Τρόποι να γυμναστείς στις διακοπές χωρίς γυμναστήριο

Τρόποι να γυμναστείς στις διακοπές

5 τρόποι να γυμναστείς στις διακοπές χωρίς γυμναστήριο

 

Μην ανησυχείς, κανένας δεν περιλαμβάνει γυμναστήριο

Η πιο ξέγνοιαστη, χαρούμενη, ξέφρενη εποχή του χρόνου έχει καταφθάσει για τα καλά και οι διακοπές βρίσκονται στο μυαλό των περισσότερων από εμάς, είτε είμαστε ακόμα στο γραφείο είτε φτιάχνουμε τις βαλίτσες για την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση.

Σε περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία ατόμων που διατηρεί μία συχνή και συγκεκριμένη ρουτίνα σε σχέση με την γυμναστική, ίσως ανάμεσα στον ενθουσιασμό για εκδρομή και την έρευνα αξιοθέατων και μαγαζιών με καλό φαγητό, να ανησυχείς πως θα βγεις εκτός προγράμματος όσο χαλαρώνεις σε κάποιο νησί. Υπάρχει όμως η λύση και, όχι, δεν συμπεριλαμβάνει καμία επίσκεψη στο λόκαλ γυμναστήριο. Έχουμε και όρια.

Ιδού μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι να παραμείνεις ενεργός και active όσο είσαι σε διακοπές:

5 τρόποι να γυμναστείς στις διακοπές χωρίς γυμναστήριο

1. Kάνε πεζοπορία

Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για τα τεράστια οφέλη του περπατήματος, τόσο στην ψυχική όσο και στην σωματική υγεία. Xτίζει τους μύες σου, σε βοηθάει να μεταβολίσεις και να κάψεις λίπος, αφαιρεί μπόλικες θερμίδες και μονίμως σε κρατάει σε μία εγρήγορση και ένα ενδιαφέρον. Είμαστε τυχεροί έτσι ώστε να ζούμε σε μία χώρα με εκπληκτικές εναλλαγές τοπίων και υπέροχων διαδρομών, επομένως μπορείς να εκμεταλλευτείς το μέρος που επισκέπτεσαι και να το ανακαλύψεις περπατώντας.

Φρόντισε μόνο να έχεις λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσεις από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερα να ξεκινήσεις την πεζοπορία τις πρωινές ώρες λοιπόν, έχοντας πάντα μαζί σου νερό, αντηλιακό, καπέλο και σωστή ενδυμασία.

Kάνε πεζοπορία

2. Κολύμπησε

Ωραία και η ηλιοθεραπεία, αλλά γιατί να μην απολαύσεις την θάλασσα όσο περισσότερο μπορείς; Mία ώρα σταθερό κολύμπι μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις μέχρι και 500 θερμίδες, γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα σου. Και αν βαρεθείς να κάνεις απλωτές, υπάρχουν ένα σωρό άλλες εύκολες ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις μέσα και έξω από το νερό. Καλές βουτιές!

  Χρήσιμα έξυπνα κόλπα της γιαγιάς θα σε σώσουν στην κουζίνα!
3. Ξεκίνα κάποιο water sport

Kαταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν εννοούμε τις ρακέτες. Μην γίνεις αυτός ο ενοχλητικός άνθρωπος φέτος το Καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, αθλήματα στην θάλασσα όπως το κανό, το καγιάκ και η όρθια κωπηλασία όχι μόνο σου χαρίζουν νέες εμπειρίες αλλά είναι και τρομερός τρόπος να αθληθείς:

καίνε θερμίδες με τις εκατοντάδες και αφήνουν το σώμα σου όχι μόνο γραμμωμένο αλλά ΚΑΙ μαυρισμένο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μία ώρα κανό μπορεί να κάψει μέχρι και 550 θερμίδες.

Τρόποι να γυμναστείς στις διακοπές

4. Χόρεψε

Είναι απαραίτητο να τηρείς τις αποστάσεις και να αποφεύγεις τις συναθροίσεις σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να χορέψεις μαζί με την παρέα σου στους ρυθμούς των hits της εποχής, φέρνοντας σβούρες σε κάποιο ατμοσφαιρικό beach party. Για κάθε μία ώρα χορού, μπορείς να υπολογίσεις γύρω στις 100 με 110 θερμίδες μείον. Υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος να κάψεις τα κοκτέιλ;

5. Πέρασε χρόνο με τα μικρότερα μέλη της παρέας

Θυμάσαι εκείνα τα παιχνίδια που σε κρατούσαν απασχολημένο όταν ήσουν μικρός; Καιρός να φρεσκάρεις την μνήμη σου και να τα διδάξεις στα παιδιά της παρέας (τα οποία πολύ πιθανόν δεν τα γνωρίζουν).

Πέρασε το απόγευμα σου παίζοντας κουτσό, μήλα, κορόιδο, κρυφτό ή ψαράκια και θα έχεις γυμναστεί χωρίς να καταλάβεις τίποτα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μπόμπιρες στην παρέα, πείσε τους φίλους σου να αναβιώσετε την παιδική σας ηλικία.

 

Κρίστυ Περρή

look.athensvoice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *