Πώς μπορείς να διώξεις τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα;

Πώς μπορείς να διώξεις τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα

Πώς μπορείς να διώξεις τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα

 

Η μυρωδιά του τσιγάρου μπορεί να μην ενοχλεί τον ίδιο τον καπνιστή (που την έχει συνηθίσει) αλλά σίγουρα ενοχλεί αυτούς που βρίσκονται γύρω του και δεν καπνίζουν.

Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα και να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητική.

Όπως ξέρεις, ο πιο απλός τρόπος για να διώξεις την μυρωδιά του τσιγάρου είναι να βγάλεις το ρούχο στη βεράντα να αεριστεί. Αλλά υπάρχουν φορές που κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλεις το ρούχο που μυρίζει σε μία πλαστική σακούλα και να προσθέσεις μέσα στη σακούλα μερικά χαρτάκια αρωματισμένα με αιθέρια έλαια. Άφησέ τα εκεί για μερικές ώρες και το ρούχο σου θα μυρίζει πολύ καλύτερα.

Για να μην «κολλάνε» τσιγαρίλα και τα άλλα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου μπορείς να βάλεις ένα-δυο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο για να μοσχομυρίσει όλη η ντουλάπα.

Τέλος, για να διώξεις την μυρωδιά πριν βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο βάλε σε μία πλαστική σακούλα το ρούχο ή τα ρούχα που μυρίζουν, πρόσθεσε 2-3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων.

Ανακίνησε τη σακούλα καλά, άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα και μετά πλύνε το κανονικά στο πλυντήριο.

Χρηστικό tip για να φύγει η μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα

Μην βάζετε ποτέ ρούχο που μυρίζει τσιγάρο στα άπλυτα γιατί θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα.

 

Πώς μπορείς να διώξεις τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα

Πηγή 

trelogaidouri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *