Τα 6 υλικά που κρατάνε την δίαιτά σου στο χέρι

υλικά που κρατάνε την δίαιτά σου

Τα 6 υλικά που κρατάνε την δίαιτά σου στο χέρι

 

Kάθε δίαιτα είναι διαφορετική.

Διαφορετικά υλικά, διαφορετικές δοσολογίες, διαφορετικές οι ανάγκες άλλωστε του κάθε ένα ξεχωριστά ο οποίος μπαίνει στην διαδικασία της απώλειας ή της συντήρησης κιλών.

Όμως υπάρχουν κάποιες σταθερές, έξι συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία ανεξάρτητα συγκεκριμένου προγράμματος, είναι αυτά που κρατάνε την δίαιτά σου στο χέρι.

Στα καλά νέα, αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν δεν θέλεις να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένη οδό με αυστηρά προγράμματα, μπορείς απλά να δώσεις σε αυτά τα 6 την σημασία που τους πρέπει και ακόμα και έτσι θα΄χεις αποτέλεσμα.

 

Τα 6 υλικά που κρατάνε την δίαιτά σου στο χέρι

Νερό,

τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα. Το νερό βοηθάει να καλύψει το αίσθημα της πείνας αλλά και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι το πρώτο απαραίτητο στοιχείο μιας διατροφής.

Υδατάνθρακας,

του έχουν καταλογιστεί πολλά αλλά η αλήθεια είναι πως ο υδατάνθρακας είναι καλό να μειώνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται από την ζωή μας αλλά κόβεται από όπου είναι δυνατό. Λιγότερο ψωμί για παράδειγμα.

Ζάχαρη,

επίσης της έχουν καταλογιστεί πολλά και όχι μόνο σε σχέση με την αύξηση του βάρους. Η ζάχαρη λειτουργεί καλύτερα ως αντιπαράδειγμα όπως ακριβώς και ο υδατάνθρακας. Δεν χρειάζεται να εξαφανιστεί, αλλά ίσως να αντικατασταθεί από φυσικά γλυκαντικά ή να περιοριστεί.

Πρωτεΐνη,

εδώ μιλάμε για το απόλυτο “υλικό” της δίαιτας. Η πρωτεΐνη είναι ο καλύτερος φίλος μας. Το κλειδί της επιτυχίας όλης της διαδικασίας. Την βρίσκεις στα λαχανικά και στο λευκό κρέας, στα γαλακτοκομικά και μάλιστα σε πολύ γευστικές εκδοχές.

  Η δίαιτα της σούπας: Χάστε έως και 7 κιλά σε μια εβδομάδα
Λιπαρά,

δεν εξαφανίζονται. Υπάρχουν και τα καλά λιπαρά άλλωστε. Τα λιπαρά όμως κάνουν την διαφορά γιατί πολλές φορές είναι κρυμμένα οπότε προσέχεις να επιλέγεις προϊόντα που τα περιέχουν σε χαμηλά ποσοστά.

Αλάτι,

το αλάτι δεν παχαίνει και δεν αδυνατίζει από μόνο του. Αλλά όταν μειώνεις την χρήση του, αποφεύγεις τα περιττά πρηξίματα από την κατακράτηση υγρών.

 

parallaximag

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση