10 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

10 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

10 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο; Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να υστερεί στην διακόσμηση. Υπάρχουν τρικς για να το κάνετε να δείχνει πανέμορφο – και μεγαλύτερο!

Αν νοιώθετε απογοητευμένοι με το μικρό σας μπάνιο τότε σας έχουμε τις λύσεις για να το ανανεώσετε και να μπορέσετε να του δώσετε την ψευδαίσθηση του πιο μεγάλου. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα δώσετε μεγαλύτερο βάθος στο μπάνιο σας, θα του προσθέσετε φως αλλά και αποθηκευτικούς χώρους.

 

10 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο

1 Δώστε χρώμα

Τα μικρά μπάνια είναι οι τέλειοι καμβάδες για να βάλετε έντονα χρώματα. Προσέξτε μόνο να υπάρχει η σωστή ισορροπία και μην το παρακάνετε προσθέτοντας πολλά αξεσουάρ

Δώστε χρώμα
Αν επιλέξετε κάποιο έντονο χρώμα τότε διαλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά σε σκούρες αποχρώσεις για μεγαλύτερη αντίθεση.
2 Σωστή επιλογή χρώματος

Το λευκό μπάνιο μεγαλώνει τον χώρο, όπως και ο δυνατός φωτισμός. Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρο τότε βάψτε το λευκό για να φανεί μεγαλύτερο κάτω από το φυσικό φως του ήλιου.

3 Η σωστή επιλογή του νιπτήρα

Μην βάζετε ογκώδεις νιπτήρες σε μικρά μπάνια. Επιλέξτε έναν νιπτήρα με λεπτή βάση για εξοικονόμηση χώρου.

Ιδέες να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο
Οι νιπτήρες που στηρίζονται στον τοίχο αφήνουν τον χώρο πιο ελεύθερο.

 

4 Τοποθέτηση ντουλαπιών στο σωστό σημείο

Αν θέλετε να προσθέσετε ντουλάπια, τότε μπορείτε να τα βάλετε πάνω ακριβώς από την τουαλέτα. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε ό,τι δε θέλετε να έχετε σε κοινή θέα.

5 Αποθηκευτικοί χώροι

Επιλέξτε αποθηκευτικούς χώρους όπως καλάθια και κουτιά για να αποθηκεύετε εκεί όλα τα απαραίτητα και τοποθετήστε ανοιχτά ράφια για να γλυτώσετε χώρο και να προσθέσετε στιλ στο μικροσκοπικό μπάνιο σας.

Αποθηκευτικοί χώροι
Τα καλάθια θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε πολλά αντικείμενα αλλά θα “ζεστάνουν” και τον χώρο σας.

 

6 Επέκταση του μπάνιου

Αν θεωρείτε το μπάνιο σας υπερβολικά μικρό τότε μπορείτε να το επεκτείνετε απλά τοποθετώντας ακριβώς απ’έξω μερικά ράφια ή ντουλάπια με πετσέτες, σαμπουάν και απορρυπαντικά.

  Παίρνει μια Χούφτα αλάτι και το Ρίχνει έξω από την Πόρτα του Σπιτιού της. Ο Λόγος; Δεν Φαντάζεστε!
7 Τοποθέτηση κρυφών ραφιών

Συνήθως τα μικρά μπάνια δείχνουν «μπουκωμένα» επειδή έχουν πολλά ράφια. Γι’ αυτό επιλέξτε να βάλετε νιπτήρα με λεπτή βάση και τοποθετήστε στο κενό από κάτω μερικά ράφια για έξτρα χώρο αποθήκευσης.

10 Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο
Αν μπορείτε να κρατήσετε το μπάνιο σας τακτοποιημένο τότε προτιμήστε έναν νιπτήρα που δεν έχει κλειστό έπιπλο από κάτω για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος.

 

8 Επιλέξτε λίγα αλλά ποιοτικά κομμάτια

Τα μικρά μπάνια χωράνε λιγότερα έπιπλα κι έτσι μπορείτε να επενδύσετε σε λίγα και καλά. Τοποθετήστε, για παράδειγμα, έναν μεγάλο μπρούτζινο καθρέφτη τοίχου ή μία εντυπωσιακή vintage συρταριέρα – αν χωράει.

Επιλέξτε λίγα αλλά ποιοτικά κομμάτια
Προτιμήστε έναν ξεχωριστό νιπτήρα και μια ιδιαίτερη μπαταρία για να κάνετε το μικρό σας μπάνιο να ξεχωρίσει.

 

9 Πόρτα

Τα μικρά μπάνια δείχνουν ακόμα πιο χαριτωμένα όταν κρύβονται πίσω από συρόμενες πόρτες. Βάλτε και έναν έντονο γλυκό φωτισμό και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους συγγενείς σας.

10 Καθρέφτες

Οι καθρέφτες προσθέτουν βάθος στον χώρο και γι’ αυτό καλό είναι να τους τοποθετήσετε έξυπνα στον τοίχο σας. Καλό θα ήταν η μια πλευρά του μπάνιου πάνω από τον νιπτήρα να καταλαμβάνεται όλη από έναν μεγάλο καθρέφτη.

Ιδέες να Ανανεώσετε Κάθε Μικρό Μπάνιο
Η σωστή οργάνωση ενός μικρού μπάνιου είναι το παν.

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση