Έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες από τη διατροφή σας

Έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες

Έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες από τη διατροφή σας

 

Το παν στη σωστή διατροφή και την απώλεια βάρους δεν είναι να στερηθείτε τα πάντα, αλλά να κάνετε έξυπνες επιλογές που θα σας κρατούν χορτάτους και να εφαρμόσετε κάποια τρικ που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις θερμίδες σας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μια από τις πρώτες αποφάσεις για τη λίστα της νέας χρονιάς για τους περισσότερους είναι η υγιεινή διατροφή και η απώλεια βάρους, καθώς με το ξεκίνημα κάθε χρόνου, φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε… βελτιωμένη έκδοση το καλοκαίρι που πρόκειται να έρθει.

Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας, όμως, μας πιέζει πολλές φορές στα άκρα και σε λάθος αποφάσεις όσον αφορά τη δίαιτα, οδηγώντας μας σε συμπεριφορές που μας αφήνουν στην… πείνα, στη στέρηση θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση σε παραίτηση μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Προτού ξεκινήσετε την προσπάθειά σας για φέτος, φροντίστε να πάρετε έξυπνες αποφάσεις, να μην οδηγήσετε στα άκρα τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε τι θέλετε να κάνετε, έτσι ώστε να μην πιεστείτε και να μην πετάξετε την προσπάθειά σας στα σκουπίδια, τρέχοντας με φόρα προς το… ψυγείο.

 

Έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες από τη διατροφή σας

Τα παρακάτω «κόλπα» για να μειώσετε τη λήψη θερμίδων, υπόσχονται να σας βοηθήσουν.

Κρατήστε ημερολόγιο

Ίσως το έχετε διαβάσει πολλές φορές και σίγουρα κάποιες να το έχετε αντιμετωπίσει ειρωνικά. Αν, όμως, δεν το εφαρμόσετε, δεν θα μπορέσετε εύκολα να καταλάβετε τη χρησιμότητά του στον έλεγχο της σιλουέτας σας.

Η καταγραφή των τροφών που καταναλώνετε κάθε μέρα και των θερμίδων τους, σας δίνουν μια πλήρη εικόνα του πλάνου σας, των λαθών σας, αυτών που γίνονται σωστά και αυτών που πρέπει να διορθώσετε, έτσι ώστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας όσο το δυνατόν καλύτερα. Συν τοις άλλοις, το λένε και οι έρευνες, αφού σε πολλές έχει αποδειχτεί ότι όσοι κρατούν διατροφικό ημερολόγιο, φτάνουν να χάνουν ακόμη και διπλάσιο βάρος από τους υπόλοιπους.

  Χάσε κιλά ακολουθώντας μια απλή δίαιτα!
Εφαρμόστε την ισορροπία στο πιάτο σας

Αν το μέτρημα των θερμίδων σας αγχώνει και σας κάνει να σηκώνετε τα χέρια ψηλά, οι ειδικοί προτείνουν να χωρίζετε το πιάτο σας σε 3 ίσα μέρη: 1/3 πρωτεΐνη (π.χ. κοτόπουλο), 1/3 λαχανικά (π.χ. μπρόκολο), 1/3 ολική άλεση (π.χ. καστανό ρύζι). Έτσι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, θα καταναλώνετε τις σωστές ποσότητες.

Εφαρμόστε την ισορροπία στο πιάτο σας

Κάντε έξυπνες «ανταλλαγές»

Το να απαγορεύετε συνεχώς στον εαυτό σας τροφές που λαχταράτε αυξάνει τις… λιγούρες σας και το πιθανότερο είναι να καταλήξετε κάποια στιγμή μπροστά στο ψυγείο, αδειάζοντας όλα αυτά που δεν πρέπει. Αν θέλετε ένα κουλουράκι με σοκολάτα, φάτε το και φροντίστε την ημέρα αυτή να «κόψετε» κάτι από το επόμενό σας σνακ.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Ίσως ένα από τα πιο επιτυχημένα κόλπα, καθώς σερβίροντας τη μερίδα μας σε μικρό πιάτο, αισθανόμαστε ότι τρώμε πολύ φαγητό, καθώς το πιάτο φαίνεται γεμάτο, ενώ στην πραγματικότητα τρώμε λιγότερο –κι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία στο θέμα της δίαιτας. Σερβίρετε το γεύμα σας σε μικρό πιάτο και βάλτε τα δημητριακά σας σε φλιτζάνι, αντί για μεγάλο μπολ.

έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες

Φάτε αργά

Όσο κι αν σας αρέσει το φαγητό, προσπαθήστε να μην το… καταβροχθίσετε, αλλά να το απολαύσετε μασώντας αργά, νιώθοντας τη γεύση του και πίνοντας λίγο νερό μετά από μερικές μπουκιές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει χρόνος που παρεμβάλλεται ανάμεσα στη στιγμή που το στομάχι μας είναι «γεμάτο» και σε αυτή που το μήνυμα φτάνει στον εγκέφαλο κι όλες οι παραπάνω ενέργειες θα σας βοηθήσουν να το λάβετε πριν να είναι αργά.

 

Έξυπνα κόλπα για να «κόψετε» θερμίδες από τη διατροφή σας

Δώστε βάση στα ορεκτικά

Ξεκινήστε το γεύμα σας με υγιεινά ορεκτικά λίγων θερμίδων, τα οποία σας χορταίνουν και σας χαρίζουν εγκράτεια στην κατανάλωση του κυρίως. Προτιμήστε ορεκτικά τύπου σούπας, χωρίς πολύ αλάτι ή ορεκτικά μα βάση τα λαχανικά.

  Άπαχη πρωτεΐνη: Απολαμβάνουμε τα οφέλη της πρωτεΐνης με ελάχιστα λιπαρά

Μην ξεχνάτε τα σνακ

Μην ξεχνάτε τα σνακ

Φροντίστε ανάμεσα στα 3 κύρια γεύματα της ημέρας να καταναλώνετε υγιεινά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, σαλάτες, γιαούρτι με μέλι, φρούτα κ.ο.κ., έτσι ώστε να βοηθάτε το μεταβολισμό σας να δουλεύει καλύτερα και να «καίει» θερμίδες πιο εύκολα.

Βάλτε πρωτεΐνη στο… παιχνίδι

Συμπεριλαμβάνοντας πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα, θα νιώθετε περισσότερο χορτάτοι, ενώ ταυτόχρονα καίτε θερμίδες κατά την πέψη και βοηθάτε τους μυς σας να αναρρώσουν. Φροντίστε να την ενσωματώσετε σε κάθε σας γεύμα, προσθέτοντας γιαούρτι, αβγό, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.ο.κ.

 

clickatlife

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *