Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης: Η Λίτσα Πατέρα εξηγεί ποια ζώδια θα επηρεαστούν και γιατί

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου

Η Λίτσα Πατέρα εξηγεί ποια ζώδια θα επηρεαστούν και γιατί

Δύο εκλείψεις «ανακατεύουν την τράπουλα»

 

Η πρώτη είναι η ολική έκλειψη Σελήνης (Πανσέληνος) στις 26 Μαΐου στον Τοξότη και η δεύτερη είναι η έκλειψη Ηλίου (Νέα Σελήνη) στις 10 Ιουνίου στους Διδύμους.

Αυτές τις δύο εκλείψεις οφείλουμε να τις αναλύσουμε μαζί, καθώς, εξαιτίας της χρονικής τους εγγύτητας, μας επηρεάζουν συνδυαστικά. Η επιρροή της έκλειψης Ηλίου τον Ιούνιο θα ξεκινήσει να μας επηρεάζει, καθώς ήδη θα βρισκόμαστε υπό την επιρροή της έκλειψης Σελήνης στα τέλη Μαΐου.

Ας μελετήσουμε λίγο πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο εκλείψεων και ας δούμε πώς επηρεάζει τα ζώδια καθεμιά από αυτές τις εκλείψεις.

 

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης: Η Λίτσα Πατέρα εξηγεί ποια ζώδια θα επηρεαστούν και γιατί

ΚΡΙΟΣ

Μπορεί η Πανσέληνος στον Τοξότη να σας ανοίγει νέους δρόμους και επαφές στην καθημερινή ζωή, όμως οικογενειακές και επαγγελματικές υποθέσεις ίσως αποδειχθούν αρκετά ενοχλητικές.

ΤΑΥΡΟΣ

Ένα οικονομικό θέμα θα πρέπει να το διεκπεραιώσετε όσο πιο συνετά μπορείτε. Αποφύγετε συζητήσεις που «καίνε» και δεν είναι ευχάριστες, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε και δύσκολες μετακινήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σχέσεις και συνεργασίες θα σας προβληματίσουν, καθώς θα αναθεωρήσετε πολλά την περίοδο αυτή. Ακόμα, προσοχή σε οικονομικά θέματα, τα οποία και αυτά θα σας δημιουργήσουν προβληματισμούς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι βέβαιο ότι την περίοδο αυτή θα πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για τις οποίες ίσως να μην είστε έτοιμοι. Η όψη του Αρη – Πλούτωνα θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

ΛΕΩΝ

Μπορεί αυτή καθαυτή η έκλειψη να μη σας επηρεάζει δυσαρμονικά, όμως η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο θα δημιουργήσει παρασκηνιακές καταστάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να σας βλάψουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη θα φέρει στην επιφάνεια τόσο οικογενειακές όσο και επαγγελματικές υποθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να σας προβληματίσουν. Προσοχή σε λαθεμένες επιλογές. Φίλοι μπορεί να είναι επιζήμιοι.

ΖΥΓΟΣ

Πολλοί θα βρεθείτε σε σημαντικά διλήμματα, ενώ θα αναθεωρήσετε πολλές από τις αποφάσεις σας. Ένα επαγγελματικό θέμα θα επηρεάσει και την προσωπική σας ζωή (γ’ δεκαήμερο).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οικονομικές και συναισθηματικές υποθέσεις θα είναι προ των πυλών, με αβέβαια αποτελέσματα. Όμως, ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο θα μπορούσε να σας βλάψει, και για αυτό οφείλετε να κάνετε πολύ προσεκτικές κινήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται πολλή προσοχή και θα πρέπει να αποφύγετε λαθεμένες εκτιμήσεις, τόσο σε οικογενειακά όσο και σε προσωπικά θέματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέματα εργασίας (υγείας) θα έρθουν στο προσκήνιο. Θα υπάρξουν όμως αλλαγές ή αναθεωρήσεις. Η παρουσία του Άρη στον Καρκίνο θα προβληματίσει ιδιαίτερα και θα δημιουργήσει προβλήματα με τον σύντροφο ή με συνεργάτες (γ’ δεκαήμερο).

  Άση Μπήλιου Αν έχεις γεννηθεί αυτές τις ημερομηνίες το 2019 θα είναι η τυχερότερη χρονιά της ζωής σου

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η συναισθηματική σας ζωή την περίοδο αυτή θα σας προβληματίσει και δεν αποκλείεται και εσείς να προχωρήσετε σε αναθεώρηση ζητημάτων. Στον εργασιακό χώρο αλλά και σε θέματα υγείας απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί.

ΙΧΘΥΕΣ

Οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα θα έρθουν στο προσκήνιο. Πολλές αποφάσεις θα αναθεωρηθούν, ενώ θα πρέπει να συμπαρασταθείτε σε αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πανσέληνος (Ολική έκλειψη Σελήνης)

 

Πανσέληνος (Ολική έκλειψη Σελήνης)

Στις 26 Μαΐου πραγματοποιείται Πανσέληνος στο ζώδιο του Τοξότη στην 5ᵒ26΄ (ολική έκλειψη Σελήνης). Το ζώδιο του Τοξότη, εκτός από ταξίδια και επαφές με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά, δημιουργεί έντονα την ανάγκη για γνώσεις και αναζήτηση της αλήθειας πάνω σε νομικά και διαδικαστικά θέματα τα οποία ακόμα αναζητούν εξηγήσεις. Βέβαια, η Πανσέληνος (ο Ήλιος απέναντι από τη Σελήνη) αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους αφήνει μεγάλες ελπίδες για κινητικότητα, τόσο στην επικοινωνία όσο και στο εμπόριο. Η δυσαρμονική όψη του Δία θα παροτρύνει το άνοιγμα επιχειρήσεων, οι οποίες ίσως να μην έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο. Απαιτείται σωστός προϋπολογισμός. Η υπεραισιοδοξία θα μπορούσε να βλάψει.

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου

 

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης

Η αντίθεση του Άρη (στον Καρκίνο) με τον Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Αμερική και τη Ρωσία, και γενικότερα να υπάρξει κλίμα αντιδράσεων.

Το τέλος του μήνα ευνοεί την… επούλωση των πληγών. Όμως, στις 30 αρχίζουν οι αναθεωρήσεις, αφού ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του (προσοχή στην επικοινωνία) έως τις 23/06, μολονότι η ευνοϊκή όψη Άρη – Ποσειδώνα δείχνει τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε!

Το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, ωστόσο η ολική έκλειψη δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο θα απολαύσουν όσοι μπορούν από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τμήματα της Ανατολικής Ασίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής, σύμφωνα με τη NASA.

Το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», όπως το έχουν ονομάσει οι Ινδιάνοι της Αμερικής, επειδή αυτή η πανσέληνος συμπίπτει με τη μεγάλη άνθηση των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Η πανσέληνος θα φθάσει στην κορύφωση της λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαΐου, αλλά μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου (περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας της 26ης Μαΐου) η Σελήνη θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).

Αιτία του φαινομένου της υπερπανσελήνου είναι η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη, που αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων. Υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης.

Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο), με μέση απόσταση περίπου τα 384.500 χιλιόμετρα. Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται έχουμε υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνο. Οι όροι αυτοί δεν είναι αστρονομικοί. Ο όρος, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979.

  Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και αδυναμίες των ζωδίων

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου

Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερπανσέληνος είναι περίπου 8% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Η δεύτερη αυτή υπερπανσέληνος του 2021 θα είναι πιο εντυπωσιακή από την πρώτη του Απριλίου, επειδή η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα. Η επόμενη τρίτη και τελευταία υπερ-πανσέληνος του 2021, η οποία θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή από τη δεύτερη, θα συμβεί στις 24 Ιουνίου.

 

Νέα Σελήνη (Έκλειψη Ηλίου)

Νέα Σελήνη (έκλειψη Ηλίου) πραγματοποιείται στις 10 Ιουνίου (19ᵒ47΄) των Διδύμων, σε σύνοδο με τον Ερμή. Η σύνοδος του Ήλιου, της Σελήνης και του Ερμή θα μπορούσε να διευκολύνει τόσο την επικοινωνία όσο και τις συζητήσεις, τις επαφές. Συμφωνίες και συμβάσεις ίσως πραγματοποιηθούν σε χαλαρό κλίμα.

Είναι κατάλληλη περίοδος για μετακινήσεις, ενδιαφέροντα σεμινάρια ή θέματα Παιδείας. Όμως, το γεγονός ότι συμμετέχει ο Ποσειδώνας -λαθεμένες εκτιμήσεις, εξαπατήσεις, θέματα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο θα μας προβληματίσουν- και ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία δείχνει πως θα μπορούσαν να γίνουν λάθη και υποσχέσεις να μην τηρηθούν ή να καθυστερήσουν.

Η έκλειψη αυτή, πάντως, θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε ασθένειες που έχουν σχέση με τους πνεύμονες. Ακόμα, το γεγονός ότι ήδη έχει προηγηθεί η αντίθεση Άρη – Πλούτωνα δείχνει πως μπορεί να υπάρξουν ύπουλες ενέργειες ή επαναστατικές τάσεις. Είναι βέβαιο ότι στην Ε.Ε. θα χρειαστεί να γίνουν δομικές αλλαγές, για να υπάρξει μια κάποια ισορροπία.

Σε πολλά κράτη θα υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα επηρεάζεται θετικά από τον Πλούτωνα και είναι αρκετά ανθεκτική στις διάφορες αναταραχές, η έκλειψη αυτή θα φέρει αρκετή αναστάτωση και ταραχές. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν έντονες λαϊκές διαμαρτυρίες και βίαια επεισόδια.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρξουν αντιδράσεις από κάποιες κυβερνήσεις. Έτσι, θα επικρατήσει σοβαρός σκεπτικισμός. Ίσως λάβουν χώρα αρκετές συνεδριάσεις, ώστε να βρεθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης.

 

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης: Η Λίτσα Πατέρα εξηγεί ποια ζώδια θα επηρεαστούν και γιατί

Οι εξελίξεις στον ζωδιακό χάρτη

ΚΡΙΟΣ

Συμφωνίες που ίσως κάνετε με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας απαιτούν προσοχή. Μελετήστε προσεκτικά τις κινήσεις σας (γ’ δεκαήμερο), καθώς η υπερβολή μπορεί να σας βλάψει.

ΤΑΥΡΟΣ

Δεν πρέπει να εμπλέξετε φίλους ή ομοϊδεάτες σε θέματα οικονομικής φύσης. Αποφύγετε διενέξεις με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Προσοχή κατά τις μετακινήσεις σας.

  Μην Περιμένεις Από Αυτά Τα Ζώδια Να Σε Έχουν… Κορώνα Στο Κεφάλι Τους

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη δεν ευνοεί επαγγελματικές ή κοινωνικές (γάμος) αποφάσεις και ξεκινήματα. Ακόμα, ένα οικονομικό θέμα δεν εγγυάται ασφάλεια. Προσοχή σε εξαπατήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η περίοδος αυτή δεν ευνοεί την εφαρμογή νέων σχεδίων, τόσο οικονομικά όσο και προσωπικά. Μην εμπιστεύεστε πρόσωπα τα οποία δεν τα γνωρίζετε όσο καλά χρειάζεται.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να φέρει ευχάριστα γεγονότα σε εσάς του Λέοντες, δεν επιτρέπει να έχουμε πολύ ξεκάθαρη εικόνα. Φίλοι ή συνεργάτες (γύρω από οικονομικά θέματα) ίσως προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους θα φέρει στο προσκήνιο επαγγελματικά ή κοινωνικά θέματα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν λάθη ή εξαπατήσεις, και για αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους μπορεί να σας ανοίξει νέους δρόμους και νέες προοπτικές. Όμως, η συμμετοχή του Ποσειδώνα δεν αποκλείεται να φέρει «θολές» καταστάσεις και γεγονότα σε τομείς όπως η εργασία και η υγεία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν ετοιμάζεστε για κάποια επαγγελματική ή οικονομική απόφαση και εκκίνηση, οφείλετε να είστε πολύ προσεκτικοί και προετοιμασμένοι, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν εμπόδια ή «θολές» οικονομικές εμπλοκές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη Ηλίου απέναντι από το ζώδιό σας θα μπορούσε να δημιουργήσει απρόβλεπτες εμπλοκές με τον σύντροφο ή με τους συνεργάτες σας. Ακόμα, απαιτείται προσοχή σε οικογενειακές καταστάσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στον χώρο της εργασίας (υγείας) δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις ή λάθη. Αυτά τα προβλήματα δεν αποκλείεται να προέλθουν από πρόσωπα του περιβάλλοντός σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα πρέπει να δείξετε κατανόηση και να συμπαρασταθείτε σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο Ποσειδώνας δεν αποκλείεται να δημιουργήσει απατηλές καταστάσεις, καθώς και σύγχυση.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι οικογενειακές καταστάσεις (ενδεχομένως και θέματα ακίνητης περιουσίας) θα έρθουν στο προσκήνιο. Δεν πρέπει να προχωρήσετε στο προφανές. Θα υπάρξουν λάθος εκτιμήσεις, και για αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί.

 

Υπερπανσέληνος 26 Μαΐου και ολική έκλειψη Σελήνης: Η Λίτσα Πατέρα εξηγεί ποια ζώδια θα επηρεαστούν και γιατί

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης από το 2019

 

Η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης από το 2019

Όσον αφορά την ολική έκλειψη της Τετάρτης, που είναι η πρώτη μετά τον Ιανουάριο του 2019, συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ολόκληρη μέσω της σκιάς της Γης και το φεγγάρι παίρνει έτσι μια πιο σκούρα κοκκινωπή ή «ματωμένη» απόχρωση.

Το επόμενο αξιόλογο αστρονομικό φαινόμενο θα είναι μία δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 10 Ιουνίου. Τέτοιου είδους έκλειψη συμβαίνει, όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον ηλιακό δίσκο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «δαχτυλίδι» ηλιακού φωτός γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι. Αυτή η έκλειψη θα είναι εν μέρει μόνο ορατή από την Ευρώπη.

 

athensmagazine

Αφήστε μια απάντηση