Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

 

Όνειρα – Οι φιλόσοφοι και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη λύσει πλήρως το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τα όνειρα.

Αλλά μερικοί ειδικοί έχουν μελετήσει τις εικόνες που εμφανίζονται στον ύπνο μας για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τι λένε για τις εσωτερικές μας επιθυμίες και τις εμπειρίες της ζωή μας.

Συγκεντρώσαμε αρκετές ερμηνείες από διάφορους ειδικούς για να σας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά όνειρά σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Για επαγγελματικές συμβουλές ή διάγνωση, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

 

Τι σημαίνουν τα όνειρα

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

1. Επιθυμία να πάμε στο μπάνιο αλλά δεν μπορούμε να το βρούμε

Επιθυμία να πάμε στο μπάνιο

Η τουαλέτα είναι το μέρος που απελευθερώνουμε τα απορρίμματα του οργανισμού μας. Ο ψυχολόγος ονείρων Ίαν Γουάλας γράφει στον ιστότοπό του ότι όταν βλέπουμε στον όνειρα μας ότι πρέπει να πάμε τουαλέτα αλλά δεν μπορούμε να τη βρούμε σημαίνει ότι θέλουμε να σταματήσουμε μια ανθυγιεινή συνήθεια στη ζωή σας, αλλά δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε.

Ο Γουάλας προσθέτει ότι αν ήταν μια ερμηνεία του να καλύψουμε την ανάγκη μας να πάμε τουαλέτα στο όνειρο, μπορεί να είναι σημάδι ότι στην πραγματική ζωή, βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου. Συνιστά να δίνουμε προτεραιότητα στον εαυτό μας και να μάθουμε να λέμε «όχι» στους άλλους όποτε χρειάζεται.

 

2. Γάτες

Τι σημαίνει αν δεις γάτα

Οι χνουδωτές μας φίλες μπορεί να είναι χαριτωμένες και ακαταμάχητες, αλλά σύμφωνα με τον συγγραφέα του “The Illustrated Dream Dictionary”, Ράσελ Γκραντ, οι γάτες στα όνειρα είναι κακοί οιωνοί. Δηλώνουν εξαπάτηση ή προδοσία ενός αγαπημένου προσώπου.

Οι μαύρες γάτες προμηνύουν μια επικείμενη ασθένεια, αλλά μπορείτε να αλλάξετε την τύχη σας εάν κυνηγήσετε μια γάτα στο όνειρό σας.

 

3. Σκύλοι

Σκύλοι

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ακόμη και στα όνειρα, συμβολίζουν τους φίλους μας. Ο Γκραντ λέει ότι ένας χαρούμενος σκύλος σημαίνει καλές στιγμές με τα φιλαράκια μας, αλλά το γρύλισμα είναι ένα σημάδι ότι μπορεί ένας φίλος μας να μας προδώσει.

  Ο Γουίλεϊ ο Δαλματίας με τη μύτη-καρδιά λιώνει το Ίντερνετ

Εάν ένα σκυλί προσπαθήσει να μας δαγκώσει, μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι κάποιος προσπαθεί να μας εξαπατήσει. Ένας σκύλος που γαβγίζει προμηνύει ένα νομικό πρόβλημα, οπότε αν δούμε κάποιον στον ύπνο μας, καλύτερα να τηρήσουμε τους νόμους όταν ξυπνήσουμε.

 

4. Πετάμε

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα

Ο Γουάλας λέει ότι το να πετάμε στο όνειρα μας αντιπροσωπεύει το αίσθημα της απελευθέρωσης. Μπορεί να δούμε ένα τέτοια όνειρο μετά την απελευθέρωσή μας από περιστάσεις ή υποχρεώσεις που μας επιβαρύνουν στην πραγματική ζωή.

Το Dream Bible παρέχει μια άλλη προοπτική, λέγοντας ότι το πέταγμα θα μπορούσε να σημαίνει έλλειψη ενοχής από τη διαφυγή των ευθυνών. Οι δυσκολίες στην ανύψωση μπορεί επίσης να υποδηλώνουν ότι υπάρχει κάτι που μας περιορίζει από την πλήρη έκφραση του εαυτού μας ή την επίτευξη των στόχων μας.

 

5. Φίδια

Τα οράματα που προκαλούν τρόμο

Ο πιστοποιημένος αναλυτής ονείρου Lauri Loewenberg εξηγεί σε ένα άρθρο ότι τα φίδια μπορεί να εκπροσωπήσουν πολλά πράγματα, ανάλογα με τα συναισθήματα που προκαλούνται από το ερπετό.

Τα οράματα που προκαλούν τρόμο μπορεί να αντιπροσωπεύουν ένα τοξικό άτομο στη ζωή μας ή μια άμεση απειλή. Οι διασκεδαστικές εικόνες φιδιού σχετίζονται με ένα μικρό πρόβλημα υγείας ή θεραπείας, ή με ένα άτομο που δε θεωρείται ακόμη επικίνδυνο.

Ο Loewenberg προτείνει να δοθεί προσοχή στην τοποθεσία όπου είδαμε το ερπετό. Εάν βρισκόταν μέσα στο σπίτι, πρέπει να προσέξουμε το πιθανό στρες που μπορεί να υπάρχει στην οικογένειά μας. Εάν είναι σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να είναι ένα σημάδι για να ανοίξουμε και να επιλύσετε τα θέματά μας με κάποιον.

 

6. Γάμος με έναν άγνωστο

Γάμος με έναν άγνωστο

Η δέσμευση για κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι μπορεί να εκδηλωθεί στο όνειρό μας μέσω του γάμου με έναν ξένο.

Ο ερευνητής ερμηνείας για όνειρα Alri Menerski εξηγεί σε ένα διαδικτυακό φόρουμ ότι ο γάμος με έναν ξένο μπορεί να αποτελεί ένδειξη κρίσης ταυτότητας και ότι δεν είμαστε σίγουροι για το τι θέλουμε στη ζωή.

  4 Αλάνθαστοι Τρόποι Για Να Εντοπίσετε Αυτούς Που Σας Λένε Ψέματα

 

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

7. Αναζήτηση για κάτι

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

Η αναζήτηση για κάτι σε ένα όνειρο σημαίνει συχνά αναζήτηση μεγαλύτερης ικανοποίησης. Το να μην ξέρουμε τι ψάχνουμε μπορεί να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι επίσης δεν ξέρουμε τι θα μας έδινε ικανοποίηση στην πραγματική μας ζωή.

Ο Γουάλας λέει, εάν ψάχνουμε κάτι μέσα στο σπίτι μας, αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να μάθετε κάτι για τον εαυτό μας. Η αναζήτηση σε εξωτερικό χώρο σημαίνει επιθυμία για αναγνώριση στον κοινωνικό μας περίγυρο. Η αναζήτηση στο χώρο εργασίας αντικατοπτρίζει την επιθυμία για μεγαλύτερα επαγγελματικά επιτεύγματα.

 

8. Αναρρίχηση ή προσκόλληση σε βράχο

Αναρρίχηση ή προσκόλληση σε βράχο

Σύμφωνα με τον Γουάλας, η ανάβαση σε ένα κεκλιμένο επίπεδο – όπως ίσως μια σκάλα ή ένα βουνό – είναι σημάδι επίτευξης υψηλότερου στόχου. Η προσκόλληση στην άκρη ενός γκρεμού καταδεικνύει την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τον έλεγχο σε πράγματα που μας ανησυχούν.

Εν τω μεταξύ, τα θρυμματισμένα πετρώματα μπορεί να υποδηλώνουν ανασφάλεια ή πρόβλημα στο σύστημα υποστήριξης μας. Και η σπειροειδής σκάλα υποδηλώνει την αίσθηση της επανάληψης σε κύκλους ή την αίσθηση στασιμότητας, αντί για εξέλιξη.

 

9. Νερό και παλιρροϊκά κύματα

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα που καλό θα είναι να γνωρίζεις το νόημα τους

Σε ένα άρθρο του, ο Loewenberg εκθέτει το νερό ως σύμβολο συναισθημάτων. Το διαφανές νερό σημαίνει σαφήνεια, ενώ το λασπωμένο νερό συμβολίζει τη δυστυχία και ο πνιγμός σε παλιρροϊκά κύματα μπορεί να σημαίνει ότι είμαστε συναισθηματικά υπερφορτωμένοι.

 

10. Να ερωτευτούμε ή να βρούμε το άλλο σας μισό

Να ερωτευτούμε ή να βρούμε το άλλο σας μισό

Έχετε δει όνειρα ποτέ ότι βρίσκετε τον σύντροφό σας και βιώνετε εκείνα τα δυνατά συναισθήματα που έχει κάθε ερωτευμένος; Θυμάστε να ξυπνήσατε με μια έντονη επιθυμία να βρείτε αυτό το άτομο αμέσως;

Η αναλυτής ονείρου Jane Teresa Anderson γράφει ότι οι άνθρωποι στα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν κάτι για τον εαυτό μας. Τα υπέροχα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στον σύντροφό μας, στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζουν τα δικά μας θετικά χαρακτηριστικά.

  Τα Ελληνικά Μπήκαν Στα Σχολεία Της Ρωσίας

 

11. Βλέπουμε τον/την πρώην μας

Τι σημαίνει αν δεις γάτα στον ύπνο σου και ακόμα 11 όνειρα

Το να εμφανιστεί ο/η πρώην μας στο υποσυνείδητο μας τη νύχτα δε σημαίνει απαραίτητα την επιθυμία να αναζωπυρώσουμε την παλιά σας φλόγα. Ο Γουάλας λέει ότι ο/η πρώην μας μπορεί να είναι εκεί για να προκαλέσει μια ανάμνηση των μακρινών χαρακτηριστικών μας.

Ο εγκέφαλός μας δημιουργεί μια συνειδητοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών, ώστε να μπορέσουμε να σκεφτούμε πώς σχετίζονται σήμερα με εμάς. Αν ο πρώην μας ήταν άπιστος, ίσως να μην είμαστε αληθινοί. Αν ο παλιός μας φίλος ήταν καλός και γενναιόδωρος, ίσως αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα μας.

Το να ονειρευόμαστε τον/την πρώην μας μπορεί επίσης να μας προειδοποιήσει για να αποφύγουμε την επανάληψη λαθών ή συμπεριφορών του παρελθόντος με τον τωρινό μας σύντροφο.

 

12. Αδυναμία ομιλίας

Αδυναμία ομιλίας

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων ονείρου στον κόσμο, η οποία βασίζεται στο έργο του γιατρού ύπνου Charles Lambert McPhee, το να ονειρευόμαστε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε αντικατοπτρίζει ότι τα προσωπικά μας συναισθήματα αγνοούνται ή υποτιμούνται.

Το να έχουμε δυσκολίες να εκφράσουμε τις σκέψεις μας στα όνειρα μπορεί επίσης να σημαίνει ότι είμαστε «συγκρατημένοι λεκτικά» και στη ζωή μας. Εάν η απώλεια της φωνής μας είναι μια επαναλαμβανόμενη εικόνα, μπορεί να είναι ένδειξη συνεχιζόμενου τραύματος από ένα συμβάν του παρελθόντος.

Η αδυναμία ομιλίας κατά τον ύπνο μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα παράλυσης του ύπνου, η οποία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του σταδίου ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Μερικές φορές, μια δυσλειτουργία στον εγκέφαλο αλλάζει από τον ύπνο σε ξύπνημα, προκαλώντας τα όνειρα να «εισβάλουν» στη συνείδησή μας.

Γενικά, τα όνειρα είναι ανοιχτά στην ερμηνεία και εξαρτώνται πλήρως από τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει το άτομο που τα βλέπει.

Πιστεύετε ότι τα όνειρα σας αντικατοπτρίζουν κάτι για την προσωπική σας ζωή; Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το όνειρό σας ως σημάδι ή ως οδηγό για να σας βοηθήσει να λάβετε μια σημαντική απόφαση;

 

enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση