Να μετανοήσουμε και να εξομολογούμαστε γιατί στον άλλο κόσμο μετάνοια δεν υπάρχει

Να μετανοήσουμε και να εξομολογούμαστε

Να μετανοήσουμε και να εξομολογούμαστε

ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Όταν Εκκλησιάζεσαι την Κυριακή παίρνεις 17.000 βαθμούς. Όταν Κοινωνάς 33.000. Όταν Εξομολογείσαι 70.000 βαθμούς! Μόλις Εξομολογηθείς, ο Θεός σου χτίζει στον Παράδεισο πύργο με εκκλησία και καντήλα ακοίμητη!

 

Έσβησε η καντήλα, ανεβαίνεις επάνω! Και το βρίσκεις έτοιμο!

Όποιος διαβάζει συνεχώς επί τρεις φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς, η Παναγιά θα του δώσει ό,τι της ζητήσει! Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα και θαύματα!

Να μην βλασφημείτε ποτέ! Να το πείτε στα παιδιά! Γιατί θα ΄ρθει πρώτο ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεύτερο ατύχημα, τρίτο και τέλος! Να μην κάνετε σαρκική αμαρτία μέσα στο αυτοκίνητο! Θα έρθει αυτοκινητιστικό ατύχημα! Με τρία πράγματα ο Διάβολος μας παίρνει στην Κόλαση: σαρκικά, αιρέσεις και μαγεία!

Νύχτα γεννήθηκε ο Χριστός, νύχτα Αναστήθηκε, νύχτα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

Είδε κάποιος αυτούς που αυτοκτόνησαν να είναι κρεμασμένοι ανάποδα από τα πόδια σε ένα μέρος που μυρίζει ανυπόφορα! Αυτοί έκαναν φόνο (του εαυτού τους) χωρίς να μπορούν να μετανοήσουν οι ίδιοι, επειδή πέθαναν.

Για όσους δικούς μας κοιμήθηκαν, ελεημοσύνες, λαμπάδες, μνημόσυνα, σαρανταλείτουργα, συνέχεια. Δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει εκεί, παρά μόνον εμείς, ζητώντας με έργα το έλεος του Θεού.

Η ελεημοσύνη σε βγάζει από την κόλαση. Δίνε, βοήθα, ελεημοσύνη. Η Παναγιά γονατιστή θα πέσει στα πόδια του Χριστού για τους ελεήμονες, για τους αμαρτωλούς ελεήμονες. Θα πάνε σε ανάπαυση. Θα γλιτώσουν την κόλαση. Να κάνουμε υπομονή. Να μην απελπιζόμαστε ποτέ.

Να μετανοήσουμε και να Εξομολογούμαστε, γιατί στον άλλο κόσμο μετάνοια δεν υπάρχει. Και να Κοινωνούμε μία φορά τον μήνα οι παντρεμένοι, με αποχή από τα συζυγικά 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά τη Θεία Κοινωνία. Τα κορίτσια και οι χήρες, όταν δεν έχουν τα γυναικεία, να Κοινωνούν κάθε Κυριακή. Όλα αυτά τηρώντας την νερόβραστη νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής.

  Αγκαλιάστε τα παιδιά σας! Θα τα κάνετε όχι μόνο ευτυχισμένα, αλλά και πιο έξυπνα!

Γέροντας Μόδεστος Αγιορείτης

ΑΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

vimaorthodoxias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *