, αφορά όλες εποχές! Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσετε από τα πιο σκούρα και να καταλήξετε στα πιο φωτεινά αλλά εσείς θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Αν μέχρι τώρα δεν έχετε ακολουθήσει τον κανόνα των χρωμάτων μην χάνετε άλλο χρόνο. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά! Το ίδιο κάντε και με τις διπλωμένες μπλούζες, π.χ. βάλτε μαζί τα μαύρα, τα λευκά και τα σκούρα ή φωτεινά κομμάτια σας, ώστε να έχετε πλήρη επιστασία με μία ματιά!

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *