Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα 10 έξυπνα tips

Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα 10 έξυπνα tips

Τα 10 έξυπνα tips για να οργανώσετε και να τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα

 

Το να τακτοποιήσετε τα ρούχα στη ντουλάπα είναι σίγουρα μια δουλειά που σκέφτεστε αρκετό καιρό πριν την κάνετε. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείτε να βρείτε τα ρούχα σας γρήγορα όταν βιάζεστε. Εξαιτίας των καθημερινών μας υποχρεώσεων, μερικές φορές επικρατεί χάος μέσα στη ντουλάπα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε.

Το πιο ενοχλητικό πράγμα είναι ότι μερικές φορές αφιερώνουμε χρόνο να οργανώσουμε τα ρούχα μας, και μετά από λίγο καιρό, βλέπουμε όλες τις προσπάθειές μας να πηγαίνουν στράφι επειδή όλα είναι άνω κάτω πάλι. Το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζουμε τα κόλπα για να αξιοποιήσουμε το χώρο που έχουμε και καταλήγουμε απλά να γεμίζουμε τα συρτάρια μας.

 

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 10 καλύτερα κόλπα για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας.

10 καλύτερα κόλπα για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας

Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα 10 έξυπνα tips

Όταν ξεκινάμε να τακτοποιούμε τη ντουλάπα, συνήθως ξεχωρίζουμε τα ρούχα ανά κατηγορία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

1. Χρησιμοποιήστε κυκλικά δοχεία αποθήκευσης

Μερικά κυκλικά δοχεία αποθήκευσης, είτε μεταλλικά είτε πλαστικά, μπορεί να είναι χρήσιμα για να ξεχωρίσουμε τα μικρά αξεσουάρ που κάνουν τη ντουλάπα μας να δείχνει ακατάστατη.
Μπορείτε να τα βάλετε στα συρτάρια και να αποθηκεύσετε εκεί κασκόλ, μπαντάνες ή ζώνες.

2. Τυλίξτε τα μπλουζάκια σας

Το να διπλώνετε ή να βάζετε τα μπλουζάκια σε κρεμάστρες δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για να έχετε μια τακτοποιημένη ντουλάπα.

  29χρονη καλλιεργεί 500 φυτά στο μικρό της σπίτι

Ένας απλός τρόπος είναι να τα τακτοποιείτε τυλίγοντας τα και ξεχωρίζοντας τα ανά χρώμα, για παράδειγμα.

Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα 10 έξυπνα tips

3. Τακτοποιήστε τα ρούχα σας όρθια

Τακτοποιήστε τα ρούχα σας όρθια

Η προηγούμενη επιλογή μερικές φορές δεν τραβάει την προσοχή όταν τακτοποιείτε τα ρούχα στη ντουλάπα. Επομένως, υπάρχει άλλη μία επιλογή για να αποθηκεύσετε τα μπλουζάκια σας.

Μια πολύ απλή λύση για να αξιοποιήσετε το χώρο σας είναι να τα διπλώσετε και να τα τοποθετήσετε όρθια μέσα στα συρτάρια.

4. Τοποθετήστε τα κασκόλ σε γαντζάκια

Τα γαντζάκια για τα ρούχα είναι ιδανικά για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο όταν οργανώνετε τη ντουλάπα σας.

Σε αυτή την περίπτωση, τα χρησιμοποιείτε για να κρεμάσετε κασκόλ, μπαντάνες, και άλλα μακριά αξεσουάρ καθώς θα φαίνονται οργανωμένα και δε θα τσαλακώνονται.

5. Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες με χρωματιστή κλωστή για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

Η εξατομίκευση των κρεμαστρών για τα ρούχα είναι ένα πολύ χρήσιμο κόλπο όταν θέλουμε να έχουμε τα πάντα στη θέση τους. Καλύπτοντάς τες με χρωματιστές κλωστές ή κορδέλες, μπορείτε να χωρίσετε τα ρούχα σας σε κατηγορίες.

6. Κρεμάστε τις μπότες σας

Οι μπότες είναι ένα ξεχωριστό είδος παπουτσιού. Ωστόσο, συνήθως πιάνουν αρκετό χώρο όταν αποθηκεύονται μέσα στη ντουλάπα.

Για να τις αποθηκεύσετε χωρίς να τις καταστρέψετε απλά βάλτε μερικά γαντζάκια για να τις κρεμάσετε.

7. Προσθέστε μια ράβδο που επεκτείνεται για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

Υπάρχουν διάφορες ράβδοι διαθέσιμες στην αγορά, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν πολύ εύκολα μέσα στη ντουλάπα. Εκμεταλλευόμενοι τους ελεύθερους χώρους, είναι δυνατόν να προσθέσετε ακόμη περισσότερο χώρο για να διατηρήσετε τα πράγματά σας οργανωμένα.

  Πόσο διαρκούν ΟΛΕΣ οι τροφές σε ψυγείο, κατάψυξη και αποθήκη!
8. Κρεμάστε τα τζιν παντελόνια σε γαντζάκια κουρτίνας

Τα γαντζάκια από τις κουρτίνες μπάνιου μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως ένα αξεσουάρ για να οργανώσετε και να τακτοποιήσετε τα ρούχα στη ντουλάπα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το μικρό στοιχείο μπορεί να είναι χρήσιμο για να κρεμάσετε τα τζιν και τα παντελόνια σας.

9. Χρησιμοποιήστε το καπάκι από τα κουτάκια αναψυκτικών για να τακτοποιήσετε τα ρούχα σας

Μπορεί αυτή η ιδέα να σας ακούγεται περίεργη. Ωστόσο, είναι αρκετά χρήσιμη για να αξιοποιήσετε το χώρο όταν αρχίζει να γεμίζει η ντουλάπα σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το καπάκι από το κουτάκι σε μια κρεμάστρα και μετά να βάλετε εκεί άλλη μια κρεμάστρα.

Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα

10. Βάλτε τα εσώρουχα σε κουτιά

Μικρά χάρτινα κουτιά, ή ακόμη και ξύλινα κουτιά, μπορούν να είναι χρήσιμα για να ξεχωρίσετε τα εσώρουχά σας χωρίς δυσκολία. Όταν κάνετε αυτές τις προσθήκες στα συρτάρια μιας ντουλάπας, μπορείτε να κάνετε διάφορα τμήματα για ξεχωριστά ρούχα.

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι χωράνε στο έπιπλο για να μπορείτε να το κλείνετε εύκολα. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουτιά για να αποθηκεύσετε μπλουζάκια, κασκόλ ή άλλα μικρά αξεσουάρ.

 

Τακτοποιήστε τα ρούχα στη ντουλάπα 10 έξυπνα tips

Μερικές τελευταίες σκέψεις

Σε μερικές περιπτώσεις, αφού εφαρμόσετε αυτά τα κόλπα για να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε τα ρούχα στη ντουλάπα, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ακόμα δεν έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε όλα τα πράγματα σας. Επομένως, μάθετε να χρησιμοποιείτε μερικές εναλλακτικές.

Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε:

Ράφια τοίχου
Θήκες οργάνωσης για να κρεμάσετε τα ρούχα
Ράφια για τα παπούτσια
Συρτάρια που χωράνε κάτω από το κρεβάτι
Θήκες οργάνωσης με ξύλινα κουτιά

  Τέσσερις τρόποι να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

 

igynaika.gr

Αφήστε μια απάντηση