Η δίαιτα που επιτρέπει να τρώμε οτιδήποτε και όσο θέλουμε για 8 ώρες

Η δίαιτα που επιτρέπει να τρώμε οτιδήποτε και όσο θέλουμε για 8 ώρες.

δίαιτα που επιτρέπει να τρώμε οτιδήποτε

Μειώνει το βάρος και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση

 

Πρόκειται για τη δίαιτα 16:8 που πλέον έχει αναγνωριστεί από τους επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη δίαιτα επιτρέπει να καταναλώνουμε οποιαδήποτε τροφή θέλουμε, ανεξάρτητα από τις θερμίδες της μέχρι κάποια ώρα της ημέρας. Αυτό έδειξε και μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανή η απώλεια βάρους χωρίς να γίνεται περιορισμός σε τροφές και χωρίς αναγκαστική καταμέτρηση θερμίδων. Βασική προϋπόθεση είναι από κάποια ώρα της ημέρας και μετά, να μην τρώμε τίποτα. Η έρευνα Οι Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τα οφέλη της συγκεκριμένης δίαιτας, που είναι ένα είδος νηστείας με διαλείμματα.

Στη δίαιτα 16:8, επιτρέπεται η κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής για 8 ώρες, ενώ τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας επιτρέπεται μόνο το νερό και άλλα ποτά χωρίς θερμίδες, όπως το τσάι χωρίς ζάχαρη. Στην έρευνα συμμετείχαν 23 εθελοντές μέσης ηλικίας 45 ετών και δείκτη σωματικής μάζας 35 κατά μέσο όρο. Οι εθελοντές ακολούθησαν τη δίαιτα για 3 μήνες και οι ερευνη…

δίαιτα 16:8

 

Η δίαιτα που επιτρέπει να τρώμε οτιδήποτε και όσο θέλουμε για 8 ώρες

Οι συμμετέχοντες έχασαν περίπου το 3% του σωματικού βάρους τους και μειώθηκε η συστολική πίεση. Παρ’ όλα αυτά, δεν μειώθηκαν οι τιμές της χοληστερόλης ή το σωματικό λίπος.

«Το βασικό μήνυμα της μελέτης είναι ότι υπάρχουν στρατηγικές για την απώλεια των περιττών κιλών που δεν περιλαμβάνουν περιορισμό των θερμίδων ή αποκλεισμό συγκεκριμένων τροφών», δήλωσε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Κρίστα Βαράντι.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης δίαιτας, σε σύγκριση με παρόμοιες νηστείες, είναι ότι το διατροφικό πλάνο είναι “βιώσιμο”, δηλαδή είναι εύκολο να τηρηθεί. Απόδειξη αυτού είναι ότι από όλους τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ήταν ελάχιστοι αυτοί που εγκατέλειψαν τη δίαιτα, καθώς σε αντίστοιχες δοκιμές του παρελθόντος, οι περισσότεροι τα παρατούσαν….

  Στρατιωτική δίαιτα με μαγειρική σόδα - Θα χαθούν σαν θαύμα 3 κιλά από πάνω σου

 

valueforlife

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *