ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ: Πώς να Βάψετε Στροβιλιστά Πασχαλινά Αυγά

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ
Πώς να Βάψετε Στροβιλιστά Πασχαλινά Αυγά

 

Μέρος της διασκέδασης του Πάσχα είναι η εύρεση νέων τρόπων για το βάψιμο των αυγών. Όταν οι φίλοι και η οικογένειά σας δουν αυτά τα έντονα χρωματισμένα πασχαλινά αυγά, σίγουρα θα ρωτήσουν, “Πώς κάνατε τους στροβιλισμούς;” Το μυστικό, αν θέλετε να τους πείτε, είναι ο αφρός ξυρίσματος.

Θα χρειαστείτε:

Βραστά σφιχτά αυγά
Χρωστικές τροφίμων
Ξίδι
Νερό
Αφρός ξυρίσματος
Γυάλινο ταψί
Γυάλινο μπολ
Καλαμάκια σουβλάκια
Γάντια από βινύλιο, καουτσούκ ή λατέξ
Χαρτί κουζίνας

Βραστά σφιχτά αυγά

Ξεκινήστε βάφοντας τα αυγά ένα βασικό χρώμα. Γεμίστε το γυάλινο μπολ με ίσα μέρη νερό και ξύδι και προσθέστε μερικές σταγόνες χρωστικής τροφίμων. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε ένα αυγό στη βαφής έως ότου αποκτήσει ένα ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα.

Επειδή αυτό είναι βασικό χρώμα, επιλέξτε παστέλ όπως το κίτρινο, το γαλάζιο και το ροζ, έτσι ώστε τα χρώματα των στροβίλων να ξεχωρίζουν. Αφήστε μια ώρα να στεγνώσουν τα αυγά.

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

Ψεκάστε τον αφρό ξυρίσματος σε ένα γυάλινο ταψί. Ισιώστε τον με τα δάχτυλά σας. Δεν πρέπει να υπάρχει περισσότερο από 2,5 εκατοστά αφρός ξυρίσματος. Εάν υπάρχει πάρα πολύ, απλώς βγάλτε τον με τα δάχτυλά σας και πετάξτε τον.

Ψεκάστε τον αφρό ξυρίσματος σε ένα γυάλινο ταψί

Προσθέστε σταγόνες από τις χρωστικές τροφίμων πάνω από στον αφρό ξυρίσματος. Χρησιμοποιήστε όχι περισσότερα από δύο χρώματα και προσπαθήστε να τοποθετήσετε τις σταγόνες ομοιόμορφα σε όλο τον αφρό. Μην ρίχνετε πάρα πολλές σταγόνες χρωστικής τροφίμων γιατί δεν θέλετε τα χρώματα να αναμειχθούν.

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ: Πώς να Βάψετε Στροβιλιστά Πασχαλινά Αυγά

Πάρτε ένα ξύλινο καλαμάκι και περάστε το κάθετα και οριζόντια κατά μήκος του αφρού ξυρίσματος για να δημιουργήσετε στροβιλισμούς. Μην υπερβάλετε με το καλαμάκι γιατί απλώς θέλετε να κάνετε στροβιλισμούς και όχι να ενώσετε τα χρώματα.

  ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Πάρτε ένα ξύλινο καλαμάκι και περάστε το κάθετα και οριζόντια

Τοποθετήστε το αυγό στο ένα άκρο του ταψιού πάνω από τον αφρό ξυρίσματος και κυλίστε το κατά μήκος του ταψιού προς τη μία κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε το καλαμάκι και όχι τα δάχτυλά σας για να το κυλήσετε. Καθώς το αυγό κυλάει στον αφρό ξυρίσματος, παίρνει το μοτίβο των στροβίλων.

Ανάλογα με το μέγεθός του, κάθε ταψί με αφρό ξυρίσματος και χρωστικές τροφίμων μπορεί να βάψει τρία έως τέσσερα αυγά. Μόλις το αυγό περάσει από τον αφρό ξυρίσματος, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτό το τμήμα. Όταν έχει χρησιμοποιηθεί όλος ο αφρός ξυρίσματος και το χρώμα, ξεπλύνετε το ταψί και ξεκινήστε ξανά με φρέσκο αφρό ξυρίσματος και χρωστικές τροφίμων.

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

Αφαιρέστε προσεκτικά το αυγό από τον αφρό ξυρίσματος με τα δάχτυλά σας, κρατώντας το στο πάνω και κάτω άκρο, ώστε να μην χαλάσετε τους στροβιλισμούς. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο για περίπου 30 λεπτά.

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

Τρίψτε χαρτί κουζίνας πολύ απαλά γύρω από το αυγό για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια αφρού ξυρίσματος.

 

πηγή ehow.com

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *