Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια;

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια;

15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

 

Ξεχάστε τοξικά εντομοαπωθητικά που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειάς σας. Τα φυτά δεν καθαρίζουν απλώς τον αέρα και σας βοηθούν να κοιμηθείτε, αλλά μπορούν επίσης να διώξουν τα έντομα και τα κουνούπια από το σπίτι σας.

Μερικά από αυτά έχουν έντονο άρωμα και άλλα έχουν μια χημική ένωση που μόνο τα έντομα μπορούν να μυρίσουν, αλλά όλα είναι ευεργετικά για εμάς.

 

Χρυσάνθεμο

Χρυσάνθεμο
© Miroslav216 / imgur

 

Τα χρυσάνθεμα παράγουν μια ουσία που ονομάζεται πυρεθρίνη, η οποία δεν αρέσει στα έντομα. Μπορείτε είτε να φυτέψετε χρυσάνθεμό δίπλα σε άλλα φυτά για την καταπολέμηση εντομών ή να πάρετε τα λουλούδια, να τα βάλετε σε ζεστό νερό κα να ψεκάσετε ρούχα ή επιφάνειες για να απωθήσετε τα κουνούπια.

 

Δυόσμος

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© itssalTEA / reddit

 

Ο δυόσμος χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, αλλά μπορεί επίσης να κάνει θαύματα όταν πρόκειται να αποτρέψει τα μυρμήγκια να μπουν στο σπίτι σας. Απλώς πασπαλίστε δυόσμο όπου βρίσκετε μυρμήγκια και το έντονο άρωμα που εκπέμπει θα τα απωθήσει. Το αιθέριο έλαιο δυόσμου λειτουργεί εξίσου.

 

Λεβάντα

Λεβάντα
© AleksaBoskovic / imgur

 

Η λεβάντα περιέχει μια ένωση που ονομάζεται λιναλοόλη και απωθεί ψύλλους, μύγες και κατσαρίδες. Μπορείτε να πάρετε μια χούφτα φύλλα λεβάντας, να τα βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο νερό και να ψεκάσετε το δέρμα και τα έπιπλα σας.

 

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Μαγιοβότανο (Catnip)

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© Daito_02 / reddit

 

Ενώ οι γάτες λατρεύουν το μαγιοβότανο, τα κουνούπια το μισούν. Αυτό το φυτό εκπέμπει νεπαταλακτόνη που έχει πολύ αποτελεσματική απωθητική ισχύ. Απλώς αφήστε το στον κήπο ή μέσα στο σπίτι σας και δείτε τα αποτελέσματα.

  Το αόρατο νήμα μεταξύ δύο ανθρώπων που προορίζονται να είναι μαζί

 

Μονάρντα

Μονάρντα
© Mini_Midi / reddit

 

Η μονάρντα, επίσης γνωστή ως βάλσαμο μελισσών, προσελκύει κολιμπρί και μέλισσες, αλλά οι ρίζες της έχουν επίσης σημαντικό ρόλο ως παρασιτοκτόνο. Περιέχουν θυμόλη, η οποία μπορεί να κρατήσει μακριά τα υπεδαφικά παράσιτα.

 

Φασκόμηλο

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© neanderthalensis / imgur

 

Το φασκόμηλο έχει μια φυσική ένωση που ονομάζεται καρυοφυλίνη που μπορεί να διώξει τα κουνούπια και τα έντομα. Ενεργοποιείται καλύτερα όταν κάνει ζεστή, οπότε μπορείτε να ρίξετε μερικά κλαδιά σε φωτιά και να παρακολουθήσετε τα έντομα να φεύγουν.

 

Δενδρολίβανο

Δενδρολίβανο
© roggz / reddit

 

Είτε πρόκειται για μαγείρεμα είτε για διακόσμηση, το να έχετε ένα δενδρολίβανο στο σπίτι σας είναι πάντα καλή ιδέα. Και για να το αξιοποιήσετε ακόμη περισσότερο, τα άνθη του έχουν τη δύναμη να διώξουν μακριά τα κουνούπια. Απλά προσθέστε ένα φλιτζάνι αποξηραμένο δεντρολίβανο σε ένα λίτρο νερό, βράστε το, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα ή τα κατοικίδια ζώα σας.

 

Μελισσόχορτο

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© OppaiProtector / reddit

 

Το μελισσόχορτο εκπέμπει μια εντομοαπωθητική μυρωδιά χάρη στην κιτρονελιακή ένωση που έχει. Τρίψτε τα φύλλα του έτσι ώστε το άρωμα να γίνει πιο δυνατό και μετά τρίψτε τα στο δέρμα σας για να αποκρούσετε τα κουνούπια και τα έντομα.

 

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Μπουράντζα

Μπουράντζα
© gephasel2000 / imgur

 

Εάν καλλιεργείτε ντομάτες ή λάχανα στον κήπο σας, η μπουράντζα μπορει να είναι ο καλύτερος φίλος σας. Μπορείτε να τη βάλετε δίπλα στα φυτά, καθώς απωθούν τα επιβλαβή έντομα και τα σκουλήκια.

 

Βασιλικός

Βασιλικός
© ArroyavePhotography / reddit

 

Η μυρωδιά του βασιλικού είναι τόσο έντονη που μπορεί να διώξει τα έντομα μακριά. Τα φύλλα του έχουν 4 απωθητικές ενώσεις και πρέπει να τα τρίψετε μόνο για να απελευθερωθεί το άρωμα. Βάλτε λίγο βασιλικό στα περβάζια σας για να σταματήσετε να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα στο σπίτι σας.

  «Πεθαίνω, χωρίς να υπάρχει λόγος»: 37χρονη μητέρα πεθαίνει από καρκίνο εξαιτίας λάθους σε εργαστηριακή εξέταση

 

Κατηφές

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© sevrena85 / imgur

 

Όπως τα χρυσάνθεμα, ο κατηφές έχει επίσης πυρεθρίνη και μπορει να χρησιμοποιηθεί για εντομαπωθητικούς σκοπούς. Ανακατέψτε μια χούφτα κατιφέ και νερό και αφήστε το μείγμα για 2 ημέρες σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος, ανακινώντας το περιστασιακά. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να το στραγγίξετε. Βάλτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και είναι έτοιμο για χρήση.

 

Ρίγανη

Ρίγανη
© JoshWoodward / imgur

 

Οι περισσότεροι έχουν αποξηραμένη ρίγανη στο σπίτι για το φαγητό. Αλλά το να έχετε το φυτό μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα, καθώς στα έντομα δεν αρέσει το άρωμα αυτού του βοτάνου. Σπάστε 4 έως 5 φλιτζάνια φύλλα ρίγανης για να απελευθερώσετε τους χυμούς του φυτού. Μετά τοποθετήστε το μείγμα σε δοχείο με νερό σε ένα ηλιόλουστο σημειο και αφήστε το όλη τη νύχτα. Προσθέστε υγρό σαπούνι στο μείγμα, σουρώστε το και βάλτε το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

 

Αρτεμισία το αψίνθιον (Wormwood)

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια
© chefb0y_rd / reddit

 

Εάν έχετε σκύλους ή γάτες, το wormwood είναι ένα καλό φυτό. Είναι γνωστό ότι είναι ένα φυσικό απωθητικοί ψύλλων και μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα με νερο και φυτό στους γούνινους φίλους και τα έπιπλα σας. Αλλά προσέξτε να μην το χρησιμοποιείτε υπερβολικά επειδή η μυρωδιά μπορεί να είναι έντονη για τα ζώα.

 

Τανάκητο

Τανάκητο

 

Χάρη στα φωτεινά κίτρινα λουλούδια είναι γνωστό απωθητικό για τις μύγες. Μπορείτε να τρίψετε τα φύλλα στο δέρμα σας ή να τα ανακινήσετε στον αέρα μέσα στο σπίτι σας. Ένα άρωμα θα κυκλοφορήσει και οι μύγες δεν θα ξαναέρθουν στο σπίτι.

 

Αγήρατος (Floss flower)

Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια

 

Τα λουλούδια του αγήρατου χρησιμοποιούνται συχνά σε αρώματα, αλλά λειτουργούν επίσης ως εντομοαπωθητικό. Έχουν μια ένωση που ονομάζεται κουμαρίνη, και μπορείτε να τα φυτέψετε στον κήπο σας ή σε ένα βάζο για να αντιμετωπίσετε τα έντομα.

  Πότε ειναι φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου; Πότε γιορτάζουν οι Γιώργηδες και οι Γεωργίες;

 

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *