6 τρόποι για να μειώσετε τα λιπαρά

6 τρόποι για να μειώσετε τα λιπαρά

6 τρόποι για να μειώσετε τα λιπαρά

 

Υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις για να λαμβάνουμε λιγότερα λιπαρά στην καθημερινή μας διατροφή. Το βασικό θέμα είναι να μειώσουμε κυρίως τα ζωικά λιπαρά και να τα αντικαταστήσουμε με φυτικά.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Φαγητό έξω

Αποφεύγουμε γενικά να τρώμε σε fast food αλλά και περιορίζουμε το φαγητό στα εστιατόρια… γιατί παρασυρόμαστε. Σε κάθε περίπτωση όταν πηγαίνουμε για φαγητό έξω αποφύγετε τα πιάτα που έχουν πολλή κρέμα γάλακτος, πολλά τυριά, βούτυρο και βαριές σάλτσες. Προτιμήστε συχνότερα τα ψητά στη σχάρα, τα ψητά στον φούρνο και τις σαλάτες με ελαφρύ ντρέσινγκ.

Φαγητό έξω
Όταν τρώτε σε εστιατόρια, προτιμήστε πιο ελαφρά πιάτα, ψητά, στον φούρνο ή στον ατμό. Φυσικά, αποφεύγετε γενικά τα fast food

 

Σαλάτες χωρίς ντρέσινγκ

Στην Ελλάδα, ευτυχώς, γενικά προτιμούμε στις σαλάτες μας το λαδόξιδο ή το λαδολέμονο… και καλά κάνουμε. Βέβαια, καλό είναι να περιορίζουμε την ποσότητα λαδιού περίπου σε 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα. Γενικά, όσο λιγότερη μαγιονέζα ή άλλες πηχτές σάλτσες καταναλώνουμε, τόσο το καλύτερο.

 

Μειώστε το βούτυρο

Είναι μία καλή μέθοδος για να μειώσουμε τα ζωικά λιπαρά. Χρησιμοποιήστε όσο γίνεται λιγότερο στη μαγειρική και βάλτε μία λεπτή στρώση στο ψωμί ή στη φρυγανιά.

 

6 τρόποι για να μειώσετε τα λιπαρά

Στον καφέ

Ακόμη και στο αγαπημένο μας ρόφημα… κρύβονται πολλά λιπαρά! Αν τον πίνετε σκέτο, μη διαβάσετε παρακάτω! Αλλά αν προσθέτετε κρέμα γάλακτος, ή καραμέλα κ.λπ. τότε, καλύτερα να την αντικαταστήσετε με λίγες σταγόνες ελαφρύ γάλα, για να αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά.

τρόποι για να μειώσετε τα λιπαρά
Αν πίνετε τον καφέ σας με κρέμα γάλακτος ή σαντιγί… ξανασκεφθείτε το!

 

Dips

Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά. Δοκιμάστε το και ούτε που θα καταλάβετε τη διαφορά.

σνακς
Τα σνακς, όπως τα τσιπς, είναι γεμάτα λιπαρά

 

Επεξεργασμένες τροφές

Είναι σίγουρο ότι αυτό το ξέρετε ήδη: Πείτε όχι στα πατατάκια, γαριδάκια, μπισκότα, κράκερς και όλα τα σχετικά σνακς που μασουλάμε στο γραφείο, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης… Προτιμήστε μπαστουνάκια από αγγούρι, καρότο, πιπεριά με ένα ντιπ (όπως είπαμε πιο πάνω) ή ένα μπολάκι από μία φρουτοσαλάτα.

  2 tips για να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *