Μακριά – δυνατά και γερά μαλλιά με νερό ρυζιού

Μακριά – δυνατά και γερά μαλλιά με νερό ρυζιού

γερά μαλλιά με νερό ρυζιού

 

Υπάρχει μία θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε από τις γυναίκες της αυλής στην Αρχαία Ιαπωνία μέχρι σήμερα από celebrities όπως η Cardi B σήμερα.

Και αυτή είναι το νερό ρυζιού στα μαλλιά.

Το νερό ρυζιού είναι ένα απλούστατο παρασκεύασμα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας.

 

Κυριολεκτικά, χρειάζεσαι μόνο νερό και ρύζι.

Παρά την απλότητα της παρασκευής του, τα οφέλη και αποτελέσματα του εδώ και χιλιετίες παραμένουν εντυπωσιακά. Γιατί το νερό ρυζιού ενισχύει και ενδυναμώνει την τρίχα, προσφέροντας πιο μακριά και γερά μαλλιά. Τα διατροφικά οφέλη του ρυζιού είναι ευρέως γνωστά. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα δημητριακά και πλούσιο σε φολικό.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και μπορείς να το φτιάξεις με 2 τρόπους.

Να το βράσεις ή να το μουλιάσεις. Το μούλιασμα είναι προτιμότερο καθώς επιτρέπει τη ζύμωση του ρυζιού για 24 ώρες, προσφέροντας τα περισσότερα οφέλη στα μαλλιά σου.

 

Μακριά – δυνατά και γερά μαλλιά με νερό ρυζιού

Τα υλικά και σκεύη που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

½ κούπα ρύζι 2 κούπες νερό Σουρωτήρι 2 μπολ 1 αποθηκευτικό σκεύος με καπάκι Ένα μπουκάλι με σπρέι

 

Εάν προτιμήσεις να το μουλιάσεις η διαδικασία έχει ως εξής:

– Ρίχνεις ½ κούπα μη μαγειρεμένου ρυζιού σε ένα σουρωτήρι – Ξεπλένεις καλά – Τοποθετείς το ρύζι σε ένα μπολ με 2 κούπες νερό – Μουλιάζεις για έως και 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου – Στραγγίζεις το νερό ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ – Μεταφέρεις το νερό ρυζιού μέσα στο μπουκάλι με το σπρέι και το κρατάς στο ψυγείο μέχρι τη χρήση του

  Συμβουλές από στιλίστες για να διατηρούμε τα μαλλιά μας καθαρά και ογκώδη

 

Εάν πάλι προτιμήσεις να το βράσεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

– Ρίχνεις ½ κούπα μη μαγειρεμένου ρυζιού σε ένα σουρωτήρι – Ξεπλένεις καλά – Βράζεις 2 κούπες νερό – Ρίχνεις το ρύζι στο βραστό νερό και βράζεις μέχρι να θολώσει το νερό – Κλείνεις τη φωτιά και αφήνεις το νερό να κρυώσει – Στραγγίζεις – Μεταφέρεις το νερό ρυζιού στο μπουκάλι με το σπρέι – Τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι τη χρήση

Ανεξάρτητα τη μέθοδο παρασκευής που θα επιλέξεις, είναι καλό να θυμάσαι ότι το νερό ρυζιού διαρκεί μέχρι και 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

 

mpoufakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *