Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές και καταστρέφουν το σπίτι αλλά και την υγεία τους

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές και καταστρέφουν το σπίτι αλλά και την υγεία τους

 

Σύμφωνα τις έρευνες, οι γυναίκες περνούν 3 φορές περισσότερο χρόνο κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού από τους άνδρες.

Κατά κανόνα, μαγειρεύουν, φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και, φυσικά, καθαρίζουν. Ένα τακτοποιημένο σπίτι είναι όντως ευχάριστο στα μάτια μας, αλλά μόνο μέχρι να αντιληφθούμε ότι στη διαδικασία καθαρισμού και φροντίδας του σπιτιού μας, κάνουμε λάθη που μπορούν να βλάψουν όχι μόνο τα αντικείμενα γύρω μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μας αρέσει η τάξη και η τακτοποίηση και επίσης ενδιαφερόμαστε για τους αναγνώστες μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτά τα λάθη καθαριότητας που δεν προσφέρουν τίποτα καλό σε κανέναν, ακόμα κι αν φαίνεται το αντίθετο.

 

Χρησιμοποιείτε σκούπα χειρός αντί για ηλεκτρική

Χρησιμοποιείτε σκούπα χειρός αντί για ηλεκτρική

Φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο να σκουπίσετε την βρωμιά και τα ψίχουλα από το πάτωμα με μια σκούπα χειρός, παρά να βάλετε ηλεκτρική σκούπα ή να σφουγγαρίσετε. Αλλά το θέμα είναι ότι ένα στεγνό σκούπισμα δεν συλλέγει την σκόνη και την βρωμιά, αλλά αντ ‘αυτού την σηκώνει στον αέρα και την απλώνει σε όλο το δωμάτιο. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σκούπα χειρός μόνο στην περίπτωση που πρέπει να συλλέξετε γρήγορα το αλεύρι που έπεσε κάτω, για παράδειγμα.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σφουγγαρίστρα ή μια ηλεκτρική σκούπα. Κατά κανόνα, οι σύγχρονες σφουγγαρίστρες είναι πολύ πιο βολικές από ό,τι παλιά. Γι ‘αυτό το καθάρισμα της βρωμιάς από το πάτωμα δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο όσο ήταν στο παρελθόν.

 

Ρίχνετε λίπος και λάδι στον νεροχύτη ή στην τουαλέτα

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε γυναικεία προϊόντα, πετσέτες ή άλλα μεγάλα αντικείμενα στην τουαλέτα. Ωστόσο, λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ότι και άλλα μικρότερα πράγματα, όπως το λάδι, δεν πρέπει να φτάνουν στους σωλήνες αποχέτευσης. Ενώ μπορεί εύκολα να ξεπλυθεί με ζεστό νερό και σαπούνι στον νεροχύτη και να στραγγιστεί στο σωλήνα, μόλις το λίπος φτάσει στο κρύο τμήμα του σωλήνα, θα κολλήσει στα τοιχώματά του, θα συσσωρευτεί και θα οδηγήσει σε απόφραξη και δυσάρεστη οσμή.

  Το τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά

Για να μην δημιουργήσετε μια κατάσταση κατά την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χημικά απορρυπαντικά ή να καλέσετε έναν υδραυλικό, προσπαθήστε να αποφύγετε την τοποθέτηση λανθασμένων επιβλαβών αντικειμένων στους σωλήνες αποστράγγισης. Τα υπολείμματα του λαδιού μπορεί να τοποθετηθούν σε μια αδιάβροχη σακούλα και να πεταχτούν στα σκουπίδια.

 

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές και καταστρέφουν το σπίτι αλλά και την υγεία τους

Δεν χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Η ταπετσαρία σε ένα διαμέρισμα μπορεί να υγρανθεί και να μουχλιάσει εάν υπάρχει σταθερά υψηλή υγρασία. Επιπλέον, τα χαλιά, το παρκέ και η πλαστικοποίηση βλάπτονται επίσης από τον πολύ υγρό αέρα. Σε επίπεδο υγρασίας άνω του 55%, το δάπεδο γίνεται υγρό, μπορεί να διογκωθεί και να παραμορφωθεί και να αρχίσει να τσαλακώνεται.

Αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η έλλειψη υγρασίας είναι επίσης επιβλαβής για το σώμα και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών – από αλλεργίες και ξηροφθαλμία έως βρογχίτιδα. Για να φροντίσετε την υγεία σας, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα. Εστιάστε στο πώς αισθάνεστε και υγραίνεται πιο συχνά τον αέρα – ένα απλό μπουκάλι ψεκασμού μπορεί να σας βοηθήσει να το επιτύχετε.

Πλένετε την τουαλέτα και τον νιπτήρα χωρίς γάντια

Πλένετε την τουαλέτα και τον νιπτήρα χωρίς γάντια

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ισχυρά χημικά προϊόντα (απολυμαντικά και αντιβακτηριακά) για το πλύσιμο της τουαλέτας και του νιπτήρα. Αλλά λίγοι χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα φορώντας γάντια και μάσκα για προστασία. Αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα, οι δραστικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ακόμη και χημικό έγκαυμα. Η εισπνοή ατμών είναι επίσης επικίνδυνη: οι ίδιοι οι κατασκευαστές συνιστούν τη χρήση αυτών των προϊόντων μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους.

 

Φυτεύετε μεγάλα δέντρα κοντά στο σπίτι

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Είναι ωραίο να βλέπετε ανθισμένα τριαντάφυλλα ή να μυρίζετε έναν αρωματικό θάμνο κοντά στα παράθυρά σας. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν συνιστούν τo φύτεμα μεγάλων δέντρων και θάμνων κοντά στο σπίτι – οι ρίζες τους μπορεί να καταστρέψουν το θεμέλιο, ενώ το συχνό πότισμα μπορεί να χαλάσει το έδαφος.

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα στο μέλλον, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά κοντά στο σπίτι πληρούν τις εξής προδιαγραφές: πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 6 μέτρα από τα εξωτερικά τοιχώματα του κτηρίου έως τον κορμό του δέντρου (και τουλάχιστον 3 μέτρα από στους θάμνους) .

 

Αφήνετε τα παράθυρα συνεχώς ανοιχτά

Αφήνετε τα παράθυρα συνεχώς ανοιχτά

Από τη μία, όσοι έχουν ηλιόλουστα παράθυρα είναι τυχεροί επειδή έχουν περισσότερο φως στο διαμέρισμά τους. Από την άλλη, η επιθυμία να αφήσετε τις ακτίνες του ήλιου στο διαμέρισμα μπορεί να σας κάνει ένα μεγάλο κακό. Αυτό επειδή το τζάμι αποκρούει σχεδόν εντελώς τις υπεριώδεις ακτίνες Β, αλλά μεταδίδει τις ακτίνες τύπου Α. Αυτές είναι οι ακτίνες που προκαλούν φωτογήρανση του δέρματος και ξεθωριάζουν τα έπιπλα.

Το αντίθετο, είναι επίσης επικίνδυνο. Αν δηλαδή κρατάτε τις κουρτίνες συνεχώς κλειστές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ακτίνες του ήλιου σκοτώνουν μερικά βακτήρια και μας φτιάχνουν την διάθεση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

 

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές και καταστρέφουν το σπίτι αλλά και την υγεία τους

Πλένετε πολύ συχνά το χαλί

Πλένετε πολύ συχνά το χαλί

Ένα καθαρό χαλί είναι η υπερηφάνεια κάθε νοικοκυράς. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο χρόνο και ενέργεια ξοδεύετε για την αφαίρεση λεκέδων και τον καθαρισμό του. Αλλά το θέμα είναι ότι το πολύ συχνό πλύσιμο μπορεί να βλάψει το χαλί, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από τεχνητά υλικά και δεν κοστίζει πολύ.

Το χαλί μπορεί να αρχίσει να βρέχεται, η κόλλα του να σταματήσει να λειτουργεί και τα χρώματα του να χάσουν την λάμψη τους λόγω της επιπλέον υγρασίας – όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή του αντικειμένου. Για να παρατείνετε τη ζωή του, μην το βρέχετε πολύ συχνά και καθαρίστε την επιφάνεια με τον σωστό τρόπο: σκουπίστε το χαλί περίπου 2 φορές την εβδομάδα και πλύνετέ το τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

 

Κρατάτε την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή

Κρατάτε την πόρτα του πλυντηρίου κλειστή

Συχνά, δεν υπάρχει πολύς χώρος στο μπάνιο όπου είναι εγκατεστημένο το πλυντήριο και γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι κρατούν την πόρτα κλειστή. Ωστόσο, όταν η πόρτα είναι κλειστή, το νερό μέσα στο μηχάνημα δεν στεγνώσει. Ακόμα χειρότερα, η αυξημένη υγρασία είναι το ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μούχλας. Γι ‘αυτό οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε την πόρτα λίγο ανοιχτή όταν το πλυντήριο δεν λειτουργεί.

 

Χρησιμοποιείτε υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) που δεν αποθηκεύετε σωστά

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Στο Διαδίκτυο θα βρείτε άφθονες συνταγές όπου το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται ως καθολικός παράγοντας για τον καθαρισμό του σπιτιού, ξεκινώντας από τη σόμπα και φτάνοντας έως τους τοίχους. Αλλά το θέμα είναι ότι το οξυζενέ καθίσταται άχρηστο εάν δεν αποθηκεύεται σωστά: μπορεί να αποσυντεθεί όταν εκτίθεται σε φως.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα μπουκάλι από αδιαφανές πλαστικό ή να αποθηκεύσετε το προϊόν σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος: μόνο τότε θα διατηρήσει τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό των επιφανειών του σπιτιού.

 

Έχετε πάρα πολλά φυτά στην κρεβατοκάμαρα

Έχετε πάρα πολλά φυτά στην κρεβατοκάμαρα

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο άνετο μέρος στο σπίτι σας. Αλλά όταν αυτό το δωμάτιο στερείται άνεσης, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε διάφορα κόλπα για να την αποκτήσουμε: αγοράζουμε περισσότερα λουλούδια, μπιχλιμπίδια και αναμνηστικά ελπίζοντας ότι το έντονο άρωμα και οι φωτεινές λεπτομέρειες θα αλλάξουν την αντίληψή μας και ότι θα νιώσουμε πιο άνετα σε αυτό το δωμάτιο .

Πράγματι, τα φυτά βελτιώνουν το μικροκλίμα στο σπίτι και δημιουργούν άνεση, αλλά όχι όταν ανθίζουν. Η έντονη μυρωδιά των ανθοφόρων φυτών και το διοξείδιο του άνθρακα μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή απλά να σας ενοχλήσουν. Εάν δεν ενοχλείστε από τη μυρωδιά των λουλουδιών, αυτό είναι υπέροχο, αλλά εάν το άρωμά τους επηρεάζει τον ύπνο σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα λουλούδια σε άλλο μέρος.

 

Έχετε μια πληθώρα αναμνηστικών στο σπίτι

Λάθη που κάνουν πολλές νοικοκυρές

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι όσο περισσότερα πράγματα αποθηκεύουν στο σπίτι, τόσο περισσότερο θα πρέπει να καθαρίσουν. Όλα αυτά τα ειδώλια και τα αναμνηστικά είναι τέλειοι «μαγνήτες» για τη σκόνη του σπιτιού και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, τα επίπεδα θορύβου μπορεί επίσης να επηρεάσουν την ευημερία σας.

Για παράδειγμα, ένα μεγάλο ενυδρείο μπορεί να κάνει κάποιους πολύ σταθερούς θορύβους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επιλέξουν: είτε να παρακολουθήσουν τα ψάρια και να ανέχονται το βουητό του φίλτρου ή να τοποθετήσουν το ενυδρείο σε ένα δωμάτιο όπου ο θόρυβός του φίλτρου δεν θα ενοχλήσει την ανάπαυσή τους

 

enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *