Η επιστήμη βρήκε τον πιο εύκολο τρόπο για να χάσεις κιλά

Η επιστήμη βρήκε τον πιο εύκολο τρόπο για να χάσεις κιλά

Η επιστήμη βρήκε τον πιο εύκολο τρόπο για να χάσεις κιλά

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία σε μια δίαιτα;

Το κίνητρο να παραμείνεις πιστή στη διατροφή σου, να συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και να αντιστέκεσαι στους… παχυντικούς πειρασμούς! Ευτυχώς, η επιστήμη βρήκε ένα τρόπο για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της δίαιτας… με ένα μόνο κλικ!

Οι επιστήμονες του ισπανικού πανεπιστημίου του Αλικάντε ανακάλυψαν ότι μια φωτογραφία του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε κίνητρο για να καταφέρουμε να χάσουμε το περιττό βάρος εύκολα και γρήγορα.

Δημιουργώντας ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του σώματός μας μία φορά την εβδομάδα, αποκτούμε όχι μόνο ένα ημερολόγιο των προσπαθειών μας και της προόδου που έχουμε κάνει αλλά καταφέρνουμε να ακολουθήσουμε πιο αποτελεσματικά τη δίαιτα.

Οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο οι εθελοντές του προγράμματος απώλειας κιλών μιας κλινικής, είχαν κίνητρο να συνεχίσουν την δίαιτα-διάρκειας 16 εβδομάδων -που έκαναν. Από το 90% των ανθρώπων που κατάφεραν να τελειώσουν την δίαιτα, το 71.3% κατάφεραν να χάσουν το επιθυμητό βάρος και το 83,7 κατάφεραν να μειώσουν τους πόντους στην μέση.

Όπως δήλωσαν οι επιστήμονες «είναι πολύ αποτελεσματικό να βλέπεις τον εαυτό σου να αδυνατίζει σταδιακά» ενώ οι περισσότεροι εθελοντές (που έστελναν τις φωτογραφίες τους στους ερευνητές κάθε εβδομάδα) εστίαζαν στους πόντους της μέσης που είναι και πιο εμφανείς σε μια φωτογραφία.

«Χρησιμοποιήσαμε προσωπικές φωτογραφίες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε περισσότερο κίνητρο και επηρέασε τους εθελοντές ώστε να χάσουν κιλά» δήλωσαν οι επικεφαλής τονίζοντας ότι όλοι θέλουν και ‘οπτική’ επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς που έχουν κάνει!

  To εξπρές αδυνάτισμα απαιτεί τη δίαιτα των βιταμινών

 

Η επιστήμη βρήκε τον πιο εύκολο τρόπο για να χάσεις κιλά

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *